Przewożenie papierosów, a ich zakup.

• Autor wątku Autor wątku 16pxdesign
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Faktycznie, przepraszam, nie doczytałam, ciężko przebrnąć przez tyle byków i Ponglisha.

Zrozumialam, ze lecieli z nia rodzice, moj blad. Tak wiec jezeli leciala sama i miala ilosc papierosow swiadczaca na przemyt, do tego przyznala sie, ze nie sama kupila papierosy to mieli prawo je skonfiskowac. Jest osoba 3 czyli posredniczy w przekazaniu papierosow miedzy dwiema innymi osobami. Przepis mowi o samodzielnym zakupie i przewiezieniu na wlasny uzytek lub jako prezent.
Mieli prawo zatrzymac jezeli w ich ocenie przewoz papierosow swiadczyl o przemycie. Jezeli nie zgadzacie sie z ich decyzja macie prawo odwolac sie i informacje o tym dostaliscie od nich.

W tym co mówisz może być i trochę prawdy zas odwoływać będę się na pewno gdyż moim zdaniem osoba trzecia był wujek jako pośrednik w zakupie zas ona pośrednikiem byc nie mogła bo to jej intencja zakupu i podarowania prezentu i na dodatek wlasnosc. Sam fakt ze własność ta należy do niej wyklucza ja z roli osoby pośrednika czy osoby trzeciej - przynajmniej w sytuacji która ja opisuje

Możesz mi potwierdzić ze przepis mówi o samodzielnym zakupie jakimś konkretnym przepisem - dokładnym paragrafem - gdyż mam podejrzenia ze te przepisy ograniczają się do oplaconego podatku a nie pobraniem własności z placówki - sklepu - osobiscie

Ostatnia edycja:
Fakt ze ktos inny placil za bilet pogarsza wasza sytuacje. W oczach celnikow i zapewne sadu ona jest kurierem. Ktos kupil towar, ktos oplacil bilety, kurier jak nic.

Ale ja jej nie kupilem biletu za swoje pieniądze tylko za jej pieniądze które mi tez dala a ja po prostu kupilem na stronie dwa bilety. Po za tym ja nie mam nic wspólnego z jej bagażem wiec jeśli by robiła to dla mnie to można by nazwać ja kurierem - ale tak nie jest. To zbyt duże zogolnienie.
Ja wieżę w paragrafy jeśli nikt nie zarzucił mi niczego konkretnego i nie skazał to jestem nie winny (domniemanie niewinności które różni nas trochę od cywilizacji sredniowiecza).

Ostatnia edycja:
Wiara czyni cuda :)
jedyny sposob by potwierdzic twoje slowa w sadzie by ktokolwiek dal im wiare sa wyciagi z banku ktora pokaza ze kilka dni przed wyciagnela pieniadze na fajki jak i tez w odpowiednim czasie pieniadze na bilet ktore ci oddala. Ty szukasz paragrafu na cos co nie ma znaczenia, celnicy uznali ze fajki sa na handel i dlatego je zabrali. Podali ci paragrafy na podstawie ktorych dokonali tego czynu i wszystko odbylo sie legalnie. Teraz twoja rola bedzie pokazanie w sadzie ze nie mieli racji. Jak zmienisz troche podejsci, przestaniesz zadawac glupie pytania i bedziesz mial sar i wyslana noc w terminie to daj znac i zobacze co da sie zrobic. Z tym ze bedzie mi potrzebna twoja wspolpraca. 20 kartonow to nie tak duzo, wszystko zalezy od wielu wielu rzeczy, ale najpierw zalatw noc i sar bo bez tego nic nie wskurasz.

Noc i SAR - rozwiniesz mi proszę te skróty??

Powrót