[cytat:dotazasu]Jak długo mozna czekać na złożenie ewentualnej reklamacji na poczcie przez komornika?????[/cytat:dotazasu]
Poczta w/g mojej pratyki załatwia reklamację w około miesiąc
[cytat:dotazasu]A pieniązki leżą sobie na koncie i jakoś pocent woli sobie rosną.[/cytat:dotazasu]
oczywiście ze procent rośnie ale dla skarbu państwa , który to procent jest przekazywany raz do roku przez prezesa sądu rejonowego do skarbu państwa
[cytat:dotazasu]Jak myślisz drogi aplikancie jaka jest prawda obiektywna a jak "g... prawda"?
Nasuwa mi sie dosyć chytry plan.A miamowicie Art.1 Ustawy o komornikach sądowych i egzekucji stwierdza,że komornik funkcjonariuszem publicznym jest.Natomiast art 231 § 1 Kodeksu Karnego stwierdza,że funkcjonariusz publiczny pzrestępcą będzie gdy obowiązków swoich nie dopełni.Może prokuratora nasłać na śliczną, skądinąd, Panią komornik??[/cytat:dotazasu]
i tu mi zadałeś ćwieka , jest tak że bez akt sprawy można tylko gdybać , sąd oczywiście może być powolny w oddawaniu środków zgromadzonych na depozycie ( księgowość przygotowuje przelew, prezes musi podpisać ) czym większy sąd tym to trwa dłużej , mnie zastanawia fakt dlaczego komornik nie realizuje planu z nowych potrąceń ze świadczenia bo jak wywnioskowałem nie są jeszcze spłacone. zarzuty do planu podziału są wnoszone specjalnym trybem( bo do komornika) i bardzo łatwo jest stwierdzić czy plan jest prawomocny , ja powiem ci tylko co na pewno cie ucieszy że jesli masz zasadzone odsetki to komornik je wyegzekwuje na dzień wypłaty środków więc bez obaw masz depozyt lepszy niż w banku . A całkiem poważnie : tryb wymuszenia działania poprzez złożenia doniesienia do prokuratury jest dla mnie nie najlepszym pomysłem ( nic na nim nie zyskasz) . Zawnioskuj o udzielenie informacji od komornika dlaczego nie wypłaca ci środków , a może zadzwoń [/cytat]