S
slawcio36
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
RE: Przewoz Papierosów do UK
i co zamierzasz zrobic?
i co zamierzasz zrobic?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
bialy2005 napisał:Może ktos sie orientuje co grozi kierowcy, który na naczepie przewozi duze ilosci papierosów pochodzenie wschodnie? Dodam ze towar naczepa chłodnia ładuje inny kierowca, pózniej do UK jedzie inny.
Kolega miał taka akcje zabrali auto do wyjasnienia i pewnei zapłąty grzywny przez firme transportowa, kolega wrócił samolotem i twierdzi że on nie bedzie miał żadnych konsekwencji finansowych, ale ja w to watpie![]()
Może mnie ktos uświdomic jak to wyglada ?
Nie ma nikt wiedzy na ten temat. Za parę dni mija miesiąc od dnia konfiskaty, nie wiem co mam robić, czy jest sens pisać odwołanie.Lorak1 napisał:Czy ktoś może odpowiedzi.na moje pytanie.Zostalem zatrzymany na lotnisku z papierosami z polską akcyzą (14000 sztuka.). Po godzinnym przesłuchaniu stwierdzili że papierosy zostają skonfiskowane. Musiałem podpisać dwa dokumenty i mnie puszczono. Jakie mam szanse i czy w ogóle je mam na zwrot papierosów i co ewentualnie mi grozi , kara, cło czy coś innego. Kiedy mogę się spodziewać listu z HRMC?