Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A moj moze tez starac sie o widzenia poza zk ja mam prawie 1000 km od domu do zk i tez male dziecko

Wiem że u jednej z dziewczyn było tak, że nie musiała odbierać swojego łobuza jak wychodził na przepustkę a miał do domu ponad 300 km.
Wszystko zależy chyba od danego zakładu.
Gocha kurczę szkoda że nie będziecie mogli z tych 4 godzinek skorzystać, by mogli tego Twojego bliżej przewiezć. Napiszcie tą prośbę przedstawiające Wasza sytuację może się uda :)

Ale on sie tam specjalnie przeniosl ze wzgl na szkołę. Ciesze sie ze tam jest. Moze rodzice do niego pojada, bo ja to na bank nie

Witajcie mam pytanie.Ile czasu więzień musi popracować żeby starać się o przepustkę?.Bo mojemu wychowawca powiedział że najpierw musi popracować żeby się o nią starać.

Tak długo aż wychowawca stwierdzi, że można osadzonemu zaufać, że jak wyjdzie na przepustkę to wykorzysta ją zgodnie z przeznaczeniem, nie popełni podczas niej przestępstwa oraz wróci z niej do ZK grzecznie i na czas.

proszę pomóżcie..

Witam Was wszystkich serdecznie!
Mam pytanie dotycząc przepustki. Nakreślę mniej więcej sytuację. Mój narzeczony ukrywał się około 3 lat. Jego sytuacja wygląda tak, że miał wyrok 107 dni, które już odsiedział, odwiesili mu rok i ma juz za soba 3 miesiące z tego, więc za pol miesiaca moglby starac sie o przepustkę. Dowiadywał się u wychowawcy i powiedział mu on, że przepustka przysługuje tylko najbliższej rodzinie, czyli ojciec lub matka musieliby go odebrać na tą przepustkę 30 godzinną. Tylko, że jedyną osobą, która go odwiedza, robi mu zakupy i wysyła listy raz w tygodniu jestem ja. Problem też w tym, że ja mam do niego 150km, a rodzice 500km. Jest w zakładzie półotwartym, od ponad 2 miesięcy pracuje, z tego co wiem m dobry kontakt z wychowawcą. Na początku miał spięcia, ale początki nigdy nie są łatwe.. ZK, w którym przebywa to Grądy Woniecko. Bardzo proszę Was o pomoc. Czy ja mam jakiekolwiek szanse, żeby zabrać go na przepustkę? Z góry dziękuję za odpowiedź

czesc ola p nie ma problemu z tym odbiorem ja jestem konkubina mojego i bez problemu moge go odebrac

a jak można się o to starać? bo mój dziś dzwonil i powiedzial ze nie ma takiej opcji, że tylko rodzina..ma jeszcze isc do dyrektorki z tym, ale moze gdybym ja pojechala lub zadzwonila lepiej by to wygladalo

naprawde nie wiem jak to jest w innych miastach przykro mi

Ola.P ja tez jestem konkubina nie mamy slubu.I moj wyszedl w sobote na przepustke 30 godzinna i ja bez problemu moglam go odebrac.Wczesniej napisalam oswiadczenie ze go odbiore i odprowadze z przepustki.Ze zapewnie mu wyzywienie i nocleg i ze nie popadnie w konflikt z prawem.I takie oswiadczenie dalam jego wychowawczyni.Musisz powiedziec swojemu zeby sie zapytal wychowawcy czy ty tez mozesz takie cos napisac.pozdrawiam

Witam mam takie pytanie mój Łobuz jest w ZK Gdańsk Przeróbka i bardzo bym chciała żeby starał się o przepustkę tą 30godzinną ale nie wiem czy ma jakie kolwiek szanse na dostanie jej. Niestety nie może jej dostać w formie nagrodowej za pracę bo do pracy się nie nadaje. Jest po ciężkim wypadku i porusza się o kulach. Czy naprawdę tylko zdrowi i pracujący osadzeni mogą dostawać przepustki? Jak sprawa wygląda z przepustkami losowymi? Czy to że musi osobiście złożyć dokumenty do ZUS-u aby dostać rentę bez której sytuacja materialna moja i naszego syna jest bardzo ciężka będzie wystarczającym powodem?

voxa5 napisał:
Czy to że musi osobiście złożyć dokumenty do ZUS-u aby dostać rentę bez której sytuacja materialna moja i naszego syna jest bardzo ciężka będzie wystarczającym powodem?

Polecam skierować osadzonego na rozmowę z wychowawcą. Wychowawca jest między innymi od tego, by pomóc, podpowiedzieć co zrobić w takiej sytuacji.

dziękuję Ci serdecznie:) właśnie będę sie wybierac na rozmowe z wychowawcą, pewnie w weekend. Dziękuję wszystkim za pomoc:)

witam,mam pytanko do was...mój P.odsiaduje wyrok obecnie w Radomiu ale wiem,że ma być przetransportowany lecz jeszcze nie wiem gdzie,wiem tylko,że ma grupę p2.O przepustkę może się starać po odbyciu 8 miesięcy,lecz zastanawia mnie,czy chrzest dziecka(bo mamy trzy miesięczna córeczkę:D) może kwalifikować go do otrzymania przepustki losowej jeszcze przed upływem owych 8 miesięcy?śliczne dzięki za pomoc

Ostatnia edycja:
Możecie się starać oczywiście. Wyślij mu zaświadczenie z kościoła że owego dnia ma się odbyć chrzest bo na ładne oczy nikt Wam nie uwierzy. My się staraliśmy o przepustkę na chrzest i nie dostaliśmy, Wam może się uda.

Zawsze możecie chrzest dziecka przełożyć na jego wyjście i tatuś będzie mógł uczestniczyć osobiście w tym wiekopomnym i ważnym wydarzeniu.

Chciałam zapytać na czym polega pryznawanie przepustek losowych ?? I czy przepustke moze dostac osoba ktora jest na P1 ??

u nas też jest taki problem,że Nikola tj.moja córka ma tylko moje nazwisko i jej ojciec nie jest wpisany w akt urodzenia:-?więc to też musimy wyprostować ale nie mam pewności,czy w ZK można coś takiego załatwić.Niestety mój łobuz dopiero zaczął odsiadywać wyrok a ma 2 lata i 8 miesięcy,więc trochę trudno czekać

raczej nie mamy co liczyć na losową,chrzest dziecka nie jest wystarczającym powodem niestety:mad:

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót