Publiczna obraza nauczyciela - proszę o opinię.

• Autor wątku Autor wątku Szaffiii
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Szaffiii

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam wszystkich,
za 3 miesiące kończę 17 lat, a miesiąc temu obraziłem publicznie nauczycielkę na forum...
Było to z mojej strony bardzo głupie i zdarzyło mi się to pierwszy raz.
Nigdy nie miałem problemów z prawem, nauczyciele mają raczej dobre zdanie o mnie ( z tego co słyszę).
Nauczycielka ta była z innej szkoły i słynęła z tego, że lubi sobie wmawiac to czego nie było, lecz to co chciała słyszec...
Miałem z Nią raz problem, gdyż kiedy zabrała mi raz sprawdzian powiedziałem: "ale lipa", a kobieta wmówiła sobie, że powiedziałem: "ale cip*".
Nie pomogło nic około 20 świadków, nie chciałem sprawy dalej ciągnac i powiedziałem, że ma rację i że tak powiedziałem.
Chciała żebym napisał Jej na kartce, że nigdy więcej tak nie powiem etc.
Czy może to posłużyc jako jakiś dowód jeżeli sprawa trafi do sądu?
Jaka może byc kara?

Ps.
Post na forum w którym obraziłem ową kobietę pisałem pod wpływem wielu leków i pod wpływem gorączki, zapalenia oskrzeli i ogólnie pod wpływem choroby...
Czy jest to jakieś usprawiedliwienie?
Czy sąd mógłby wziąsc to pod uwagę?

Proszę o szybką odpowiedź i pozdrawiam,
Szaffiii.

Podaj nazwy lekow, ktore wtedy brales - niektore z nich moga miec wlasciwosci psychoaktywne - tj. mogly dzialac na ciebie tak samo jak narkotyki. Sad moglby uznac, ze w chwili dokonania wpisu na forum byles niepoczytalny.

ddd555, brałem wtedy dosc dużo leków, zaczynając od witaminy C, po magnez z b6, syrop, lek na uspokojenie (czasami po szkole jestem z deczka rozdrażniony a chcę uniknąc jakichś kłótni) Sedomix i wydaje mi się, że coś jeszcze ale niestety nie pamiętam co...

Kadi z tym tematem zapoznałem się już i z tego co wyczytałem dostane najprawdopodobniej pouczenie, ale nie jestem pewny dlatego pytam.

No więc jak to może byc?
Jaka mogłaby byc kara?

No ja myślę, że ćwiare wyłapiesz spokojnie. Powiedz mamie żeby pamiętała o rakietach.

Właśnie dowiedziałem się od koleżanki, że mogę dostac minimum 300zł kary, czy to prawda?
Co sądzicie o tym?

Powrót