B
barmanka
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
córka miała wypadek.Jechała skuterem i zderzyła się z autem.Za 4 dni kończyła 18 lat.Skuter należał do mojej siostry i miał ubespieczenie oc.Po wypadku był do kasacji.Musiałam siostrze zwrócic pieniądze za skuter.Córka o mała nie straciła życia.Z radości ze żyje i ze względu na to ze wypadek wydarzył się 500 km od naszego miejaca zamieszkania i byłybu wysokie koszty podróży na rozprawy sądowe,przyznała się do winy,chociaż wina była obopulna.Zapłaciliśmy za skuter i za mandat i myśleliśmy ze mamy wszystko za sobą.Ale się myliliśmy.Po upływie prawie 4 lat córka dostała wezwanie do zwrotu kasztów naprawy tego auta z którym się zderzyła.PZU twierdzi ze nie miała uprawnień do kierowania skuterem.Brakowało 4 dni do pełnoletności a wtedy nie potrzebowałaby tych uprawnień.Córka nie pracuje i nie ma dochodów.Skąd ma wziąć tak olbrzymią sumę.
Czy mam szansę zeby PZU umożyło nam ten dług,albo odstąpiło od niego.A jeśli nie była pełnoletnia czy PZU ma prawo od niej żądać tych pieniędzy.
Czy mam szansę zeby PZU umożyło nam ten dług,albo odstąpiło od niego.A jeśli nie była pełnoletnia czy PZU ma prawo od niej żądać tych pieniędzy.