pytanie do komornika

• Autor wątku Autor wątku red_passion
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Co do ostatniego postu wojciecha_poludnie

No to kulą w płot. To postanowienie nie jest tytułem egzekucyjnym. Sąd powinien oddalić ten wniosek z wielkim hukiem.

No nie jestem pewnie prawdziwości twierdzenia Ubilexiba.
1.Art 777 KPC " tytułami egzekucyjnymi są:
1) orzeczenia sądu prawomocne.....
2.Dział IV Orzeczenia Rozdział 2 Postanowienie sądu. Art. 354 KPC " Jeżeli kodeks nie przewidujewydania wyroku lub nakazu zapłaty, sąd wydaje postawonienie"
Pożyjemy zobaczymy.

Napisalem pismo do komornika o wyznaczenie II licytacji jak rownież o
o udzielenie informacji odnośnie skuteczności prowadzonego postępowania a w szczególności zajęcia konta i wierzytelności
Proszę poradzcie co jeszcze moge zrobić aby zabezpieczyć swoje roszczenia względem dłużnika???Przecież On prowadzi firme mam nadzieje,że komornik nadzoruje wszystko

To nie jest kwestia przekonań. Tytułem egzekucyjnym jest tylko takie orzeczenie, które wskazuje trzy elementy: 1. kto, 2. komu i 3. co ma świadczyć. Postanowienie wydane w przedmiocie skargi na czynności komornika tych kryteriów nie spełnia.

Jeden z punktów w tym postanowieniu brzmi :" Nakazać Komornikowi Sądowemu przy Sądzie Rejonowym w... niezwłoczną wypłatę na rzecz wierzycieli środków pienieżnych wyegzekwowanych od dłużniczki... po uprawomocnieniu postawonienia w przedmiocie planu podziału z dnia 22 grudnia 2006 roku" i odpowiadna na pytania z twojego postu Ubilexibi.
1.Kto -Pani Komornik,
2.Komu-wierzycielom,
3.Coma świadczyć-pieniądze wyegzekwowane od dłużniczki.
Postanowienie o którym mowa wyżej uprawomocniło się 24.01.2007 roku, a środków pieniężnych są na koncie gdzie a gdzie to podejrzewam,że nawet sama Pani Komornik nie wie.

Jak na rzecz wierzycieli? W częściach równych? Solidarnie?

Proszę czytać uważnie posty.

[cytat:18j7om6e]
po uprawomocnieniu postawonienia w przedmiocie planu podziału z dnia 22 grudnia 2006 roku"
[/cytat:18j7om6e]
Procentowo i mój udział procentowy po potrąceniu 15 % wegzekwowanych kwot przekaracza 20 złotych czyli zgodnie z KPC powinien być już dawno wypłacony.

Moja uwaga odnosiła się do postanowienia rozstrzygającego skargę na czynności komornika, które ma niby być tytułem egzekucyjnym.

Powrót