C
caroline.m
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 188
Czy jesli skazanemu zostanie przyznana przepustka przykladowo na 5 dni to czy moze on opuscic granice kraju??? Czy jest na to ogolny zakaz???
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
caroline.m napisał:Czy jesli skazanemu zostanie przyznana przepustka przykladowo na 5 dni to czy moze on opuscic granice kraju??? Czy jest na to ogolny zakaz???
caroline.m napisał:przeciez i tak wroci na czas wiec nie wiem czy jest taki zakaz czy nie?
Evsa napisał:Dzwoniąc do wychowawcy dostałam opieprz ,że śmiem dzwonić i pytać teraz o przepustkę a przecież mąż nic nie zrobił
Evsa napisał:Czy da się coś w tej sprawie zrobić ? Czy mogą tak postępować?
Evsa napisał:Jak nikt nie zna jak opisałam całą sytucję
Evsa napisał:Jak nikt nie zna jak opisałam całą sytucję
Evsa napisał:Witam, mam pytanie opiszę swój problem i proszę o udzielenie konkretniej odpowiedzi czy można coś z tym zrobić .
Dzwoniąc do wychowawcy dostałam opieprz ,że śmiem dzwonić i pytać teraz o przepustkę a przecież mąż nic nie zrobił do tego wychowawca powiedział że może zapomnieć o przedterminowym warunkowym zwolnieniu..Czy da się coś w tej sprawie zrobić ? Czy mogą tak postępować?
mama.natana napisał:Dodam tylko, że przepustki mu już przysługują bo ma za sobą 3/4 kary oraz ma wzorową opinię.
Na jakiej podstawie?Lustitia napisał:skazani czasem ponoszą "odpowiedzialność zbiorową"
malamiii napisał:Tzn wiem że o 3/4 kary - to już minęło. Chodzi mi o to czy od pierwszego dnia może się starać?
Wszystko zależy głównie od tego, w jakiego rodzaju zakładzie karnym skazany odbywa swój wyrok. Nie bez znaczenia jest również postawa skazanego w czasie odbywania kary. Korzystanie z przepustek stanowi formę nagrody dla skazanego.malamiii napisał:po jakim czasie może dostać pierwszą przepustkę
Ptasior napisał:Wszystko zależy głównie od tego, w jakiego rodzaju zakładzie karnym skazany odbywa swój wyrok.