Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Re: PRZEPUSTKA

Mam pytanie (może już padło, nie wiem, bo nie czytałam całego tematu): powiedzcie mi, czy grupa ma jakiś wpływ na uzyskanie przepustki??

tak przepustki sa na połotwartym i otwartym, na zamku jest mozliwosc losowych ale ciezko je jest dostac

Re: przepustka

hej. Mam pytanko. Co można napisać w uzasadnieniu o przepustkę ? :what: bo wydaje mi się że takie uzasadnienie że dla narzeczonej 30h czy rodziny to może trochę za mało :what: I to ma być wniosek o czasowe opuszczenie zakładu ? Czy trzeba napisać że na 30h bez dozoru ?

Przeniosłam post - M.

,, Uśmiech na twarzy, a w sercu ból to najważniejsza z życiowych ról "

Googi rozumiem, że staracie się o przepustkę losową, tak??
Wcześniej była o tym mowa w tym temacie....poszukaj, a w razie wątpliwości pytaj :)

Przepustki na szkołę....????

Witam...
Mój mąż właśnie uzyskał zgodę dyrektora na studia poza zakładem...
Są to studia zaoczne ( sobota i niedz - co dwa tyg).
Jako ,że ma grupę P3 i pracuje poza zakładem przysługują mu dwie 30sto godzinne przepustki i jedna pięciodniowa....
Zatem czy wychowawca może nakazać mu brać te przepustki tak , by pokrywały się a dniami nauki -
czy też przysługują mu dodatkowe - ze względu na studia??????
Bardzo proszę o podpowiedź.....

Re: Przepustki na szkołę....????

Na pewno będzie wychodził do szkoły w sobotę i niedzielę- ale też będzie wracał do zakł codziennie- to będą osobne przepustki na szkołę- czyli np od 9 do 18. A 30 będą osobno- wątpię aby wychowawca celowo w dzień szkoły wyznaczał przepustkę- ale też te 30 są najczęściej w wekendy więc mozliwe że przepustki będzie miał w wolne wekendy, poza tym nie zawsze na p3 ma się co 2 tyg przepustki, no i są też wielodniówki więc bardzo możwliwe, że dni szkolne wypadną mu w porze wielodniówki, ale też jak nie będzie miał 30 to też wyjdzie do szkoły- mam nadzieję- że to jakoś przejrzyście wytłumaczyłam :)

Połączyłam wątki - M.

Serdeczne dzięki za odpowiedź.
Mam tylko jeszcze jedno pytanie : gdyby jednak wychowawca "chciał "aby te przepustki się pokrywały - gdzie mogę szukać odnośnika w prawie ????
Odnoszę wrażenie, że on lubi utrudniać życie..... :?: :?: :?: :?: :?:

Re: PRZEPUSTKA na chrzest dziecka

Witam kochani :!: :!: Mam wielką prośbe do was.czy wiecie jak napisac wniosek(prosbe?)o przepustke okolicznosciowa???i jak takie pismo zatytułować?gdzie je kierowac czy do Zk w ktorym jest czy lepiej odrazu do sadu penitencjarnego??Czy mozemy obydwoje złożyc takie pismo??co do tego najlepiej dołączyć?zaswiadczenie od ksiedza iż bedzie chrzest??czy cos jeszcze??Robert siedzi w zk półotwartym gr P2 ma sporo wnioskow nagrodowych.Ale nie moze pracowac poza terenem Zk gdyz ma jeszcze jedna sprawe w toku z ktorej i tak nie bedzie wyroku.. :roll: i do tego niema jeszcze przydzielonych przepustek a kto ma jakas sprawe w toku niestety musi cały zcas siedziec w Zk akurat tak w tym zk jest niewiem jak w innych. :roll: Chcemy w koncu ochrzcic dziecko mała ma juz 7 mies. a Robert w zk jest juz prawie rok :( mielismy sie pobrac ale 3 dni przed slubem go zamkneli :( wszystko musialam odwolywac eeehhhh brak słów..najwieksza moja tragedia ;/ :? Z Góry wam dziekuje :!: :!: :!: :!: :!: :tuptup: i prosze w miare waszych mozliwosci o szybki odpis :help: :help: :help: :help: :help: :help: pozdrawiam

Twój chłopak musi napisać prośbę do dyrektora ZK, w którym się znajduje. Do sądu penitencjarnego kierowalibyście prośbę, gdyby Twój chłopak miał grupę P1. Prośba, czy też wniosek o przepustkę to zwykłe oficjalne pismo :ok: Wystarczy dać tytuł "Prośba o przepustkę (okolicznościową np.)" i tyle...Ty też możesz dołączyć pismo od siebie i zaświadczenie od księdza na pewno się przyda. Jak przekopiesz ten temat to powinnaś znaleźć podobny problem :ok:
Hmm ale tak czytam jeszcze raz....Twój chłopak przebywa na warunkach skazanego, tak :?:

Moniak tak jest skazany,ale ma jeszcze jedna sprawe w toku ktora wszystko nam hamuje niestety bo w tym zk jest taki regulamin ze jesli jest sprawa w toku to ani przepustki ani pracy na wolnosci.Ta sprawa i tak sie skonczy pomyslnie dla niego,ale musimy teraz zrobic chrzest...kurcze;/ pozdrowka :tuptup:

To chyba nie tylko w tym ZK :)
Ewkaa, obawiam się, że to jednak nie dyrektor będzie podejmował decyzję w tej sprawie, ale sąd...
Poczekaj może na wypowiedź kogoś mądrzejszego, bo nie chcę wprowadzać Cię w błąd :ooo:

Moniak :) a więc to pismo mam skierować do sądu penitencjarnego chyba lepiej??czy do dyr. ZK?? :?

Ewka, poczekaj na odpowiedź kogoś mądrzejszego, bo nie jestem pewna, a tak jak napisałam wcześniej, nie chcę wprowadzać Cię w błąd. Wstyd się przyznać, ale na początku jakoś przeoczyłam to, że ma w toku inną sprawę. :ooo:

hehe ojj jaki wstyd żaden wstyd każdy może coś przeoczyć;):D Przed chwilą rozmawiałam z Robertem i pow.że mam to skierowac do sądu bo dyr.zk mu nie udzieli bo ma taki wew.reg.o czym wczesniej pisałam.czyli ta sprawa w toku....Oki czekam na jakieś odpowiedzi:)

Wydaje mi się że prośba powinna być skierowana do dyrektora ale należało by dołączyć do prośby zaświadczenie z sądu że nie ma przeciwwskazań aby skazany mógł czasowo opuścić ZK/AŚ bez dozoru (coś w tym stylu)

Jak widze jest to sprawa niearesztowa, bo ma zachowane P-2, także w takiej sytuacji decyzję podejmuje dyrektor.

Czy jest mozliwa przepustka gdy wyrok nie jest prawomocny i czekamy na apelacje... warunki karne zostały podpisane, dostał grupe P1, jest pierwszy raz karany.

Zgadzam się z kamczat. Jeśli skazany nie jest tymczasowo aresztowany w tej innej sprawie i nie przebywa w zakładzie zamkniętym, decyzję o tzw.przepustce losowej podejmuje Dyrektor Zakładu.

mój mąż właśnie wrócił z takiej przepustki 30h po 2,5 miesiącach pobytu w zk fajnie było:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót