Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ten ZK z tego co wiem ma bardzo zaostrzony regulamin. Tam siedzi recydywa... mordercy gwałciciele... Ale zapewne nie tylko. Bardzo miła administracja i wychowawcy. Wydaje mi się, ze z przepustkami to cięzka sprawa aczkolwiek wiem, że się zdarzają.

DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ MÓJ T JEST NA P2 PIERWSZY RAZ MA 1 ROK ZA POŻYCZKĘ W PROWIDENCIE,JUŻ DAWNO BY GO WYWIEŹLI ALE JEGO SZEFOWA ZAŁATWIŁA MU ABY DOJEŻDŻAŁ DO PRACY TU GDZIE PRACOWAŁ PRZED ZAMKNIĘCIEM. NAWET UMOWA O PRACĘ JEST ZAWARTA MIĘDZY NIĄ A MOIM T A NIE ZK.A TO ŻE TEN ZK JEST CIĘŻKI I RYGOR ZAOSTRZONY TO SŁYSZAŁAM :!:

hej czy ktoś orientuje sie czy są przepustki w ZK w Cieszynie???

Bardzo prosze o zybka odpowiedz :(

Gaga89 Jeżeli na wstępie nie chcesz dostać ostrzeżenia, nie powielaj postów i nie pisz posta pod postem (na temacie ZK Cieszyn) ;)
Myślę, że na to pytanie nikt nie odpowie Ci tak lub nie. Przepustka zależy od wielu czynników: min. grupy, czasu przebywania w ZK, sprawowaniu osadzonego.
Poza tym podajesz zbyt mało danych, by określić, czy w ogóle przepustka mu przysługuje.
Jeżeli prześledzisz to forum, na pewno dostaniesz odpowiedzi na nurtujące Cię tematy.

[cytat="loli"]marsac wysłałam ci wiadomość prywatną :)[/cytat] wiesz przepraszam ale nie mogę odczytać tej wiadomości prywatnej :x

Hej dziewczyny o co chodzi z tym urlopem w ZK bo ja jestem całkiem zielona kiedy i jak można się o taki urlop starać i od czego lub kogo to zależy proszę o pomoc :help:

Marsac poczytałm Twoje zapytania o kwity na przepustki. Więc sprawa wygląda tak: raz w miesiącu pracodawca osadzonego (takiego, który pracuje poza ZK) moze wystawić tzw. wniosek nagrodowy za dobrą, nienaganną, zaangażowaną itp. pracę u niego. Ten wniosek można złożyć na komisję (tzn. poprzez wychowawcę) z prośbą aby w ramach nagrody udzielono zainteresowanemu przepustki. Tyle, że najpierw taki delikwent musi nabyć prawo do przepustek, bo jeśli takowego nie ma i przepustek mu nie dają, to i taki wniosek nie załatwi tematu. A "kwity" nagorodowe może otrzymywać zarówno od pracodawcy (raz w miesiącu) jak i na terenie ZK za różne "dobre uczynki".
W KKW jest możliwość otrzymania przepustki "z urzędu" w praktyce jest raczej zawsze przyznawana jako nagroda, czyli na podstawie tego właśnie "kwitu".

Ewaklara bardzo chcem ci podziękować za wyczerpującą odpowiedź.Czyli mój T mie dostanie przepustki na święta bo ¼ wyroku mija mu 02.01.2008 roku tak to mam rozumieć :?: :?: nawet te kilka dni musi czekać czy może da się to załatwić u derektora ZK :?: proszę o pomoc :help:

Niestety nie da się tego załatwić ani przyspieszyć.To,że połowa kary mija 02.01 nie oznacza,że tego dnia wyjdzie na przepustkę.Musi stanąć na komisję,która przydzieli mu te przepustki.

Mój M. może starać sie o przepustki w połowie lutego 2008r. . ale przypuszcza, że dostanie dopiero w maju! A ja tak się boje, że nie dostanie! Co noc modle się o ta przepustke ! Pozdrawiam was !

No niestety, połowa kary wcale nie jest równoznaczna z przepustką. Mało tego, może być z tym bardzo różnie. U nas M. miał 1/4 kary zaraz na początku listopada, więc byłam pewna, że na Boże Narodzenie będzie z nami, tymczasem pierwszą przepustkę dostał w..... marcu! Dopiero zresztą, jak mu otworzyli program, o którym mówiłyście w temacie wolnym. Czyli warto go mieć jak najbardziej.
Tak więc Marsac jeśli nie ma w okolicy świąt jakiejś losówki typu np. chrzciny, ślub najbliższej osoby itp. to raczej uzbrój się w cierpliwość. :(

Sorki, nie połowa a 1/4 kary, (już poprawiłam).
Tak Alutka, jak najbardziej, u M. to był konieczny warunek do rozpatrywania przepustek, a raczej do tego, aby w ogóle chcieli zacząć je przyznawać. Bo oczywiście najtrudniej dostać pierwszą, potem to już dają regularnie. A zanim się zgodzili, to wszelkie wnioski nagrodowe były zamieniane np. na dłuższe widzenie, dodatkową paczkę, zgodę na chodzienie na siłownię itp. Z tego co wiem, to w tym ZK jest to regułą, że bez tzw. "programowego oddziaływania" nie ma przepustek.

[cytat="Marsac"]DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ MÓJ T JEST NA P2 PIERWSZY RAZ MA 1 ROK ZA POŻYCZKĘ W PROWIDENCIE,JUŻ DAWNO BY GO WYWIEŹLI ALE JEGO SZEFOWA ZAŁATWIŁA MU ABY DOJEŻDŻAŁ DO PRACY TU GDZIE PRACOWAŁ PRZED ZAMKNIĘCIEM. NAWET UMOWA O PRACĘ JEST ZAWARTA MIĘDZY NIĄ A MOIM T A NIE ZK.A TO ŻE TEN ZK JEST CIĘŻKI I RYGOR ZAOSTRZONY TO SŁYSZAŁAM :!:[/cytat]
Marsac skoro ma grupe p2 to masz duże szanse na przepustkę. Ta grupa zmienia postać rzeczy. Administracja jest baaardzo w porządku. Wszystko bedzie zależało od jego zachowania. To wielki plus, że ma umowę o pracę. Pozdrawiam

Dzięki gozzalka dałaś mi wielką iskrę nadzieji mam nadzieję że da się coś załatwić.jeszcze raz dziękuje. :?

Co jaki czas staje się na komisję przepustkową ???

[cytat="gozzalka"][cytat="Marsac"]DZIĘKUJE ZA ODPOWIEDZ MÓJ T JEST NA P2 PIERWSZY RAZ MA 1 ROK ZA POŻYCZKĘ W PROWIDENCIE,JUŻ DAWNO BY GO WYWIEŹLI ALE JEGO SZEFOWA ZAŁATWIŁA MU ABY DOJEŻDŻAŁ DO PRACY TU GDZIE PRACOWAŁ PRZED ZAMKNIĘCIEM. NAWET UMOWA O PRACĘ JEST ZAWARTA MIĘDZY NIĄ A MOIM T A NIE ZK.A TO ŻE TEN ZK JEST CIĘŻKI I RYGOR ZAOSTRZONY TO SŁYSZAŁAM :!:[/cytat]
Marsac skoro ma grupe p2 to masz duże szanse na przepustkę. Ta grupa zmienia postać rzeczy. Administracja jest baaardzo w porządku. Wszystko bedzie zależało od jego zachowania. To wielki plus, że ma umowę o pracę. Pozdrawiam[/cytat]
Witam gozalka mam konkretne pytanko do ciebie czy ty znasz administrację tego ZK tj miałaś doświadczenia z przepustkami w tym ZK.Odpisz proszę :help:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót