hey-mnie dawno nie bylo tutaj prawie 2 lata ale teraz moj dostal przerwe mimo e to nie takie latwe.Dostal 6 mies przerwy na rodzine ,mam dzieci 7 i 4 lata syn wczesniak ale nadgonil juz wszystko jednak dzieki dokumentom lekarskim czyli orzeczeniu o niepelnosprawnosci ktore ma do 2014 roku udalo nam sie te przerwe dostac mimo ze maly juz wszystkie zaleglosci nadgonil i teraz z pewnoscia nie dadza mu nastepnego orzeczenia
wyczytalam ze po zawalach nie dostaja przerwy a co dopiero ci ktorzy chca dzieckiem sie zajmowac-Ptasior tak napisal-ale sorry mylne podejscie.Trzeba sie starac bo sad wlasnie bierze sytuacje dzieci tych najmlodszych ktorzy sa przyzloscia narodu,i jesli sa jakies najmniejsze przeslanki ku temu ze wyrok ojca powoduje trudnosci w wychowaniu ,utrzymaniu,leczeniu i zapewnieniu opieki-to sad po 5rozpatrzeniu jesli uzna ze pomoc ojca jest niezbedna gdyz samotna opieka dla matki jest ponad jej sily i mozliwosci-to udziela przerwy
nie zgadzam sie tez z tym ze lepiej wydac na opieke niz na adwokata -oczywiscie jak sytuacja jest powazna rodzinna to adwokat nie potrzebny do uzyskania przerwy bo kazdy sad ja przyzna widzac golym okiem wielkosc trudnosci matki i dzieci-ale nie wiecie ile daje taki powrot ojca do rpdziny po 2 latach nieobecnosci,mimo ze powrot jest na 6-12 mies.DLA DZIECI TO WAZNE BARDZO SZCZEGOLNIE W WIEKU PRZEDSZKOLNYM,WIEDZA ZE TATA JEST KOCHA ZE NIE ZAPOMNIAL I ZE MAMA MOWI PRAWDE ZE NIE MA GO Z NAMI BO NIE MOZE ALE WROCI ZAWSZE,dla mnie, mimo ze moze siedzenie nie zrobilo z niego porzadnego takiego jakiego chcilabym widziec,bo i dopalacze i piwko raz na 2 tyg sie zdarzaja u niego(za co wywalam go notorycznie z domu)-to tez dalo mi ulge i powrot jego pozwolil zwolnic obroty i odpoczac,wczesniej ciagle w biegu -przedszkole sen po pracy bo praca na noc,potem przedszkole ,dom ,wycieczka po rodzinie w celu zalatwienia opieki bo opiekunki nawalaly mimo ze wynajete,potem praca i znow przedszkole,To wszystko meczylo mnie bardzo -nie bylo zoo nie bylo wycieczek rowerowych jak teraz,moje dzieci byly pozbawione tego wszystkiego.Teraz jak jest on w domu,mimo tego ze jest psychiczna udreka jako facet to daje ukojenie fizyczne pomoc i dzieciom to czego pragna czyli rodzinne wyjazdy wypady na dzialke ito.samej bylo dla mnie zbyt ciezko dbac o wszystko i jeszcze spedzac aktywnie czas z dziecmi -wiec dziewczyny,takie przerwy sa potrzebne nie tyle ze dla nich ,

ale dla nas i naszych pociech więc niech sie staraja
Proszę nie publikować posta pod postem - jest dostępna funkcja "edytuj" - moderator