S
sylwia8677
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam odbywam 9- miesięczny staż od 1 lutego do 1 listopada. Mój pracodawca wykorzystuje mnie.Odkąd podjechałam staż nie miałam ani jednej soboty czy niedzieli wolnej ,pracuje 9 h dziennie (od 14 do 23)a w święta wielkanocne pracowałam 17h.Mam wolne w tygodniu 2 lub 3 dni.Listę obecności podpisuję od poniedziałku do piątku (na początku stażu gdy podpisałam się pod sobotą i niedzielą to szef mi powiedział ,że nie podpisze się pod tym i musiałam zmienić ). Wczoraj wróciłam z L4 to szef kazał mi odrobić te godziny. Od początku stażu nikt ze mną nie stoi gdy przyjęłam więcej towaru niż powinnam szef próbował obciążyć mnie kosztami, gdy narobiłam w kasie manko -20 zł musiałam zapłacić ze swoich.Chciałabym przerwać staż z winy pracodawcy jakie ja będę ponosić konsekwencje.Boje się ,że gdy pójdę do urzędu i to wszystko powiem to oni nie przerwą stażu tylko będą interweniować a ja wtedy nie będę miała tam życia szef zniszczy mnie psychicznie.Robię co miesiąc zdjęcie grafiku czy to wystarczy jako dowód??Jeśli nie będzie się dało z winy pracodawcy to chciałabym z mojej winy i jakie ja wtedy będę kary płacić.