Przepustka losowa

• Autor wątku Autor wątku damian-46
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witam,mam pytanie,czy skazany może dostać przepustkę losową na chrzest dziecka jeszcze przed upływem 1/4 kary,tzn.w przypadku mojego P.po ośmiu miesiącach?

Nie wiem dokładnie od czego to zależy ale my nie dostaliśmy, chrzest dziecka najwyrazniej nie jest dobrym powodem do udzielenia takiej przepustki, tak nam powiedziano. Sprubójcie może się uda.

na pewno spróbujemy ale raczej nie mam wielkiej nadziei :(:(,no cóż musimy czekać na przepustkę o którą może się starać po ośmiu miesiącach

Czy można wnieść zażalenie na odmowe udzielenia przepustki losowej?gdzie sie składa zażalenie skoro odmówił sąd peniencjarny?Czy ma to wogóle sens takie cos pisać?

aniapol1990 napisał:
Czy można wnieść zażalenie na odmowe udzielenia przepustki losowej?gdzie sie składa zażalenie skoro odmówił sąd peniencjarny?Czy ma to wogóle sens takie cos pisać?

Przepustki losowej odmówił Sędzia penitencjarny. Zażalenie składa się do Sądu penitencjarnego i ma się na to 7 dni. Zażalenie rozpoznaje Sąd penitencjarny, w którego składzie nie może znaleźć się Sędzia, który odmówił udzielenia przepustki losowej. :ok:

Warto też dodać, że w postępowaniu odwoławczym Sąd nie bada sprawy na nowo a jedynie bada, czy Sędzia penitencjarny podjął decyzje o odmowie przepustki zgodnie z przepisami. :evil:

Ostatnia edycja:
A operacja ojca skazanego?Sąd może udzielić przepustki losowej?

A w jakim celu?
By skazany przeprowadził tą operację?

My też się staramy o przepustkę losową i mam pytanie tak mniej więcej czy przepustka losowa to kilka godzin czy też może być na kilka dni? Może ktoś się orientuje?

serduszko2011 napisał:
My też się staramy o przepustkę losową i mam pytanie tak mniej więcej czy przepustka losowa to kilka godzin czy też może być na kilka dni? Może ktoś się orientuje?

Przeczytaj art. 141a 1 kodeksu karnego wykonawczego a poznasz odpowiedź na swoje pytanie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót