R
reherius
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam serdecznie.
Zdziwił Mnie bardzo dzisiejszy poranny list
Koleje Mazowieckie:
dalej jest część o nr kontach i kasach itd
Teraz pytanie czy istnieje w tym przypadku coś takiego jak przedawnienie?
Czy ostatnie zdanie jest odpowiedzią na moje pytanie że nic z tym nie zrobie i muszę zapłacić?
Po prostu ździwił Mnie fakt że mamy 6.03.14 a dostaje wezwanie za mandat z przed prawie 3,5 lat
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc - pozdrawiam
Zdziwił Mnie bardzo dzisiejszy poranny list
Koleje Mazowieckie:
WEZWANIE PRZEDEGZEKUCYJNE
Informuje, ze w zwiazku z nieuregulowaniem naleznosci z tytulu przejazdu w dniu 18-11-2010 r. bez dokumentu poświadczajacego uprawnienie do bezpłatnego lub ulgowego przejazdu - zasądzonych sądowym nakazem o sygnaturze akt nr XXXX - został sporządzony wniosek do KOMORNIKA
Po raz ostatni wzywam Pana do zapłaty w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania zasądzonych należności w kwocie 265,72 zł.
Z każdym dniem zwłoki ww. kwota ulega zwiększeniu o doliczane odsetki od należności głównej.
dalej jest część o nr kontach i kasach itd
Nieuregulowanie należności w ciągu 7 dni spowoduje skierowanie wniosku do Komornika, co narazi Pana na dodatkowe koszty postępowania egzekucyjnego - zadłużenie wraz ze stale rosnącymi odsetkami podlega wyegzekwowaniu przez okres 10 lat.
Teraz pytanie czy istnieje w tym przypadku coś takiego jak przedawnienie?
Czy ostatnie zdanie jest odpowiedzią na moje pytanie że nic z tym nie zrobie i muszę zapłacić?
Po prostu ździwił Mnie fakt że mamy 6.03.14 a dostaje wezwanie za mandat z przed prawie 3,5 lat
Z góry dziękuje wszystkim za pomoc - pozdrawiam