Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
P. za te nagrody ma same widzenie bezdozorowe, dodatkowe 30 min. widzenia i paczki powiększone do 8kg.
Bardzo nam zależy na tym, żeby skasować te kwity, P. mówił, że obecnie ma już więcej nagród niż kar,więc mam cichą nadzieję na te przepustki...

forg napisał:
Choćby to. Bzdura.
Ocenianie kogokolwiek na podstawie ... sam nie wiem czego, bo nie rozumiem, co zostało przez specjalistę napisane.
Rewelacje głoszone przez tego pana wyraźnie wskazują na rodowód więzienny. Gdyby nie napisał, że siedział ja wiedziałbym to od razu. Po wiedzy tu "sprzedawanej".
Moja rada - nie kupujcie.

Zanegowałem Twój atak poprzednio, przytaczając artykuł KKW - nadal twierdzisz, że masz rację, mimo, że jej nie masz. Powiedz mi proszę - byłes kiedys skazanym, odbywającym karę pozbawienia wolnosci? Nie? No to błagam, nie wypowiadaj się na ten temat bo masz o nim bardzo "kodeksowe" i mgliste pojęcie. Tak kolego - te 'karteczki' mają scisle okresloną kolejnosc, nie koniecznie związane z datą ich udzielenia. Kary na wierzchu, nagrody pod nimi. Słyszysz, że dzwoni, ale nie wiesz, w którym kosciele. Dlatego proszę Cię, nie udowadniaj wszystkim na siłę swojej rzeczywistosci.

FROG czyli co do przepustek to skazany nie ma prawa pisać prosby o przepustkę czy też widzenie poza z.k,Administracja sama mu zaproponuje,wtedy gdy będzie na to czas,tak?

dlaczego nie ma prawa,może pisać o wszystko ,ale czy dostanie -to druga kwestia :")

malutka200723 napisał:
FROG czyli co do przepustek to skazany nie ma prawa pisać prosby o przepustkę czy też widzenie poza z.k,Administracja sama mu zaproponuje,wtedy gdy będzie na to czas,tak?

Wg tego co pisze "frog" i tego o co pytasz - jeżeli nie ruszy tyłka z "taboretu" to nigdy takiej przepustki nie dostanie. Choćby miał 50 wniosków nagrodowych.

gromak napisał:
Wg tego co pisze "frog" i tego o co pytasz - jeżeli nie ruszy tyłka z "taboretu" to nigdy takiej przepustki nie dostanie. Choćby miał 50 wniosków nagrodowych.

wiec co trzeba zrobić by dostać przepustkę ? :o

Wg karnisty forga - nic, czekać. wg mnie - isc do wychowawcy (skoro termin, przewidziany w ustawie oraz kkw już minął) i zapytać jakie są wg niego wymagania, aby czasowo ZK opuscić w ramach przepustki. Nic więcej :)

gromak napisał:
Wg karnisty forga - nic, czekać. wg mnie - isc do wychowawcy (skoro termin, przewidziany w ustawie oraz kkw już minął) i zapytać jakie są wg niego wymagania, aby czasowo ZK opuscić w ramach przepustki. Nic więcej :)

dopóki nie przetransportują go na R2 to jakoś nie widzę pozytywów,dziś dopiero była komisja ze zmianą podgrupy

nitka1982 napisał:
dlaczego nie ma prawa,może pisać o wszystko ,ale czy dostanie -to druga kwestia :")

Jasne że może pisać. Ja, gdybym był wychowawcą lub dyrektorem i dostawał od danego skazanego non stop "wnioski" o udzielenie nagrody, to odebrałbym to jako chęć celowego wywierania wpływu na moją NIEZALEŻNĄ decyzję co do przyznania nagrody.

Niech pisze, jeśli chce - czastem tylko warto zastanowić się, czy aby takie notoryczne pisanie o coś, co zależy tylko i wyłącznie od oceny administracji bardziej mu nie zaszkodzi, niż pomoże.

guest_user napisał:
czastem tylko warto zastanowić się, czy aby takie notoryczne pisanie o coś, co zależy tylko i wyłącznie od oceny administracji bardziej mu nie zaszkodzi, niż pomoże.
a to już indywidualna sprawa- zależy od wychowawcy i skazanego

witam
Mam pytanko czy orientuje się ktoś jak jest w zk w potulicach z przepustkami lub z dodatkowym widzeniem? Mój misiek tam jest i był u wychowawcy się zapytać to usłyszał że oni ani jednego ani drugiego nie stosują!!! Czy to możliwe może macie kogoś kto tam aktualnie jest i był na przepustce lub miał to dodatkowe widzenie Będe wdzięczna za odp

laryska napisał:
witam
Mam pytanko czy orientuje się ktoś jak jest w zk w potulicach z przepustkami lub z dodatkowym widzeniem? Mój misiek tam jest i był u wychowawcy się zapytać to usłyszał że oni ani jednego ani drugiego nie stosują!!! Czy to możliwe może macie kogoś kto tam aktualnie jest i był na przepustce lub miał to dodatkowe widzenie Będe wdzięczna za odp

Stosowanie przepustek zależy od (materialnie) indywidualnej postawy skazanego oraz (formalnie) podgrupy a nie umiejscowienia regionalnego zakładu karnego.

guest_user napisał:
Stosowanie przepustek zależy od (materialnie) indywidualnej postawy skazanego oraz (formalnie) podgrupy a nie umiejscowienia regionalnego zakładu karnego.

To wiem!Dlatego dziwi mi to że tak powiedział wychowawca że oni nie stosują przepustek ani dodatkowego widzenia

Witaj! Moj jest w potulicach i kolezanki facet tez tam jest i jesli chodzi o dodatkowe widzenie otrzymal je jako nagrodowka :) z przepustkami nie wiem i sama byla bym ciekawa bo mojemu w pazdzierniku mija 1/4 kary

To,że mija mu w październiku 1/4 kary jeszcze nic nie znaczy,w praktyce wygląda to zupełnie inaczej:)

angel1649 Przepustka jest nagrodą, a nie czymś, co należy się skazanemu po odbyciu 1/4 kary. Trzeba na nią zasłużyć. :)

Witam. Chciałabym się dowiedzieć czy jest w ogóle jakaś szansa, że skazany, który uciekł z więzienia został ponownie zatrzymany ma szansę na przepustkę np 3-godzinną lub jakakolwiek?

sądzę ,że nie ma mowy ,żeby dostał jakąkolwiek .Chyba ,że swoim zachowaniem i postawą sprawi ,że zaufają mu,ale to musi potrwać

No jest wiele lepiej, ma przedłużone widzenia, a to już jest jakąś nagroda więc żyje nadzieją, że wyjdzie chociaż na ta najkrótszą przepustkę...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót