Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Dzięki Monika. Tyle sie nasłuchałam i naczytałam, że jak sie ma dobrego adwokata to mozna wszystko załatwić i uzyskac., takiego co to zna tych co porzeba. Nie wiem czy to mity czy prawda. Mam nadzieję, że masz rację.;)

atyszka napisał:
Tyle sie nasłuchałam i naczytałam, że jak sie ma dobrego adwokata to mozna wszystko załatwić i uzyskac., takiego co to zna tych co porzeba. Nie wiem czy to mity czy prawda.

Myślę że częściej mity niż prawda ;)

przepustka

kochani mam do was pytanie...otóż kiedy mój mąż może stara się o przepustkę..mąż został skazany na 10 miesiecy za grzywnę miał wpłcic 1000 zł i nie zrobi tego w terminie i odwiesili mu wyrok 10 miesięcy siedzi już 4 miesiące i ma same nagrody tz.. domyślam się że to są nagrody bo dostaje po 2-3 godz dodatkowego widzenia w msc..plus widzenia intymne ale z tego co wiem to 10 lat temu siedział w zakładzie karnym 6 miesiecy wiec chyba jest recydywistą...dziewczyny czy w ogóle ma szanse dosta taką przepustkę na wolnośc..dopiszę jeszcze że mamy dwójkę dzieci 8 lat i 1 lat ja jestem niepełnosprawna w umiarkowanym stopniu na oczy i ciężko sobie tu radzę sama...dziękuję Wam z góry za odpowiedz..;** moje gg 6323691 jakby co.

nie chce wprowadzac cie w blad ale z tego co wiem to po 6 miesiacach przysluguja przepustki
jesli jest recydywa to nie przysluguje mu wczesniejsze zwolnienie czyli musi odsciedziec cale 10 mies
przynajmniej tak mi wiadomo

to czyli nie ma żadnych szans aby wyjśc wcześniej?? chocby z wzgledu nawet na chorobę?? mąż także ma grupę i jest nieuleczalnie chory..nie wiem co mam robic może prawnik jakiś..?? pomóżcie mi..

sa darmowe porady prawne w kazdym miescie udaj sie albo do mops albo sa takie centra pomocy rodzinie
czy nawet na komendzie policji sa informacje o takich poradach prawnych
zalezy od sytuacji nie znam szczegolow
byc moze mogl by sie starac o przerwe w karze ze wzgledu na sytuacje zdrowotna
z jakiego miasta piszesz??

Kadi dzięki bardzo, nieraz zbyt dużo nadziei pokłada się w adwokacie, a potem pozostaje rozczarowanie. Mam nadzieję, że każdy dobrze sprawujący się osadzony ma szansę na przepustki po 1/4 kary, zakładając, że jest karany po raz pierwszy. I dotczy to każdego zakładu karnego w Polsce, a nie tylko sporadycznych przypadków. Pozdrawiam;)

Lilo są dwa rodzaje recydywy i to że ktoś ma recydywę nie znaczy że nie może mieć przepustek po 1/4 kary czy warunkowego po połowie http://forumprawne.org/wieziennictwo/19400-r-sadowa-r-recydywa.html
Magda skoro Twój mąż był osadzony 10 lat temu to ma recydywę penitencjarną (jest po to aby oddzielić pierwszy raz karanych od tych kilka razy karanych) i normalnie może starać się o przepustkę po 1/4 kary jeżeli ma grupę R2. Tak samo z warunkowym po połowie kary ale nie wcześniej niż po 6 miesiącach. Ale nie mieszajmy wątków
Na temat warunkowego zwolnienia jest tutaj http://forumprawne.org/wieziennictwo/1097-warunkowe-zwolnienie.html

ok nic nie szkodzi :) moja odp to tak w ramach sprostowania :ok:

dziewczyny mam pytanko wiedzcie moze jak jest przepustkami w poznaniu na nowosolskiej? w sumie to mnie wszystko interesuje kazda informacja jest dla mnie wazna z gory dzieki

ja czekam z niecierpliwoscia na czwartek:P:P tylko dlaczego 30..;/

Ostatnią edycję dokonał moderator:
przepustki

witam was jestem tu nowa mam pytanko mój facet siedzi od prawie dwóch miesięcy w zk dostał p2 i mam pytanie kiedy mogą go przewieżć ile się czeka:confused:

:(Potrzebuje pomocy

Do poniedziałku mój narzyczony musi złożyc pismo wokandowe szukam od czwartku po internecie wzoru czegos takiego ale nie umiem sobie poradzić :( jest to już 3 ostatnie podejscie i to pismo jest ostatnią nadzieją więc jeśli macie jakiś wzór to z góry dziękuje

Piszą żony,dziewczyny,a ja jestem matką,która z przerażeniem czeka na komisję przepustkową(19.12.08r)Mój syn jest od pięciu miesięcy w półotwartym Z.K.w Kikitach.Dziękuję wszystkim,którzy tutaj piszą,bo dzięki Wam dowiedziałam się dużo-rozjaśnił mi się umysł.

Ostatnia edycja:
witajcie!jestem tu nowa i mam tysiące pytań,super ze jest takie forum,bo szczerze jestem juz potracona....a czytam odpowiedzi i naprawde dziewczyny lepiej niz niejeden prawnik....cóż życie...:)pozdrawiam;);)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót