Przepustka

• Autor wątku Autor wątku ASIA Ż
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
znaczy któ?
rozumiem że dyro decyduje ale pod wpływem opini kuratora a i psycholog jeszcze ma coś do gadania :P

Słuchajcie pomóżcie czy do otwarcia komisji przepustkowej potrzebny jest wywiad kuratorski :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Żeby stanąc przed komisją przepustkową: osadzony musi miec: wcześniej przeprowadzony i dostarczony do Zk: wywiad-opinia kuratora, dzielnicowego, osoba , która jest podana jako odbierająca z Zk musi przeprowadzić rozmowe z wychowawcą dyzurnym w Zk, że wyraża zgode na przepustki i osadzony ma gdzie mieszkać w trakcie udzielonej mu przepustki...chyba to wszystko...aha no i nagrodówka jakaś tez musi byc...

13a bardzo ci dziękuje za pomoc :serce: :serce: :serce: :serce:

[cytat:2rvwmp6i]
wywiad-opinia kuratora, dzielnicowego,
[/cytat:2rvwmp6i]
ale dzielnicowego to na 100%?
Krzycho miał tylko opinie kuratora i starczyło

W naszym przypadku nie było ani kuratora ani dzielnicowego.

Ja rozmawiałam tylko z wychowawcą dyżurnym,podałam adres pod którym Przemek będzie się znajdował na przepustce,musiałam wyrazić zgodę,że będę go utrzymywać na przepustkach i będzie miał gdzie mieszkać i odpowiedzieć na kilka pytań np.czy mąż pije alkohol.

To wszystko zależy od zakładu karnego.

Moj , mojego męża, kuratorki ( pozytyw ) wnioski o przyznanie przepustki losowej na koniec stycznia - dyrektor kazał przesłać do sądu penitencjarnego co sie stało pięć dni temu, jak długo sie czeka na decyzje sądu penitencjarnego i skoro aż tam musiał wylądować ten wniosek to czy jest jakakolwiek szansa??? żeby ją dostać, dlaczgo dyrektor nie mógł podjąć sam tej decyzji???

:help: :help: :help: :help: :help: dziewczyny odpowiedzcie mi bo już sama nie wiem o co w tym wszystkim chodzi :x

Melka bo jeśli ma podgrupę P1 to decyzję podejmuje sąd penitencjarny.
Szansa zawsze jest.

Chciałam sie dowiedzieć, dlaczego :!: jeśli ZK występuje o wywiad kuratora, to wywiad wysyła sie do Sądu :?: A później do ZK . I drugie pytanko - jak długo może trwać przesłanie wywiadu z Sądu do ZK :?: Wszystko w Warszawie :roll:
Bardzo proszę o odpowiedź, bo nie rozumiem :what:
Piszę w tym temacie, bo wywiad potrzebny do przepustki .

[cytat="NESCA"]Chciałam sie dowiedzieć, dlaczego :!: jeśli ZK występuje o wywiad kuratora, to wywiad wysyła sie do Sądu :?: A później do ZK . I drugie pytanko - jak długo może trwać przesłanie wywiadu z Sądu do ZK :?: Wszystko w Warszawie :roll:
Bardzo proszę o odpowiedź, bo nie rozumiem :what:
Piszę w tym temacie, bo wywiad potrzebny do przepustki .[/cytat]

Jeżeli o wywiad zwraca się Zk-wówczas kurator przesyła taki wywiad nie do Sądu tylko do ZK.
Kurator ma ustawowy czas 14 dni na sporządzenie wywiadu :)

Dziękuję marika za odpowiedź :)
O wywiad zwrócił sie ZK 7 grudnia, wywiad został przeprowadzony 27 grudnia (dopiero jak się przypomniałam :roll: ) Pan kurator zawiózł go podobno do Sądu następnego dnia (dlaczego do Sądu?), dzwoniłam do Sądu - mówią, ze nie mają jeszcze wszystkich dokumentów (jakich jeszcze dokumentów?).....A dyrekcja ZK, że rozpatrzą przepustkę losową dopiero jak przyjdzie wywiad (mąż jest na R2 -prośbę o przepustkę rozpatruje dyrektor) - Tak to wygląda w praktyce :roll:

Mam pytanie- jeśli wychowawca wysłał prośbę do dzielnicowego o przeprowadzenie wywiadu do przepustek wielodniowych a w tym czasie skazany został przeniesiony do innego zakładu karnego- co stanie się z tą opinią która wróci do wychowawcy? Czy opinia ta zostanie dostarczona do miejsca w którym skazany obecnie przebywa?

Prosze pomozcie mi i dajcie jakas dobra rade w sprawie przepustki losowej .Jakimi argumentami mam sie podeprzec aby ruszyly serca sadu .Nie pozostalo nam nic innego poniewaz normalnej przepustki nie chca nam dac.Pan wychowawca stwierdzil ze program przepustkowy trwa pol roku a mojemu zostalo pol kary czyli 3 miesiace,i poradzil losowke .Problem w tym ze musza byc istotne przeslanki ku temu .Blagam o rade bo juz nie wiem co robic .

[cytat="marta222"] Czy opinia ta zostanie dostarczona do miejsca w którym skazany obecnie przebywa?[/cytat]

Najpierw trafi tam, skąd wyszło zlecenie wywiadu, następnie odeslą ją za skazanym , do miejsca gdzie został przetransportowany.

olekolek1979, mój mąż dostał przepustkę losową na 4 dni kiedy nasz syn miał zabieg i ja z nim byłam, a mąż musiał w tym czasie zostać w domu z młodszą córką. Musiał napisać prośbę dla dyrektora zakładu, a potem donieść kopię wypisu syna ze szpitala...

Dzieki Agato S za podpowiedz ale cos czuje ze nie mamy konkretnego powodu do losowki.Mam jednak pytanko czy rozliczenie podatkowe wlasnej dzialalnosci gospodarczej moglo by przejsc majac na uwadze ze terminy rozliczen .Moze pisemko od psychologa tylko co powinno zawierac ? Nie mam wiecej koncepcji wiec moze ktos jeszcze podsunie pomysl pliss!!!!!!!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót