Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
witam, mam pytanie dotyczące pierwszej przepustki jak to się odbywa czy ją wydaje zakład karny , na jaki czas jest pierwsza przepustka

a zazwyczaj każdy więzień ją dostaje tzn.każdy kto ma grupę p2?czy raczej nie ma reguły?

Nie ma reguły. My mieliśmy najpierw tzw widzenie poza zk-6 godz, a potem przepustkę 30 godz.

Witam, moj ojciec odbywa kare 5-lat (pierwszy raz karany) z czego odsiedzial 2-lata. Siedzi w ZK1 w Strzelcach Opolskich. Nie ma zadnej naganny (kwita). Pracuje na terenie zakładu od 2-miesiący. (ma katygorie P1Z)
W koncu moje pytanie:
Jest jakas szansa by dostał przepustke na święta bożego narodzenia (chocby 24h)? Jesli tak to co trzeba zrobic w tym kierunku? Bardzo mi na tym zalezy, prosze o pomoc...

Błażej

Baks91 napisał:
Jesli tak to co trzeba zrobic w tym kierunku? Bardzo mi na tym zalezy, prosze o pomoc...

Przejść do sytemu programowanego oddziaływania - to po pierwsze.
Po drugie - zakład karny typu zamkniętego. Przez przypadek czy pomyłkę raczej nie został akurat skierowany tam a nie do półotwartego. Czyli bardzo małe szanse.

Czyli jak ktoś jest na P1 to ma marne szanse na przepustkę?? Wówczas o tej przepustce decyduje sąd?
Wychodzi na to, że my też musimy się pożegnać z przepustką. Mój K. ma podgrupę M1P

Baks91 napisał:
a jako nagroda za prace? Jest wogole cos takiego?

każda przepustka jest nagrodą: więc można ją dostać za pracę, sprzątanie, czy zachowanie. można dostać wniosek o przepustę z pracy, ale zk może jej nie przyznać.

Baks91 napisał:
Witam, moj ojciec odbywa kare 5-lat (pierwszy raz karany) z czego odsiedzial 2-lata. Siedzi w ZK1 w Strzelcach Opolskich. Nie ma zadnej naganny (kwita). Pracuje na terenie zakładu od 2-miesiący. (ma katygorie P1Z)
W koncu moje pytanie:
Jest jakas szansa by dostał przepustke na święta bożego narodzenia (chocby 24h)? Jesli tak to co trzeba zrobic w tym kierunku? Bardzo mi na tym zalezy, prosze o pomoc...

Błażej

Po pierwsze to Za co on odsiaduje taki wyrok bo to tez biora pod uwage przy wydawaniu to znaczy przyznawaniu przypustek ,po 2 jego zachowanie na terenie ZK,pod cela i duzo takich mozna duzo wymieniac opisz jego sytuacjie to latwiej bedzie ci pomodz

Baks91 tak jak forg pisał. Przede wszystkim może czas postarać się o zmianę podgrupy na P2P (czyli kara odbywana w zakładzie karanym typu półotwartego w systemie programowym), bo póki co ciężko będzie o opuszczenie ZK. Po pierwsze komisja o zmianę grupy, podpisanie IPO, następna komisja o przepustki. Niestety ale do świąt ciężko zdążyć, zwłaszcza, że nie wiemy dlaczego została przydzielona grupa P1:rolleyes: Może jeszcze spróbować z losówką. Czasem ludziom się udaje : http://forumprawne.org/wieziennictwo/104981-przepustka-losowa.html

Witam i prosze o pomoc maz przebywa od 13 miesiecy w zk wg regulaminu od grudnia przysluguja mu przepustki ale nie to chce wiedziec prosze mi powiedziec czy jezeli nasza 4 letnia corka idzie na nabiego do szpitala i ja tam musze z nia isc mamy w domu druga 3 letnia corke ktora nie mam z kim zostawic rodzice nie sa w stanie mam juz skierowanie do szpitala jakie dokumenty musimy przedstawic?? Czy jakas szansa jest??

Szanse są na tzw.przepustkę losową.Wyżej z bytomiawkleiła link, poczytaj.

moj chlopak jeszcze nie wtrafil do docelowego wiezienia,ale ja juz chcialabym wiedziec czy jesli zamkneliby go do celi zamknietej,a ma do odsiatki poltora roku i ukrywal sie przed pojsciem do wiezienia to czy ma szanse w ogole na przepustke a jesli tak to po jakim okresie

po 1/4 będzie mógł się starać o przepustkę.
O Warunkowe przedterminowe zwolnienie może starać się po odbyciu 1/2 kary.
Mówię tu o pierwszy raz karanych.

hmmm fryzjerka moj maz tez sie nie zglosil do zk rowniez go zlapala policja no siedzi juz 14 miesiac a jeszcze duzo przed nim staral sie 4 razy o przerwe w karze nie dostal wiec moze to tez na to rzutuje teraz ma sie starac o przepustke losowa corka idzie na zabiego do szpitala a nie ma kto sie mlodsza zajac ale juz nie wierze w to ze dostanie

Witam.mam takie pytanie co do przepustki w zakladzie karnym polotwartym jak mąż dopiero bedzie wiedzial na temat przepustek 12 grudnia czy moze on odrazu mowic o przepustce na swieta?? i ile godzin czy dni trwa pierwsza przepustka?

niezna2431 przeczytaj sobie cały ten temat i będziesz wszystko wiedzieć.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót