E
evilun
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam wszystkich, jestem obecnie na stażu z PUP i chciałbym go przerwać, ze względu na możliwośc zarobku za granicą. Wiem, że można staż przerwać, po znalezieniu innej czynności zarobkowej, lecz chciałbym się zapytać co powinienem uczynić, jeśli umowy o prace będę mógł złozyć w PUP dopiero po zakończeniu pracy we Francji. Może starać się o jakieś zaświadczenie, czy coś takiego od francuskiego pracodawcy?
Ponadto wydaje mi się to trochę dziwne, że mógłbym przerwać staż po okazaniu umowy o prace, powiedzmy na miesiąc, w momencie gdyby zostało jeszcze np. 5 miesięcy stażu. Chciałbym sięwięc zapytać, czy jeśli skończy mi się umowa we Francji przed upłynięciem terminu, do którego na chwilę obecną mam pozostać stażystą, to czy będę musiał wrócić na staż, czy po prostu znów będę miał status bezrobotnego?
Pozdrawiam
Ponadto wydaje mi się to trochę dziwne, że mógłbym przerwać staż po okazaniu umowy o prace, powiedzmy na miesiąc, w momencie gdyby zostało jeszcze np. 5 miesięcy stażu. Chciałbym sięwięc zapytać, czy jeśli skończy mi się umowa we Francji przed upłynięciem terminu, do którego na chwilę obecną mam pozostać stażystą, to czy będę musiał wrócić na staż, czy po prostu znów będę miał status bezrobotnego?
Pozdrawiam