Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
[cytat:1iwqu0l1]
Myślicie, że może ktoś z moderatorów wie jak tam wygląda sprawa z przepustkami? Chodzi o ZK Grochów
[/cytat:1iwqu0l1]
nie no co ty oni raczej tam nie siedzą i nie siedzieli :lol:

a ewciaaa ma racje twój najlepiej wie co i jak, napewno juz sie podpytał kolegów :)

:) Wiem Asiu, że nie siedzą i nie siedzieli i pewnie siedzieć nie będą...ale może mają taką pracę, że coś na ten temat słyszeli :what: albo coś :what: , albo może pamiętają coś z forum, czego ja nie doczytałam...no wiesz :ooo:

[cytat:12yys44w]
Wiem Asiu, że nie siedzą i nie siedzieli i pewnie siedzieć nie będą
[/cytat:12yys44w]
nie znane są losy tych bez winy :beer:

Dziewczyny pomóżcie mi napisać prośbę o przepustkę losową... i czy to ma sens on jest na zamku, ma w zwiazku z tym P1 bo p2 poprostu nie ma, a nasz syn jest znowu chory i juz nie ma sie nim kto zajmować, w ogóle za nim strasznie teskni a nie mamy mozliwosci czestych wizyt bo on jest 200 km od miejsca zamieszkania a mozna tam dojechac tylko pociągiem co w jedna stronę trwa 6-7 godz a dla małego dziecka to tragedia ie wytrzyma w pociago 12 godzin...

Melka a dlaczego nie napisałas z nim prośby o przeniesienie go do zk bliżej miejsca zamieszkania?

a czy nie lepsza byłaby przerwa w każe? bo sama sie zastanów na jak długi okres oni mu dadzą to losową?
i pisz to co myslisz, ale on tez musi napisac

Asiu nie napisałam bo wychowawca powiedział ze takie rzeczy to dopiero w styczniu najlepiej załatwiać

Melka ja to napisałam własnymi słowami to znaczy tak;

Zwracam się z uprzejmą prośbą do dyrekcji Zakładu Karnego o przyznanie mojemu mężowi {imię nazwisko,s. .....}przepustki losowej na okres 5 dni.

Uzasadnienie
Proźbę swą motywuję tym iz:......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Z poważaniem{podpis}

Dzięki Marcas spróbujemy zaraz po świętach do dyrktora, z załącznikami o chorobie syna, teraz na widzenie mu zawioze, wszystko

Marcas czy ty swoją prośbe wysyłałaś do drektora pocztą czy zaniosłaś osobiscie ? i czy miałaś dołączone jakieś dokumenty czy tylko to pismo .Zgóry dziekuje za odpowiedz :help: :help: :help:

Oświećcie mnie w kilku sprawach dotyczących przepustki...

Moj A. jest w teraz w AS... czekamy na sprawe... i jesli dostanie wyrok 3 lata (a w AS jest juz 15 miesięcy) to rozumiem ze juz od razu bedzie mogł sie ubiegac o przepustkę bo po 1/4 kary :?: :?:

Ile trwa przydzielenie do grupy P2 ???

Czy opinia z AS ( ma pozytywną) równiez wpływa na przedzielenie do grupy i na decyzje o przepustce ?? Czy musi sobie opinie wyrabiać od poczatku ??

Literka- teoretycznie może ubiegać się i o warunkowe.
[cytat:2f3x1q99]
Ile trwa przydzielenie do grupy P2 ???
[/cytat:2f3x1q99]
Będąc na celi przejściowej zostanie postawiony na komisję - to kwestia paru dni kiedy mu przydzielą grupę.
[cytat:2f3x1q99]
Czy opinia z AS ( ma pozytywną) równiez wpływa na przedzielenie do grupy i na decyzje o przepustce ?? Czy musi sobie opinie wyrabiać od poczatku ??
[/cytat:2f3x1q99]
No i tutaj może być problem- nawet jak zamieniasz oddział, nie mówiąc o zakł. karnym niby mają twoją opinię ale zawsze twierdzą, że sami chcą poznać itd więc pewnie te przepustki otworzą mu po jakimś okresie czasu.

marta jeszcze nie może sie ubiegac o warunek bo to dopiero po polowie kary a 3 lata to 36 miesięcy czyli dopiero po odbyciu 18 miesięcy teoretycznie moze starac sie o warunek a po 9 miesiacach o przepustki.
Jeśli chodzi o opinie to muszą rzeczywiscie osobiscie go poznac.

Sorry- kiepsko u mnie z matematyką :ooo: i pomyśleć, że w pracy rozliczam też księgowość :lol:

[cytat:2wgleoww]
Marcas czy ty swoją prośbe wysyłałaś do drektora pocztą czy zaniosłaś osobiscie ? i czy miałaś dołączone jakieś dokumenty czy tylko to pismo .Zgóry dziekuje za odpowiedz
[/cytat:2wgleoww]
Iwona ja swoje wysłałam a później dzwoniłam i derektor mi powiedział że to on musi pisać ale ja już mu sprawę naświetkiłam po co nam ta przepustka a co do dokumentów to ja nie miałam żadnych ale dokumenty to dodatkowy plus

a o przepustki kiedy mozna sie starac??po jakim upływie czasu??i czy na sankcji tez mozna sie starac??jestem w tym nowa i nic nie wiem na ten temat...nie mam pojecia o co w ogole w tym wszystkim biega,jestem pierwszy raz w takiej sytuacji i nie wiem na co moge liczyc...prosze o pomoc :help:

[cytat:o6sb5v9u]
a o przepustki kiedy mozna sie starac??
[/cytat:o6sb5v9u]
jeżeli karany pierwszy raz po 1/4 kary
[cytat:o6sb5v9u]
czy na sankcji tez mozna sie starac??
[/cytat:o6sb5v9u]
nie

Marsac dziekuje za odpowiedz :) a teraz uciekam na widzenie z miom H a długa droga przedemną 160km ale co tom najważniejsze że zobaczę mojego męża :serce: :serce: :serce: spróbujemy z ta losówką może sie uda

Mam pytanko :!:
Czy jak delikwentowi przydzielili już grupę (R2p), odsiedział w AeŚiu ponad połowę kary, a w ZK jest 2 tygodnie, to czy może się ubiegać o przepusteczkę do domciu :tuptup: (Wiem, ze to może długo potrwać, ale czy już można prosić ... :help: ) Pozdrawiam

Musi chodzić za wychowawcą i prosić o wystawienie na komisję,która przydzieli mu przepustki.A czy on pracuje???Bo mój mąż też na początku miał R2p i warunkiem przepustek była praca.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót