Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
izulka25 napisał:
Proszę o jakąś podpowiedź co mogę zrobić w tej sytuacji?
Najpierw postarać się o przepustkę, a wtedy jeśli będzie już zatwierdzona starać się o chrzest na dzień, który będzie się mieścił w okresie przepustki.

dziewczyny mam pytanie byłabym jakby któras odpowiedziała mi konkretnie olsniła mnie;). Mój facet od wczoraj jest w zk w jastrzebiu-zdrój ogólnie do siedzenia ma 7 lat i powiedzcie mi jak to wyglada z przepustkami po jakim czasie odbycia kary beda mu sie należały i czy bedzie miał mozliwośc wyjścia na chrzciny swego dziecka. Jestem w ciąży jego mi zamkneli i nie wiem o co moze sie teraz starać :(

a i chciałam powiedziec ze mój facet jest recydywista czyli drugi raz siedzi:(

Ostatnią edycję dokonał moderator:
tak ma 7lat do odsiedzenia:( od wczoraj jest w zk w jastrzebiu. Czyli jest mozliwośc przepustki na chrzciny tak?? Chrzciny planuje zrobic po nowym roku w czerwcu

czyli istnieje możliwość aby chrzciny również zaplanować za 7 lat? A więc nie jest to sprawa niezwłoczna i tym bardziej losowa. Tak więc na Twoim miejscu nie łudziłbym się przepustką na tę uroczystość.

Witam. Dziekuje za odpowiedź, ale ku Waszemu zaskoczeniu nasze dzieciatko nie zostało poczete w ZK.. Mój narzeczony został zatrzymany w 2004 roku odsiedział 7 miesiecy i teraz siedzi od kwietnia, byłam już w 7 miesiacu ciąży. Rozmawiałam wczoraj z Wychowawcą, powiedział mi że narazie mój Ł musi stanąc na komisję i może być tak że sam wychowawca wystąpi dla niego z przepsutkami ale to zalezy od wielu czynników.. mój Ł zachowanie ma wzorowe, opinie i wywiady środowiskowe w 100% pozytywne, na 3 czerwca zaplanowaną ma pierwszą wokandę, jeżeli kierownik nie chce zezwolić na opuszczenie przez niego zakładu na chrzciny to już sama nie wiem co to będzie z wokandą. Ogólnie słyszałam że na OZ Olsztyn zrobili sobie prywatne więzienie. Pozdrawiam wszystkich i dizękuje za odpowiedź. W sumie sama nie wiem czego si.ę sp;odziewałam, lepiej usłyszeć prawdę niż ktoś miałby mi mydlić oczy i łudzić nadzieję że jednak decyzja była niepodstawna. :roll:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
izulka25 napisał:
Witam. Dziekuje za odpowiedź, ale ku Waszemu zaskoczeniu nasze dzieciatko nie zostało poczete w ZK.

Czyjemu zaskoczeniu??
Tak czy owak - powołaliście do życia dziecko, wiedząc, że ojcu grozi więzienie. Chrzest można przełożyć, z reguły to nie jest powód, by kogoś wypuszczać z więzienia.

hej wszystkim ;)
mam pytanie, ojciec mych dzieci jest w więzieniu od 26 października, wyrok dostał na 3 lata, chciałabym się dowiedzieć po jakim czasie może starac sie o wyjście na przepustkę ? bierze udział w programie IPO jeżeli to ma znaczenie, pracuje i pomaga w zakładzie karnym, bardzo proszę o odpowiedź za co z góry bardzo dziekuję

martitus napisał:
po jakim czasie może starac sie o wyjście na przepustkę ?

Po połowie okresu po którym będzie mógł się starać o warunkowe przedterminowe zwolnienie.
Oczywiście są różne przepustki, ale ja wypowiedziałem się a propos tzw. przepustek nagrodowych.

dziekuję, w takim razie mam jeszcze jedno pytanie, jeżeli to nie będzie miała być przepustka nagrodowa ? bo jeżeli dobrze liczę to jesli ma wyrok 3 lat, to ta nagrodowa dopiero po 9 miesiącach ..

nie wiem, nie znam się na tym, napisałeś że są różne przepustki więc myslałam, że mi coś podpowiesz, tzn. jakie są i kiedy ewentualnie może sie o nie starać ..

Czy jest możliwość uzyskania przepustki 5 dniowej po odbyciu 5 miesięcy kary jeśli wystąpi się z odpowiednim pismem do sadu ??

Jest możliwość.
(od razu zaznaczam, że jakie pytanie, taka odpowiedź - nie ma słowa dla kogo ta przepustka, jaka przepustka, z jakiego powodu).

Mi ta odpowiedz wystarczy ;) Myślałam,ze nie ma takiej mozliwosci.

witam mam pytanie jesli moj chlopak juz odsiedzial 5 miesiecy to mozna starac sie o przepustke?? prosze o odpowiedz

jolcia0101 napisał:
witam mam pytanie

A może wykażesz się odrobiną dobrych chęci i choćby przeczytasz ten temat??
Zadałaś pytanie w stylu: "urodziłem się w Chinach czy mogę kupić samochód"?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót