Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
monia16 moje kochanie w niedziele przyjezdza na 4 dobyczyli na czwartek ma zjazd hi hi hi a w tym tyg byl od niedz do wtorku:):D najgorzej za on ma wolne a ja az tyle nie mam jak zalatwic i musze do pracy dylac;/

Prosze pomózcie mi!mój narzeczony ma wyrok 10 mc z czego juz odsiedział prawie 6 mc ma grupe p2 ma w zaiwieszeniu 2 lata i sprawe w toku która ma sie odbyc dopiero na wiosne(i wszystko o pobicia) tak mi powiedzieli w sądzie Czy jest mozliwość zeby dotał przepustke czy ta sprawa mu wszystko blokuje?i czy da sie jakoś przyśpieszyć tą sprawe?bo jeżeli sie odbedzie na wiosne to on wyjdzie a pozniej bedzie musiał odsiedziec caly wyrok:(

Jeśli w zakładzie karnym wiedzą o tej sprawie w toku to może mu blokować przepustki- niby nie ma chyba takiego prawa ale raczej marne szanse aby otworzyli mu komisję przepustkową z kolejną sprawą w toku :(

No właśnie wiedzą miał teraz komisje przepustkową ale wychowawca zwołał go 5 min przed i powiedział ze ma sprawe w toku i nie dostanie przepuski:(najgorsze jest to że ta sprawa była w prokuraturze 5 mc i dopiero teraz wpłyneła do sądu i w sądzi mi powiedzieli że na wiosne może być a jemu odsiadka sie kończy w marcu i co wtedy jak ta sprawa się nie odbędzie wypuszczą go?

Niestety to tak jest, że sprawy się ciągną w większości parę lat. Gdy skończy mu się odsiadka to go wypuszczą- nie jest aresztowany przecież- ten wyrok który odbywa będzie zakończony a tamta kolejna sprawa będzie w toku- niestety jesli dostanie w tej 2 sprawei wyrok bezwzględny to obawiam się, że będzie to recydywa ale chyba tylko penitencjarna...

możesz jasniej Jak juz pisałm wcześniej to jeszcze ma zawiasy 2 lata więc do tego mu odwiesza bo to o to samo

czyli twój chłopak obecnie odbywa karę 10 mies więzienia- ma sprawę w toku i wyrok w zawieszeniu i tą sprawę w toku popełnił gdy już miał zawiasy tak? a więc odbędzie kare 10 mies, wypuszczą go na tzw, dzwonek- a może i nawet warunkowo mies przed- ale chyba nie- potem będzie trwała ta sprawa w toku- taka sprawa może trwać bardzo długo. Gdy otrzyma za nią wyrok to dopiero wtedy będzie można mu odwiesić te zawiasy. Jesli do tego czasu minie okres próby+ 6 mies to mu nie odwieszą tych 2 lat...chyba, że ten wyrok 2 lat w zawieszniu był pierwszy- potem to przest 10 mies- wtedy oblig odwieszenie- to mogą mu odwiesić w każdej chwili a mogą go wypuścić i potem odwiesić- lepiej w takim przypadku aby teraz odwiesili- bo w końcowym rozrachunku szybciej wyjdzie na warunkowe.

ma ten wyrok 2 lata w zawieszeniu i teraz ta sprawe w toku i ta sprawe w toku popełnił jak juz miał zawiasy A ile mozna czekac na taka sprawe?nie da sie jej jakos przyspieszyc?a nie moze byc talk ze odwiesza mu zawiasy a ta sprawe zawieszą?jaki okres próby iel ton trwa?

napisz proszę dokładnie daty czynów tych 3 spraw, daty wyroków i wyroki w 2 sprawach- po tak jak piszesz to ciężko się połapać. Okres próby- to okres zawieszenia- czyli np 2 lata na 5 lat. Mozliwe, że będzie wam nie na rękę przyśpieszenie tej sprawy...

nie znam dokładnie dat ale dowiem sie od niego to napisze Z tego co on mowie to lepej bdzie jak ta sprawe by sie odbyła jak jeszcze odsiaduje wyrok bo jak go wypuszcza to pozniej pojedzie na zamek i bedzie musiał odsiedziec cały wyrok a teraz moze po połowie wyjsc bo siedzi po raz pierwszy

Przy recydywie penitencjarnej też normalnie może wyjść po połowie kary i nie ma problemu żeby nie mógł być w ZK półotwartym. Ale dziewczyny nie odbiegajmy od tematów bo się bałagan na forum robi :ok:

Witam wszystkich! Mój mąż przebywa w więzieniu zagranicą. Ma wyrok 7,5 roku, niestety nie ma mozliwości wychodzenia na przepustki. Zastanawiamy sie nad przeniesieniem odbywania kary do Polski. Chciałabym tylko wiedzieć czy przy taki duzym wyroku istnieje szansa na przepustki po odbyciu 1/4 kary. Czy czas spedzony w wiezieniu zagranicą jest zaliczany. I ile taka osoba musi przebwac w Polsce, aby móc starac sie o przepustki, jeżeli juz przesiedział 1/4 kary zagranicą. Dodam, że mąz jest karany po raz pierwszy.

W Polsce przy takim wyroku mąż dostałby grupę P1 gdzie nie można wychodzić na przepustki. Z czasem może zmienili by mu na grupę P2 ale wątpię aby było to szybko

Przepustki

Witam wszystkich:) Mam problem i w sumie nie wiem co myśleć..Mąż mój został zatrzymany 05.10 tego roku ma do odsiedzenie w sumie 2 lata,staramy się o przerwę w karze przez jego kuratorkę zawodową ale nie wiem niestety z jakim skutkiem:/ Teraz przebywa na jakiś badaniach w AS w Katowicach a potem mają zadecydować gdzie go przewiozą do jakiego ZK. Moje pytanie jednak brzmi po jakim czasie można się starać o pierwszą przepustkę?Nie bardzo wiem gdzie i z kim o tym rozmawiać.Dziękuje wszystkim za informacje:)

Przeczytaj wcześniejsze strony tego tematu było to wielokrotnie poruszane. Powiem w skrócie przepustki można udzielić po połowie tej części kary po której mógł by być warunkowo zwolniony

przepustki

Witam Wszystkich!!Jestem tu pierwszy raz,Mam pytanie co do przepustek w ZK w Potulicach.Ilu godzinna jest tam pierwsza przepustka i kiedy sie mozna starac o taka?no i co jaki czas przyznawane sa kolejne?Z Gory dziekuje z odp!!:)

Witaj Kinada!!! Na P2 OZ w Potulicach pierwsza przepustka po 1/4 kary na 4 godz. , później 30 h :) Więcej o Potulicach możesz poczytać na forum - jest osobny temat o tym ZK;)

Ostatnia edycja:
Czesc Wszystkim!
A co myslicie o roli adwokata. Czy rzeczywiście tak waźne jest posiadanie dobrego adwokata, czy on może przyśpieszyc i pomóc w uzyskaniu przepustek. Czy zalezy to tylko i wyłącznie od wychowawcy, dyrektora ZK i zachowania skazanego. Czy adwokat jest w kwestii uzyskania przepustek potrzebny czy nie. Jak to było w Waszych przypadkach!;)

nie wydaje mi sie zeby adwokat cos wiecej zdziałał to wszystko ma swoje procedury, to duzo zalerzy od zachowania skazanego tak mi sie wydaje :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót