Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
tak tylko ze kazdy co innego pisze :) a ja chce wiedziec krotko i na temat bo siedzi juz od wrzesnia 24 ale do pazdziernika był na tymczasowym od 20pazdziernika na polotwartym jest ..mowil ze w maju go wypuszcza po polowie kary :(.ale bym chciala o ta przepustke zeby dostal na te swieta ..

jak siedzi od września czy pazdziernika to nie licz na przepustke, a swoja droga kto mu powiedział ,ze wyjdzie w maju po połowie kary???

Był na rozmowie u dyrektora jak go juz tam zawiezli ,ze 12 maja moze pisac pismo o zwolnienie z aresztu .. a teraz 12 grudnia dowie sie o pierwsza przepustke kiedy by dostał a mąż chce mowic czy dalo by rade na swieta lub przed swietami.

owszem,po połowie kary moze pisać wniosek o wpz ale czy je dostanie to inna sprawa..
w ogole to Twoj mąż odsiaduje wyrok czy jest w AS? bo piszesz o zwolnieniu z aresztu?
a co do przepustek to przysługuja mu teoretycznie po 1/4 kary a w praktyce troche dłuzej sie schodzi...

Na przepustke to trzeba sobie zasłozyć nikt za darmo jej nie da. Przeczytaj sobie dokladnie ten temat a sie wszystkiego dowiesz znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania

Był w areszcie od 24 wrzesnia do 19pazdziernika.a od 20 pazdziernika juz jako skazany i ma 1 rok i 8 mies. jest w zakladzie karnym polotwartym ,mowił ze ma wpisane ze 12 maja pismo moze pisac o wypuszczenie. mowil tez ze jak takie pismo złorzy to po minimum mies wyjdzie od złorzenia papierka ..Chciał pisac pismo do sądu okregowego o przerwe w karze ale zrezygnowalismy bo by to sie dluzyło i mowil ze predzej by wyszedł po polowie niz ze sądu by go zwolnili.. a o przepustke to nie wiem moze dostanie bo ja sama z 3 dzieci i w 6 mies ciązy a jego matka ma raka

Ostatnia edycja:
W ktorym zk siedzi?? jezeli jest w polootwrku to o przepustkach decyduje dyrektor wiec ja na twoim miejscu poszla bym do niego i z nim porozmawiala moj maz niestety zostal przeniesiony do zamknietego i tam wlasne decyduje sedzia penitencjarny
a co do przerwy w karza to jezeli wyrok nie przekraczal dwoch lat i rodzina ponosi ciezkie skutki to po roku odroczenia mogli by mu zawiesic
slyszalam rozne historie przed zk jak c
hodzilam na widzenia jeden dostal bo nie mial kto w piecu palic a ten ktoremu naprawde potrzebne nie dostal

Mąż jest w Ustce na polotwartym i mąż mowil ze 12 grudnia bedzie u dyrektora bo mu powiedza od kiedy te przepustki bedzie mogł miec,ale chce mu mowic odrazu i go prosic zeby dali mu na swieta bo ja jestem sama z dziecmi i nadodatek w ciazy 6 mies i nie daje rady i to raczej sa ciezkie skutki skoro mąż jest jedyny zywiciel a ja bez prawa do zasiłku w PUP.. a mąż dostał do odsiadki zawiasy rok i 8 mies.takze nie wiem mowi ze w maju ma pismo zlorzyc o wypuszczenie.

24 września 2010 -- początek kary (wyrok 20 miesięcy)
24 luty 2011 -- 1/4 kary: możliwość otrzymania przepustki (trzeba sobie na nią zasłużyć - dobre zachowanie, wnioski nagrodowe..., ale jak pisał wyżej mavis001, w praktyce czeka się dłuzej)
24 lipiec 2011 -- 1/2 kary: możliwość ubiegania się o warunkowe przeterminowe zwolnienie (nikt mu nie jest w stanie zagwarantować że wyjdzie po połowie kary; dużo zależy od tego czy będzie miał wystąpienie dyrektora ZK, od artykułu za jaki siedzi, zachowania, czy pracował, miał przepustki, czy sędzia będzie miał humor...) Jak go nie wypuszczą na wokandzie może się odwoływać, albo za 3 miesiące może ubiegać się o kolejną.
24 maj 2012 -- koniec kary

Ostatnia edycja:
einhander-- maz odsiaduje zawiasy od 20 pazdziernika .24 wrzesnia za co innego byl zatrzymany ale tymczasowo,i mieli go wypuscic a tu nagle bilecik ze ma do odsiadki zawiasy 1 rok i 8 mies.tak to wygląda no tak ale to tez trzeba dobrze gadac itp.mąz tam sie stara nie robi zadnych przeszkod to mysle ze go wypuszcza gdzies najpozniej w czerwcu ...w zeszlym roku sie odwolywal to do sądu rejonowego i odrzucili potem okregowy tez az wkoncu do gdanska do apelacyjnego i przyjeli i odroczyli na pol roku itd.itd.pozostało czekanie nic wiecej ..moze akurat zasłuzy i dostanie przepustke w grudniu nikt tego nie wie

Ostatnia edycja:
niezna2431 napisał:
einhander-- maz odsiaduje zawiasy od 20 pazdziernika .24 wrzesnia za co innego byl zatrzymany ale tymczasowo,i mieli go wypuscic a tu nagle bilecik ze ma do odsiadki zawiasy 1 rok i 8 mies.tak to wygląda no tak ale to tez trzeba dobrze gadac itp.mąz tam sie stara nie robi zadnych przeszkod to mysle ze go wypuszcza gdzies najpozniej w czerwcu ...w zeszlym roku sie odwolywal to do sądu rejonowego i odrzucili potem okregowy tez az wkoncu do gdanska do apelacyjnego i przyjeli i odroczyli na pol roku itd.itd.pozostało czekanie nic wiecej ..moze akurat zasłuzy i dostanie przepustke w grudniu nikt tego nie wie

Niezna2431 te terminy które Ci wypisałem są normowane przez kodeks, i że twój mąż czy ty będziecie dobrze gadać, czy nawet znakomicie to nic nie da! Nie przeskoczysz tego. Większość się stara, większość nie robi przeszkód, ale kodeks to kodeks. I zobaczysz że wczesniej niż w lutym nie dostanie przepustki, i wcześniej niż lipcu nie wyjdzie na warunkowe zwolnienie (a jak jest tak jak mówisz że od 20 października odsiaduje, to o miesiąc później). I nie że Ci źle życzę, ale tak jest i tyle. I jedyne czego nikt nie wie to to czy napewno dostanie w lutym przepustę, a nie później, i czy wyjedzie na wpz w lipcu a nie później.

Ostatnia edycja:
Rozmawialam z przewodniczacym sadu penitencjarnego jak i dyrektorem zk powiedzieli mi ze przepustka nalezy sie po polowie okresu po ktorym moze sie starac o warunkowe zwolnienie czyli skoro ma on do odsiadki 1 rok i 8 miesiecy a byl karany pierwszy raz to po polowie kary moze dostac warunkowe zwolnienie czyli za 10 miesiecy moze starac sie o warunek tzn w czerwcu wg moich obliczen to w marcu moze dostac pierwsza przepustke to dotyczy peirwszy raz karanych jezeli jest recydowista to o warunkowe zwolnienie moze sie starac po odsiedzeniu 3/4 kary i tak jest z moim mezem bo recydywa jest

a co to recydywa?? bo nie wiem :-) wiem ze te zawiasy co teraz odsiaduje to z przed kilku lat i caly czas sie odwolywał ..kiedys siedzial w potulicach 6 mies.jakos tak ..ale do jakiej sprawy nie wiem ..z tego co maz mowi ze moze juz 12 maja skladacpismo o wypuszczenie (wokande) jakos tak

Hmmm no to masz kawalek do niego ja umawialam sie z dyrektorem zk i z nim rozmawialam to taki przelicznik mo podal musisz jakies papiery pozbierac wiem ze ci ciezko sama to przechodze najgorzej z dziecmi ale jakos sie przyzwyczailismy przede mna duzo wiecej moj maz moze stawac na warunek dopiero w 2012 r :( ale musze jakos sobie dawac rade miejmy nadzieje ze zle mnie poinformowano o tych obliczeniach ale nie sadze skoro dyrektor i sedzia mowia to samo

Recydywa tzn ktos kto jest po raz kolejny karany bodajze ale tego nie jestem pewna wystarczy ze ma dwa albo trzy i wiecej wyrokow to jest recydywista

z tego co wiem to moj ma tylko tem jeden co siedzi zawiasy. 1 rok i 8 mies.i mam nadzieje ze wyjdzie w czerwcu najpozniej lipcu ..okaze sie ,ja nie wiem czy mam isc do dyrektora skoro mąż ma do niego na 12 grudnia o przepustki ..zapytam męża,juz z głupialam z tego forum kazdy co innegopisze i mowi nawet męża wychowawca tez takze juz nie wiem przekonam sie na wlasnej skorze jak mąż da znac co i jak powie mu 12 grudnia...

Ostatnia edycja:
niezna2431 napisał:
juz z głupialam z tego forum kazdy co innegopisze

Nie zgłupiałam, tylko nie znasz sytuacji prawnej skazanego. Siedział 6 miesięcy w Potulicach ale nie wiesz za co. A kto ma wiedzieć?? Ktoś na forum? Prawdopodobnie miał stosowany tymczasowy areszt, dostał wyrok - ten który teraz odbywa - i zaliczono mu ten areszt. I dlatego nabywa uprawnień do warunkowego przedterminowego zwolnienia nie w lipcu a w maju.
Zanim zaczniesz się dopytywać to może jednak dowiedz się co i jak szanowny małżonek odbywał.
Poza tym poczytaj sobie forum, poczytaj sobie kodeks karny wykonawczy - wykaż się odrobiną chęci, dokształć się i będziemy dalej dyskutować.

W SUMIE ZGADZAM SIE Z TOBA FORG JA ZNAM CALA SYTUACJE PRAWNA SWOJEGO MEZA WIEM JAKIE I ZA CO MIAL WYROKI TROCHE GRZEBALAM W KKW DLATEGO niezna2431 MUSISZ SIE DOKLADNIE DOWIEDZIEC O PRZESZLOSCI MEZA CZY MOZE OPROCZ TEGO O CZYM WIESZ MOZE JESZCZE WIELU RZECZY NIE WIESZ POZDRAWIAM

wiec ja sie do Ciebie forg zwroce z pytaniem powiedz mi jak to jest z przepustkami losowymi maz juz w grudniu moze starac sie o przepustke obecnie odbywa kare w zk typu zamknietego chcialam sie upewnic czy taka prosbe o przepustke musi skladac do sadu skoro ma podgrupe R1?? nasza corka ma miec zabiego usuniecia migldalka wiec bede musiala z nia byc w szpitalu ale mamy jeszcze mlodsza corke ktora nie ma sie kto zajac na czas mojego nie pobytu mam skierowanie do szpitala ustale termin skseruje i wysle mezowi poza tym ma rodzicow ale sa starsi i schorowani czy mam rowniez wyslac mezowi ksera dokumentacji medycznej rodzicow??

Ostatnią edycję dokonał moderator:
annalissos napisał:
wiec ja sie do Ciebie forg zwroce z pytaniem powiedz mi jak to jest z przepustkami losowymi

Po pierwsze - nie krzycz (wielkie litery w necie to krzyk).
Po drugie nie pisz posta pod postem.
Po trzecie. - pogrzeb sobie jeszcze w kkw oraz w kodeksie karnym. Oraz w tym temacie. Wiedza zdobyta samodzielnie pozostaje na dłużej.

Ja wiem za co teraz ma zawiasy z starej sprawy co kiedys tam dostal 5lat w zawiasach i caly czas sie odwolywał ..i mu zostało 1 rok i 8 mies.to wlasnie to odsiaduje ta resztke zawiasow. Dlatego w maju juz moze starac sie o wypuszczenie tak samo i o przepustke 12 grudnia mu powiedza a on bedzie im mowic ze chcial by teraz na swieta bo jego mama ma raka i ja sama z dziecmi,w ciazy jestem .itd..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót