Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
grafryb napisał:
Czyli wg mnie to nieprawda bo art 140kkw mówi że skazany ma obowiazek bezzwłocznego zgloszenia sie do jednostki policji wlasciwej terytorialnie dla miejsca jego przebywania w czasie przepustki. Chyba że ja coś żle rozumiem.

Art. 140kkw dotyczy zezwolenia na opuszczenie zakładu karnego a nie przepustki.

Ostatnia edycja:
Witam chciałam zapytać jak to jest z przepustkami na P3 w Wojkowicach jesli mój D miał zła poinie od kuratora który był u jego babci.A z tego co sie dowiadywał u wychowawcy to nie może przyjsc do mnie bo nie jestesmy po ślubie ani nie ma u mnie meldunku.Czy to prawda?

kto zna odpowiedz na moje pytanie ..mąż ma komisje w srode w Ustce o dostanie przepustki ,dodam ze ma dobrą opinie ,, czy jest taka mozliwosc np.ze mu dadza przepustke do domu jak sie starał tłumaczac ze ur dziecko czwarte i mam anemie silną,i nie ma kto mi pomoc chociaz by przez dwa dni ..prosze o pomoc bo zamartwiam sie :-(

przepustka jest formą nagrody,wątpie,żeby w nagrodę za zrobienie dziecka dostał przepustkę,o tym decyduje zachowanie skazanego w ZK;)

agulec15 napisał:
przepustka jest formą nagrody,wątpie,żeby w nagrodę za zrobienie dziecka dostał przepustkę,

W państwie prorodzinnym jest to może najlepszy atut podczas obecnej zapaści demograficznej.

Opinie ma bardzo dobrą! w zakładzie karnym i u kuratora .:-)

Czy zmiana z p2 na p2p może mieć jakiś wpływ na ewentualne przepustki?

Kłopoty z czytaniem czy ze zrozumieniem?

Po pierwsze - nie ma podgrupy p2 - zawsze jest jeszcze coś za dwójką.
Po drugie - samo przyjęcie programu nie musi o niczym świadczyć. Ale realizacja programu już może świadczyć.
Po trzecie - jakie pytanie taka odpowiedź :-)

agulec15 napisał:
Czy zmiana z p2 na p2p może mieć jakiś wpływ na ewentualne przepustki?

teoretycznie moze miec wpływ i to pozytywny bo to "p" znaczy odbywanie kary nie w systemie zwykłym tylko programowego oddziaływania-tak to sie chyba nazywa, a to oznacza ze podpisał program i tak jak napisał Forg o ile bedzie go realizował to jest tylko i wyłacznie na jego korzyść :)

witam czy moze ktos zna odpowiec na moje pytanie?chodzi mi o to czy to prawda ze mój chłopak musi miec u mnie meldunek aby kurator mógł zrobić u mnie poinie na jego temat

nie ,nie musi kurator przychodzi tam ,gdzie skazany mieszkał fizycznie ,nawet bez meldunku

to kurator pójdzie tam,gdzie mieszkał, być może i przyjdzie do Ciebie zapytać o kilka rzeczy

chodzi mi o to ze kurator był tam gdzie mieszkał ale tam ma zła opinie i chciałam si dowiedziec czy moze przyjsc do mnie a z tego co dowiadywał sie od swojego wychowawcy to musi miec meldunek i teraz nie wiem co mam robic

sorki ze tak pytam ale ta opinie dostał jak był na P2 a teraz przeniesli go w nagrode na P3 czy nie mozna by było zrobic nowej opini

na to pytanie nie znam odpowiedzi -jakie zasady -nie wiem ,niech wypowie się specjalista-przykro mi

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót