Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Zgłosił chęć do pracy, ja też pisałam prośbę do dyrektora, zeby umożliwił mężowi pracę ze względu na naszą trudną sytuację, ale czy go zatrudnią :what: Trudno powiedzieć.
Loli, a Twój dostaje przepustki? Bo nie jestem na bieżąco :ooo: jeśli tak, to po jakim czasie dostał pierwszą? Pytam, bo też ma R, a chyba jednak na to patrzą :roll:

Tak ma przepustki już od sierpnia.Dostał pierwszą jakoś po 7 miesiącach.A po 6 miesiącach zaczął pracować.

On ma R ale tylko więzienną.Siedział wcześniej ale tylko za grzywnę.Nie miał żadnego wyroku.

No i mój też ma penitencjarną, może stawać na wokandę po pół kary. Do końca zostało 7,5 m-ca Teoretycznie może się starać o przepustkę....tylko...nawet się jeszcze nie widział z wychowawcą. Ja też nie mogę porozmawiać z wychowawcą, bo w tym ZK po prostu nie można. Chyba jedyny w Polsce taki ZK :wow:

Do do dyrektora idź.W każdym ZK dyrektor przyjmuje interesantów.

Pytanko do bardziej doświadczonych co jaki czas można pisać o przepustkę losową :?: :?:

Wydaje mi się,że można cały czas pisać...Nie musi minąć jakiś określony czas by dostać następną...

Witam mam pytanie! Mój chlopak przebywa w zakładzie karnym wlasnie powinnien zaczac dostawac przepustki minela juz 1/4 kary dodatkowo pracuje spolecznie... Niestety ma drugi wyrok w zawieszeniu ale narazie mu go nie odwieszaja.. Czy jesli napisze prosbe o przepustke to wplynie to jakos na to ze mu to odwiesza?? Prosze o szybka odpowiedz

Z pierwszego wyroku odbywa karę? a drugi wyrok zapadł później?
więc nie ma tu żadnego wpływu :)

Co mam zrobić żeby wychowawca jak najszybciej wystawił na komisje przepustkową :?: :?: :?: :?: :?: Właśnie dzisiaj mija mu 1/4 kary :wink:

Marsac u nas bylo tak ze sam wychowawca go wystawil na komisje jednak niestety doszedl drugi wyrok i nici z tego dopiero od marca mu beda przyslugiwac.Jednak Marsac u nas to bylo jakos niecaly miesiac po okresie kiedy mogl teoretycznie miec przepustki takze nie nastawiaj sie za bardzo ze odrazu w tym samym tygodniu wysle go na komisje... Chociaz co Zk to obyczaj...

zawiasy a przepustka

Czyli na dostanie przepustki nie ma żadnego wpływu inny wyrok w zawieszeniu? Teraz odsiaduje pierwszy wyrok a drugi ma w zawieszeniu! Musze być pewna czy tak jest bo mój facet chce sie staraę o przepustkę i boimy sie ze mogą mu to odwiesić... Proszę o szybką odpowiedź

[cytat="loli"]Do do dyrektora idź.W każdym ZK dyrektor przyjmuje interesantów.[/cytat]
Byłam właśnie u Pana Dyrektora, był też wychowawca (jedyna okazja, żeby go poznać) .
Gdy przedstawiłam mu swoją sytuację i zapytałam czy jest możliwośc, żeby mąż w niedługim czasie otrzymał przepustkę - odpowiedział krótko i zwięźle -NIE :!: Nie dostanie przepustki w najbliższym czasie :(
Potem zaczął coś tłumaczyć, ze na wywiad kuratora trzeba czekać więc moze pod koniec lutego dopiero zbiorą wszystkie dokumenty, a kiedy przepustka, to sam nie wie...
Zapytał mnie jeszcze tylko dlaczego mąz nie ubiegał sie o warunkowe z wolności... :o , a przecież ubiegał się 3 razy :x , czy oni tego nie mają w papierach :what:
Już sama nie wiem, może zamiast o przepustkę pisać znów o warunkowe, ale boję sie,ze to zbyt szybko, a później trzeba będzie czekać 3 m-ce :roll:

Nesca czekaj cierpliwie na wywiad, powinnien przyjść kurator i dzielnicowy- kiedy juz to będzie zrobione wówczas może się starać o przepustke- oczywiście nie dostanie jej za nic musi sie starac- o nagrodówke ....a pisać i warunkowe jeśli jest taka mozliwość w terminach i w ogóle ,to piszcie, tylko uzasadnienie musi byc naprawde przemyslane i w ogóle dobrze jakby było poparcie z ZK...tyle moge od siebie...jestem ze swoim męzem na etapie czekania na pochwałe...bo wywiady i inne sprawy papierkowe już mamy za sobą(oczywiscie nie mają nic w papierach , bo to jest w sądzie penitencjarnym-jeśli staje na wokande w ZK wówczas dostarczają teczke ...bynajmniej mój mąż w papierach to ma wywiad z przed 2 lat-a tych z przerw oczywiście nie było..czeski film).

"Trzynaście a" - kurator już był, jak się okazało pismo do kuratora ZK wysłał już drugiego dnia po zatrzymaniu męża. Po moim telefonie do kuratorów i przypomnienu się, że czekamy na wywiad :tuptup: , kurator przyszedł jeszcze tego samego dnia :brawo: . Obiecał, ze zawiezie opinię do Sądu jak najszybciej,( prawdopodobnie już tam jest).
O dzielnicowym nic nie wiem :what: Może jeszcze nie dostał "zlecenia" z ZK :?: Może powinnam przejść się na komendę i zapytać :what:
Wydaje mi się, że to też długo nie powinno trwać, więc dlaczego dopiero koniec lutego :wow:
ach!...masz rację trzeba być cierpliwym, ale zrozumieć to wszystko :x

ps. a za co można dostać pochwałę?? (oprócz pracy) :what:

za co mozna dostać pochwałe oprócz pracy?- nie wiem, to zależy w 99% od wychowawcy jego nastawienia do osadzonego , mojego męża wychowawca powiedział mu: ja pana nie znam , nic nie wiem o panu i nie moge pana za nic pochwalić....mój mąż odpowiedział:żeby kogoś poznać należy mu poświęcić chwile czasu na np.rozmowe , a pan dla mnie od miesiąca nie znalazł więcej niż 30sekund żeby właśnie dać mi taką odpwiedź:....- ja pana nie znam.... mąż mój dzisiaj został przeniesiony na inny oddział(idzie do pracy na zewnątrz) i cała historia zacznie się od nowa, nowy wychow. ...i następne łapanie jego cennego czasu na rozmowe...i poznawanie..... :roll:

13a - Z tego co się doczytałam, to Twój też niedawno wrócił do ZK po przerwie, u nas to niecały miesiąc i zostało jeszcze 7 m-cy. Jak szybko przyszedł do Ciebie dzielnicowy po wywiad? Czy od policji ma tez z przed przerwy?
Doskonale Cię rozumiem, ze zmiana oddziału = dłuższe oczekiwanie na przepustki, opinie wychowawcy itd...to jest straszne :wow: .
Mój rozmawiał z wychowawcą tez dopiero jeden raz, i też się boję, że będą chcieli go przenieść do innego ZK (załatwianie przepustki od początku) :(

Tylko mi jego pomoc w domu potrzebna jest teraz, kiedy jest zima i mróz, a nie na wiosnę! Ale pewnych spraw się nie przeskoczy...

Wszystkie wywiady, które były robione do przepustek przed przerwą uznano za nie ważne( mój starał się właśnie o pierwszą przespustke. ale wokanda o przerwe była wcześniej pare dni i wyszedł na nią).....był kurator i był dzielnicowy- ja przyspieszyłam tą akcje dzowniąc( chyba z naście razy) do wychowawcy i pytając czy juz wysłał zlecenie wywiadu: powiedział , że tak...okazało się że kłamał.... pojechałam na rozmowe...cisłam temat dalej i w następny czasie około 1,5 tyg. było już wszystko załatwione i faksem przesłane. Pierwszy wywiad kuratora dotyczył tylko : kto to i jak i gdzie..., wywiad na przepustki był kolejnym, wywiad do wokandy na przerwe był trzecim, w trakcie przerwy i przedłużania jej były następne dwa wywiady, po wróceniu mojego do ZK był kolejny , a teraz ostatni był znowu na przepustki.....kuratorski+dzielnicowy....ufff :wow:

:wow: łomatko! Dobrze, że nie było panów z obcego wywiadu 8)
Można poczuć się jak V.I.P - tyle wywiadów :D
A tak serio, ciekawe czemu nie wystarczy jeden wywiad do przepustek i do warunkowego, czy to celowe takie opóźnianie...
Przejdę sie jednak do dzielnicowego w poniedziałek, zapytam czy wpłynęła prośba o wywiad, mam nadzieję, ze wysłali z ZK obydwie te rzeczy na raz. Chociaż pewnie nie zdziwiłabym sie gdyby wysłali najpierw jedno, a dopiero po otrzymaniu od kuratora - drugie...(już chyba nic mnie nie zdziwi) :?

Gdybyście słyszeli w wiadomościach, ze matka z dwojgiem dzieci zmarła z zimna lub zaczadzenia, bo czekali na wywiad odnośnie przepustki - to będę ja :roll:

My czekamy na kolejny wywiad do wielodniówek- do pierwszych przepustek wystarczyła ankieta i wywiady zrobione do przerwy. No iteż wydzwaniałam do dzielnicowego ale twierdził, że zlecenia nie dostał- wychowawca, że wysłał i teraz wiem że wychowawca kłamał... :x

Dziewczyny a jak to będzie w moim przypadku? Moje kochanie ma wyrok 3 miesiące od czwartku jest z grupą p3 i we wtorek zabieram go na 5 dni na przepustkę losową. W ZK jest od 10 grudnia więc już mineło 1/4 kary. Czy on też musi mieć jakieś wywiady do przepustek skoro jest na otwartym?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót