Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witam!!!!!!!
Czy może mi ktoś napisać jak sie pisze podanie o przepustkę losową bo jutro musze je przeslać faksem a nie mam pomysłu jak sie je pisze. Z Góry dziekuje:rolleyes:

Tak jak każde pismo urzędowe i oczywiście musisz podać powody, dla których starasz się o przepustkę losową. Pamiętaj, że o przepustkę stara się osadzony.

Wiem ale dzisiaj rozmawiałam z Dyrektorem i kazał mi też złożyć podanie o przepustke losową i wraz z zaswiadczeniem przeslac faksem

Recedes napisał:
Jeszcze raz powtórzę. Nie ma czegoś takiego jak dodatkowa przepustka nagrodowa. W formie nagrody można otrzymać widzenie poza terenem zk do 30 godzin, ewentualnie przepustkę kilkudniową.

a jak sobie mozna zasluzyc na taka nagrodę ? ....i czy to jest tez uzaleznione od długości wyroku?

Siemka. Mój Chłopka siedzi w Zk od 15 grudnia 2008. Ma do odsiadki rok. Przeczytałam wnikliwie całe 85 stron waszych komentarzy... I mam dylemat... Piszecie, że po 1/4 kary wychowawca powinien wystąpieć na komisję przepustkową... wprzypadku mojego chłopaka coś jest nie tak!!!! wychowawca nie porusza narazie tego tematu! twierdzi że 15 czerwca mija mu połowa kary i nie ma sensu aby się o przepustki!!! My jednak widzimy sens<3 Denerwuje mnie ta sytaucja. On ma same pochwały, bierze udział w kursie, siedzi na pół-otwartym i ma dobra opinię wychowawcy.... to dlaczego ten nie chce Go wystawić na te kmisję???? co w tej sytuacji najlepiej zrobić??? :rolleyes:

moze zadzwon do wychowawcy lub idz i z nim porozmawiaj dlaczego tak jest. ja znam przypadek gdzie chlopak ma do odsiedzenia rok,a wychowawca nie postawil go wogole przed komisja bo jak stwierdzil za krotki wyrok, wiec nie potrzebnie, i chlopak za 2 msce wychodzi,a nie mial ani jednej przepustki....

dzięks:) Jak do mnie mój Łobuz zadzwoni to poproszę aby zorganizował mi numer do tego wychowawcy... a może po świętach zmięknie i wystawi go na tę przepustkę!
D. stwierdził że do Dyra pójdzie na rozmowę... heh już sama nie wiem co lepsze...
Aniołku87 NIE STRASZ MNIE !!!
Nawet nie biorę pod uwagę takiej opcji.

kochana nie strasze, tylko mowie jakie sa czasami a raczej czesto realia. mozesz sama zadzwonic do danego zk gdzie twoj łobuz jest i mowisz wtedy ze prosisz o rozmowe z wychowawca (imie, nazwisko) lub wychowawca i nr.oddzialu na jakim woj łobuz jest...i cie przelacza.wiesz powiem tobie ak moj łobuz nabyl uprawnien do przepustek w marcu na poczatku, mial obiecana teraz na swieta i jej nie dstal. ja uslyszalam od wychowawcy ze to ze nabyl uprawnien do przepustek nie oznacza ze musi je dostac, a on uslyszal nie,bo nie....

uuuu przykro mi bardzo!!! wiem że realia dużo odbiegają od rzeczywistości prawnej! i co teraz zrobicie? w każdym bądź razie zrobię tak jak mówisz tylko, że najpierw uprzedzę mojego Romea:) niech się nastawi psychicznie. hihi.

ja tam mojego łobuza nie uprzedzam ze mam zamiar dzwonic do wychowawcy, musze dzwonie. po fakcie mowie. teraz bede szla na rozmowe do wychowawcy osobiscie a potem do dyrktora. zobaczymy co sie urodzi..

Lubiearbuzy wychowawca może ale nie musi wystawiać na komisję przepustkową. Nie jest to jego obowiązkiem. Tak że może być tak że do końca kary twój facet może nie dostać przepustki. A z resztą w większości przepustki są nagrodami, więc jak już minie 1/4 kary to może starać się o nagrode w formie widzenia poza ZK do 30 h bądź przepustkę kilkudniową (max. do 14 dni)

Basiu to samo pisalam predzej, ze jesli jest kroka kara to nie koniecznie musi dostac przepustke. nabcie uprawnien nie oznacza ze musi ja dostac. to zalezy od wychowawcy:)

Przy dużych wyrokach też wcale nie musi ktoś przepustkę dostać... Znam osobiście chłopaka który siedział 7 lat i nie miał ani jednej przepustki. Masz rację nabycie uprawnień nie oznacza że musi ktoś mieć przepustkę.

urwanie głowy z tym wszystkim. będę słać pozytywne fluidy:)

Barbie widzę, że Ty z Lublina. Mój Łobuz właśnie na Południowej jest, na p2. Nie wiesz jak w Lublinie jest z przepustkami.
z góry dziękuje:* za odpowiedź.
ciao

Jest możliwość,że jak ktoś ma wyrok 10 miesięcy będzie miał przepsutki?jest na smutej

kateh wszystko zalezy od wychowacy. moze nie musi. a ich czesta odpowiedz : ze to ze nabyl uprawnien nie oznacza ze musi je miec. moga tez powiedziec za krotki wyrok. wszystko zalezy ok wychowawcy

dziewczyny a przy wyroku 2lata i 8miesiecy-myślicie ze mogą nie dać przepustek? jesli obydwoje pisalibysmy do Dyrektora,tym bardziej ze sam sie wstawi do Z.K,że przed odbyciem kary miał normalne ustabilizowane zycie,praca,rodzina,czy na to patrza???:(

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót