M
mech1958
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 190
Zajecie Wierzytelnosci
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ad 1 Może ze środków uzyskanych z tej niespłaconej pożyczki :what:mech1958 napisał:Wynajmuję jednej pani lokal i z tego tytułu pobieram co miesiąc czynsz który ta pani wpłaca mi na konto.
Mam niespłaconą pożyczkę w mBanku i sprawą zajął się komornik
Oboje dostaliśmy pismo takiej treśći:
Zajęcie Wierzytelnośći
na podstawie tytułu wykonawczego Sądu Rejonowego .........zajęta jest wysokośći egzekwowanej kwoty wierzytelność należna dłużnikowi z tytułu najmu lokalu.
1.należność nie uiszczał dłużnikowi lecz złożył je na konto komornika
2.w ciągu tygodnia złozył oświadczenie
a)czy i w jakiej wysokości przysługuje dłużnikowi zajęta wierzytelnośc,czy też odmawia jej wydania i z jakiej przyczyny.
My sie wcale nie uchylamy od płatności,ale on chce aby ta pani co miesiąc (przez 6.mies.to wyjdzie kwota mojego długu w banku) wpłacała mu całą kwotę mojego czynszu.
W takim przypadku zachodzi pytanie przez pół roku z czego ja będe żył i z czego opłacę rachunki?
Czy mamy jakąś linie obrony i w razie czego co napisac do niego w odwołaniu>
mech1958 napisał:Proszę wszystkich o pomoc bo mam czas do wtorku na to odwołanie![]()
Odpowiedziałem na Pana pytania.mech1958 napisał:Widzę,że nikt nie chce mi nic podpowiedzieć no trudno dziękuje wszystkim i powodzenia........
Całośćmaxika napisał:Czy jak komornik wchodzi na "zwrot podatku" z US to zabiera całość czy jakąś część?
Jest ktoś kto odpowie????