Przerwa w odbywaniu kary

• Autor wątku Autor wątku 13a
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: wniosek o udzielenie przerwy w odbywaniu kary

Zaświadczenie z US o braku dochodów i oświadczenia rodziny, że nie sa w stanie Ci pomóc, też się przydadzą

A wniosek o przerwe w karze pisze ja czy on? wiem ze glupie pytanie ale nie znam się na tym dopiero od nie dawna się tym interesuje:rolleyes:. A zaświadczenia z opieki np. też pomogą? Mój P mi powiedział że będzie też potrzebne zaświadczenie kiedy mniej więcej będe rodzić. Jeszcze jedno czy opinie kuratorki też dołączyć?

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi!!!!!!!!

Wniosek musi pisać twój facet (Ty możesz napisać coś od siebie pomocniczo). Wszystkie zaświadczenia, z opieki z US czy PUP będą potrzebne.
Opinia kuratora będzie "świeża". Sąd na pewno zleci kuratorowi przeprowadzenie wywiadu

a to je nie mogę od niej tej opini wziąć i dać jemu na widzeniu żeby do tego dołączył?? i my chcemy zrobić tak żeby nam to prawnik napisał mniej więcej jak to ma wyglądać.

Wg mnie prawnik to strata pieniędzy, ale zrobicie jak chcecie ;)

Nie, opinii nie możecie wziąść, to kurator sam przesyła opinię na prośbę sądu

szczerze mówiąc opinia kuratora dużo tu nie pomoże! najważniejsza jest opinia z administracji zakładu karnego z którą to osadzony zapozna się i podpisze kilka egz. (jak pamiętam takie opinie sporządza wychowawca w 3 egz.);)

Ale to znajomy prawnik także nic nie stracimy. Dziękuję wam serdecznie:)

Witam,czy ktos moze mi powiedziec ,jesli brat staje w piatek na wokande o przerwe w karze to wyjdzie w ten sam dzien czy za kilka dni??prosze o pilna odpowiedz,dziekuje

Jeśli prokurator nie złoży sprzeciwu, to wyjdzie w ten sam dzień, albo maksymalnie dwa dni po wokandzie (kwestia tego kiedy sad wyśle nakaz zwolnienia)
Jeśli prokurator sprzeciwi się, ale nie złoży zażalenia, to wyjdzie po uprawomocnieniu się postanowienia.
Jak będzie złożone zażalenie, to dopiero po posiedzeniu odwoławczym będzie mógł wyjść.

Pytanie jeszcze czy sąd przychyli się do wniosku o udzielenie przerwy...

Witam ponownie,Jak pisalam wczesniej brat stawal na wokande o przerwe w karze i chwała Bogu i wszystkim otrzymał ja na 6 miesiecy i od razu zotal przewieziony karetka wiezienna do szpitala psychiatrycznego,i teraz zaczynaja sie schody,Od niego nie moge dowiedziec sie niestety nic(ze wzgledu na chorobe psychiczna kazdego dnia ma swoje wymyslone informacje)

Z wnioskiem o przerwe w karze wystepowal sam Zakład Karny-Warszawa,wiec mial silne i mocne argumenty skoro brat otrzymal przerwe,teraz musimy sami napisac o przedluzenie tej przerwy w karze tylko jak??Podejrzewam ze musze sie tez opierac na pierwszym wniosku i tutaj moje pytanie.JAK?? do kogo mam sie zwrocic o kopie dokumentow ,o kopie wniosku o ktory z.k sie staral??czy mam ubiegac sie o wglad do z.k gdzie brat przebywal czy do sadu ,ktory wydal wyrok..kto udzieli mi takich informacji???

Dziekuje serdecznie za pomoc.

ja bym proponowała przejść sie do sadu przedstawic zaswiadczenie ze brat przebywa w zakładzie psychiatrycznym , napisac prosbe o wydanie postanowienia i na tej podstawie pisac o przedłużenie przerwy ;) w zk wątpie zeby byli tacy mili i udzielili jakie kolwiek informacje,ale moge sie mylic ;)

możecie mi napisac jak mniej wiecej musi wygladac taki wniosek o przerwe w karze??? bardzo prosze o pomoc:rolleyes:!!!

://www.poradaprawna.pl/index_download.php?co=opis&id=1019
tutaj znalazłam wroz wniosku ;)

dziekuje bardzo;)

a gdzieś jeszcze znajde?:rolleyes:

A ja mam pytanie: z jakim wyprzedzeniem nalezy wyslac pismo z prosba o udzielenie przerwy ze wzg. na porod?? Miesiac wczesniej wystarczy?

Powiem Ci szczerze że mój Łobuz pisał w lutym a termin miałam na kwietnia do porodu, a tak na marginesie juz byłam po porodzie jak sąd rozważył jego podanie i udzielił mu przerwy na 3 miesiące .

Moim zdaniem wniosek trzeba zlozyc ok 3 miesiecy wczesniej (okres od zlozenia wniosku do poiedzenia )

Slicznie dziekuję za odpowiedź. Widzę, że jednak niektórzy dostają przerwę na tą okoliczność;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót