Przerwa w odbywaniu kary

• Autor wątku Autor wątku 13a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
nikita238 napisał:
A jeśli chodzi o nasza kochana córke to jak i ja i mąż zawsze staraliśmy sie jak najlepiej......

To faktycznie maż się postarał jak najlepiej - trafił za kraty. To jest dowód miłości, zaiste.
Ja oceniam to, co napisałaś tu na forum. Wcześniej nic o adwokacie z urzędu nie pisałaś.

nikita238 napisał:
przestań prosze z tymi przesłankami....... jest jeszcze miłość, prawda i chęć działania.......

Jasne. I z miłości ludzie popełniają przestępstwa. Bo wiesz, te "przesłanki" to obowiązujące przepisy.

Uważam iz to czy dokonał przestępstwa czy nie, ja wiem najlepiej wiec przestań robić jakieś domysły które są zbędne........Uważasz iz siedzi -to za kare a g.... wiesz.......przykre wymądrzanie sie ludzi którzy tylko w okularkach z kk chodzą:(((( A tak naprawde nic nie wiewiedza o życiu tylko lataja z kk i trzymają sie zasad.....siedzi - Winny a nieznając sprawy przykre......:(

nikita238 napisał:
Uważam iz to czy dokonał przestępstwa czy nie, ja wiem najlepiej

Najlepiej to wie przestępca. I sąd, który wydał wyrok. A Ty wiesz to, co przestępca zechciał, byś wiedziała.
Koniec tematu - otrzymałaś wszelkie informacje o przerwie i przestań zaśmiecać temat.

moge jeszcze dodac ze moj maz dostal 4 razy po 3 mies przerwy...i dokladnie zalezalo to w jakim zk odbywa kare...i nie piszcie bzdur ze nie od tego zalezy, bo wczesniej siedzial w innym i nic nie mogl dostac, a przeniesli go i jednak byl skutek

forg nie badz taki pretensjonalny bo jednak sad jest rozny, to zalezy od jego widzi mi sie..... na sprawie mojego meza prokurator krzyczal w zawiasach, a jednak sad wyznaczyl najwyzszy wymiar kary w tym artk279par1 i 229par3 bez dowodów rzeczywistych, uwierzyl funkcjonajuszom, nie chcial z nimi ani z prokuratorem wspolpracowac to wiec go wrobili, nawet wlokna z odziezy podrobili i wszystko....takze nie badz taki madry forg bo to zalezy duzo gdzie jestes i jaki sad cie nakazuje...

Myślę, że w polskich więzieniach są sami niewinni, z pomówienia, wrobieni etc. (poza alimenciarzami i pijanymi kierowcami oraz rowerzystami).

nie zgadzam sie z tym, ze sa sami niewinni. Sa winni ale niesprawiedliwie ukarani (zaduzy lub za maly wyrok)

strok napisał:
Myślę, że w polskich więzieniach są sami niewinni, z pomówienia, wrobieni etc. (poza alimenciarzami i pijanymi kierowcami oraz rowerzystami).

poprawiłeś mi tym humor :D

agnad - nie Tobie oceniać wysokość wyroku sądowego. dostał tyle, na ile zasłużył.

jest oceniac, dlatego, ze sa granice minimalne i maksymalne wyroku w zależnosci od dowodow etc. akurat mojego meza przypadek byl ze znakim zapytania tzn bez dowodow. Musial bys szerzej znac ta sprawe aby ja zrozumiec i wyciagnac wnioski

agnad04 napisał:
Sa winni ale niesprawiedliwie ukarani (zaduzy lub za maly wyrok)

agnad04 napisał:
akurat mojego meza przypadek byl ze znakim zapytania tzn bez dowodow.

I co, oczywiście Twój mąż dostał za mały wyrok, tak? Twierdzisz, że wyroki są za małe lub za duże zatem z całą pewnością Twój mąż dostał za mały.

nie byl za maly. bo ci co wspolpracowali i byli fr...... dostali zawiasy i obciazyli wielu innych nie dotyczacych tej sprawy. a on dostal wyrok do odsiadki i siedzial ale jednak wyszedl na roczna przerwe i teraz jest na warunkowym na wolnosci, ale podkreslam ze jednak ma duzy wplyw to gdzie odsiaduje sie wyrok!!!!!!

Skoro Twój mąż był tak nieszczęśliwie skrzywdzony przez sąd i został niesłusznie skazany...to dlaczego się nie odwoływał ?
A może i sąd apelacyjny uznał,że Twój niewinny misiaczek jest winny bez cienia wątpliwości ?

agnad04 napisał:
ale podkreslam ze jednak ma duzy wplyw to gdzie odsiaduje sie wyrok!!!!!!

Ulokowanie jednostki nie ma żadnego wpływu na warunkowe zwolnienie i przerwę w karze.

agnad40 napisał:
nie byl za maly. bo ci co wspolpracowali i byli fr...... dostali zawiasy i obciazyli wielu innych nie dotyczacych tej sprawy. a on dostal wyrok do odsiadki i siedzial
Może twój misiek woli gnić w pudle, z dala od ciebie, zamiast zdradzić ukochanych kolegów...

Proszę o odpowiedź 3 dzieci najstarsze orzeczenie o niepełnosprawności obecnie po wypadku w trakcie leczenia konieczna rechabilitacja najmłodsze 2 lata ciągle łapie anginy i zapalenia oskrzeli moja matka nie żyje ojciec wymaga mojej opieki po udarze i guz mózgu brat nie móże mi pomóc 2 lata temu stracił wzrok ma 1 grupę i rentę oraz swoje dzieci. ja nie mogę pójść do pracy brak opieki dla dziecka zresztą ile bym zarobił to musiałabym zapłacić opiekunce. Żyjemy za 560 miesięcznie ta kwota jest za mała na leczenie nie mówiąc o opłatach i jedzeniu z mopsu na święta dostałam 150. moje pytanie brzmi czy takie argumenty mogą być przesłanką o udzielenie mężowi przerwy w karze. zapomniałam dopisać ślepota brata to choroba dziedziczna ja też nie widzę na jedno oko a boję się iść do lekarza ze względu jaką diagnozę usłyszę ta plamka nie jest do leczenia ze ślepotą trzeba nauczyć się żyć tak powiedzieli bratu

kolo1997 napisał:
moje pytanie brzmi czy takie argumenty mogą być przesłanką o udzielenie mężowi przerwy w karze.

Tak, mogą być przesłanką do merytorycznego rozpoznania przez Sąd wniosku o przerwę w karze.

WItam! mam pytanie, mój partner przebywa w zk. staramy sie o zawieszenie wykonania kary zg na moje choroby.wykryto u mnie guzek w tarczycy i musze kontynuowac badania lekarskie oraz mam rehabilitacje na kręgosłup, która nie pomaga i muszę dalej sie badac? czy jest szanas, że z takich względów gdyż od 2009 roku jestem bezrobotna a moj misiu byl jedynym zywicielem rodziny moze dostac zwolnienie? dodam, żę mamy synka w wieku 4 lat, wynajmujemy mieszkanie ale oszczednosci sie koncza a zamiast pracy mam liste skierowan na badania. jezeli tak to jakie dokumenty dolaczyc do wniosku??

agulek001 napisał:
WItam! mam pytanie, mój partner przebywa w zk. staramy sie o zawieszenie wykonania kary zg na moje choroby.wykryto u mnie guzek w tarczycy i musze kontynuowac badania lekarskie oraz mam rehabilitacje na kręgosłup, która nie pomaga i muszę dalej sie badac?

Powinnaś dalej się badać... ale w demokratycznym kraju człowiek, któremu prawo tego nie zabrania, nic nie musi robić.

agulek001 napisał:
czy jest szanas, że z takich względów gdyż od 2009 roku jestem bezrobotna a moj misiu byl jedynym zywicielem rodziny moze dostac zwolnienie?

To jest pytanie do wróżki.

agulek001 napisał:
jezeli tak to jakie dokumenty dolaczyc do wniosku??

Te dokumenty, które mogą stanowić przesłanki ku przerwie w karze, czyli dokumenty stwierdzające stan zdrowia, sytuację materialną od momentu osadzenia skazanego w jednostce etc.

Mój mąż dostał przerwę ponieważ chodziłam do dyrektora i się prosiłam.
Oczywiście rodzice są starsi i schorowani ojciec nie widzi, ale to nie ma znaczenia. Tam nic nie ma znaczenia tylko ich własne uznanie. Był tam starszy mężczyzna chory na raka z umierającymi rodzicami i nie dostał brak reguły.:)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót