Przesyłka

• Autor wątku Autor wątku Wujcio Pawcio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
W

Wujcio Pawcio

Witam.

Rok temu zamawiałem przesyłkę od pewnej firmy. Kurier przyjechał i dał towar i odjechał. Zdziwiłem się, że nie chciał podpisu, ale ok - potem otworzyłem i wszystko ok.

Dziś dzwoni do mnie kurier, że jest przesyłka (od tej samej firmy). Mówię że mnie nie ma i by zajechał i dał rodzicom. Przyjeżdża i okazuje się, że tym razem chce podpis odbioru przesyłki. Ojciec dzwoni i mówi, a ja na to by odmówił w takim razie, skoro tym razem chcą podpis.

Kto powinien ponieść koszta ponownej dostawy przez kuriera?

ps. prosze o udzielanie się przez osoby które się znają i mogą oprzeć swoje zdanie o odpowiednie paragrafy/analogiczne sytuacje. Nie dawajcie żadnego poradnika konsumenta ani nic takiego

Dlatego, że gdyby ojciec podpisał, a potem okazało się, że jednak wysłali nie to co zamawiałem to z własnej kieszeni poniósłbym koszty odsyłki (20 zł). A tak sprawdziłbym na miejscu i gdyby coś było nie tak, to bym odmówił i zażądał albo zwrotu kosztów albo nowej przesyłki.

Mówię że rok temu nie chcieli, doskonale to pamiętam.

Nawet specjalnie wziąłem nożyce i taśmę by sprawdzić przesyłkę. Nic nie pokwitowałem, kurier od razu odjechał.

ps. prosze o udzielanie się przez osoby które się znają i mogą oprzeć swoje zdanie o odpowiednie paragrafy/analogiczne sytuacje. Nie dawajcie żadnego poradnika konsumenta ani nic takiego

Żadnej pomocy nie udzieliłeś, po co się więc wypowiadasz?

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót