Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Czy rycydiwista moze tez otrzymać przepustki???i po jakim czasie mozna sie o nią starac???
Pozdrawiam...

oczywiscie ze moze ;) musi byc na połotwartym zk,powinnien pracowac w grupie wolnosciowej, wracac grzecznie do zk, bez procentow ;) i wtedy jak popracuje sobie "chwilke" moze rozmawiac z wychowawca o otwarciu grupy przepustkowej

skierowanie do szpitala

witajcie dziewczyny:)dzis dostałma skierowanie na zabieg przepukliny jest szansa ze wyjdzie i puszcza go na pare dni?mam na 22.12 zabieg

mała89 muszę Cie zasmucić ale mój kolega jest recydywistą dostał wyrok 5 lat, siedzi 3lata i dopiero około 2-miesięcy temu otwożyli mu grupę, o przepustkach może zapomieć, teraz stara się o przerwę w karze może mu sie uda ale tylko dlatego że ma b.dobrego adwokata, ale może nie wszędzie tak jest i może wasza sytuacja jest inna:-)))
Judka80 jest na śledczym czy na karnym?

przepustka

jest w zakładzie półotwartym....... 6 tydzień,ale nie miałby sie kto dziećmi zająć w czasie zabiegu.......stad ta prośba,ponoć wychowawca jest w porzo...on jest spokojny i grzeczny....wiec jak moze sie udać????

rustyka ojciec jedzie w niedziele z tym skierowaniem zeby dał jego xero wychowacy i orginał do wglądu...hmmm.nie wiem jak to bedzie.on jest w szerokiej w jastzrębiu zdroju tam ponoć sa luzy tylko dyrektor nieco kapryśny,w zeszłym roku losowo wywołał 100 więźniów i ich puścił w wigilię do domu...i bądź tu człowieku potem mądry:)

rustyka napisał:
mała89 muszę Cie zasmucić ale mój kolega jest recydywistą dostał wyrok 5 lat, siedzi 3lata i dopiero około 2-miesięcy temu otwożyli mu grupę, o przepustkach może zapomieć,

a dlaczego o przepustkach może zapomnieć?

Judka80 ja tylko daje Ci przykład, nie wszdzie tak jest, ale Twój kotek troszkie krótko siedzi żby dostał przepustkię, to że ma dobrego wychowcę to też nie wiele daje bo to nie on podejmuję taką decyzję ale fakt faktem na może wpłynąć. Ale tak jak piszesz wszystko zależy od nastroju dyrektora,oczywiście składaj dokumenty zawsze jest szansa i trzeba to wykożystać. Moniś on siedzi w Białymstoku i tam recydiwisty zbyt dobrze nie traktują.Ale powtarzam w każdym ZK jest inaczej,

rustyka to on bedzie pisała pismo i popierał to skierowaniem do szpitala.to w sumie za niecały tydzien......oby sie udałoooooo:rolleyes:

No troszkie mało czasu ale miejmy nadzieję że się uda z całego sreduszka tego życzę !!!

już sama przestaje w to wierzyć,,,dzięki za wsparcie prawne:)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
mam takie pytanko!
prosze niech ktos poda mi przyklad jak mozna napisac pismo do dyrektora albo do penitencjarnych o przepustke ze wzgledu na chcec zawarcia zwiazku malzenskiego z osadzonym na P1 zakladu karnego w glubczycach:(:(PILNE!!

Mnie się wydaje że to on powinien złożyć taki wniosek, jak coś.

Wystarczy jak taki wniosek złoży skazany. Nie musisz mieć konkretnego wzoru. Wystarczy, że będzie napisany tak, jak każde pismo urzędowe. Aha i jeszcze jedna rzecz. W przypadku grupy P1 powinien pisać do sądu.

Ostatnia edycja:
tylko jest taki problem ze wychowawca nie chce z Nim nawet rozmawiac na taki temat dla tego tez ja wole napisac takie pismo:(

Właściwie powinien pisać skazany. A wychowawca nie ma nic do tego bo Twój narzeczony pisze pismo i wysyła do sądu. Tak jak Moniak pisze najlepiej bez wzoru i własnymi słowami

mam pytanie takie iz moj siezo upuieczony maz 15.12.2008 i wtedy otrzymał przepustke okilicznosciowa na 5 dni odsiaduje wyrok 18mc został zamkniety 27.08.2008 ja jestem w 5 miesiacu ciazy i mam takie pytanie czy dostanie przepustke na swieta .... poniewaz nichce byc sama prosze o odpowiedz dziekuje

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót