Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
wow uciekł z więzienia ? Zdolny chłopak..ale to źle rokuje dla niego...bo na logikę,jak można zaufać komuś,że po określonym czasie wróci do ZK skoro sam zrobił sobie "przepustkę" i najwyraźniej nie miał zamiaru wrócić?
Ale przedłużone widzenia to już coś.Musi bardzo ciężko pracować to możliwe iż dostanie kredyt zaufania na jakiś króciutki termin na pierwszy raz.

i zanim dostanie ten kredycik, to na pewno potrwa:)

wróżką nie jestem ale raczej obstawiałabym końcówkę kary.

I to jak zdolny ha ha no, ale teraz konsekwencje tego ponosi. Cóż cierpliwie czekam może się coś uda;) a nie ma czegoś takiego, że np ja wezmę odpowiedzialność na siebie gdy dostanie przepustkę?

On musi swoją postawą udowodnić,że zasługuje na tą przepustkę,a nie możesz przecież wziąć na siebie odpowiedzialności bo w razie gdyby nie wrócił z przepustki to Ty przecież za niego nie odbędziesz reszty kary.Myślę,że może to troche potrwać zanim dostanie ten kredyt zaufania.

po ilu najwcześniej można wystąpić o przepustkę? bo chłopak dostał 40 miesięcy i chciałabym się dowiedzieć kiedy najwsześniej mógłby się starać o przepustkę.. :)

zależy ,czy nie ma art.64 ,czy to p czy r
w tym temacie dużo jest o tym już napisane -trzeba tylko przejrzeć

jest recydywistą ,czy osadzony pierwszy raz? ma w wyroku napisany art. 64?

Jeżeli nie jest skazany za art.64 i jest pierwszy raz karany to 1/4 odsiedzianego wyroku. jeżeli jest recydywistą to po 2/3, a jeżeli multirecydywistą to po 3/4.

tak jak nitka napisała, poczytaj temat, a napewno dużo się dowiesz.

i mnie się już zaczyna nudzić jak czytam w kółko to samo:mad:

no po co się wysilać i szukać, skoro można mieć podane od razu :D
narzekamy, że w kółko to samo ale i tak odpowiadamy :)

Ostatnia edycja:
szka napisał:
Jeżeli nie jest skazany za art.64 i jest pierwszy raz karany to 1/4 odsiedzianego wyroku. jeżeli jest recydywistą to po 2/3, a jeżeli multirecydywistą to po 3/4.

a to czasem nie pomieszałaś z warunkiem?

szka napisał:
ale i tak odpowiadamy :)

Niestety - błędnie. Wystarczy temat przeczytać.

O "przepustkę" może starać się od pierwszej sekundy pobytu w zk - ba, może ją nawet dostać. Np. umrze mu ktoś najbliższy i dostanie zezwolenie na udział w pogrzebie. To też "przepustka".

A jeśli chodzi o np. widzenie poza terenem zk/aś? Po połowie okresu po którym nabywa uprawnień do starania się o warunkowe przedterminowe zwolnienie.

Art. 139. § 1. kkw.
O przepustkę na okres do 14 dni może się starać po odbyciu conajmniej połowy
tej kary, która uprawniałaby go do starań o przedterminowe warunkowe
zwolnienie. Czyli w zależności od tego czy pierwszy raz karany,czy recydywista itp.

jeśli ma zamkniętą grupę to też może się starać o przepustkę?

forg Miałam na myśli to po jakim czasie nabiera uprawnień,o to czy dostanie przepustkę zależy tylko i wyłącznie od jego postępowania.

A ja napisałem, że uprawnienia do warunkowego nie zależą od tego czy jest pierwszy raz karany czy jest recydywistą. Może odbywać karę pozbawienia wolności w zk dla recydywistów i mieć uprawnienia do wpz po połowie kary!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót