B
Błądzący
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 21
W 2009 roku zrezygnowałem z usług ówczesnej ery a raczej oni zrezygnowali ze mnie. Do 2010 roku trawała pomiędzy nami korespondencja. Telefony zarejestrowane były na działalność gospodarczą. W 2010 roku sprzedałem dom i zmieniłem adres zamieszkania, zameldowania oraz prowadzenia działalności gospodarczej. W tym mniej wiecej czasie zaczeła mnie molestować telefonicznie firma kruk. Każdorazowo kiedy odbierałem telefon informowanpo mnie o tym że rozmowa jest rejestrowana a ja odwrotnie informowałem o tym samym i konsultant kruka nie wyrażał zgody na rejestrowanie i rozłączał się. W lutym 2015 roku znajomi przekazali mn dwie przesyłki nie rejestrowane od kruka które zostawił listonosz. Adresowane były na stary adres. Wynikało z nich że kruk uzyskał w sądzie rejonowym nakaz zapłaty. I terea moje pytania:
1. Czy kruk był zobowiązany podać mój aktualny adres zamieszkania i prowadzenia działalności gosp.? Figuruje on we wszystkich rejestrach działalności gospodarczej. Nie zmieniłem nazwy firmy ani nipu.
2. Czy po takim okresie mogę podnieść zarzut przedawnienia.
Prosze o odpowiedz, przepraszam za duze litery ale zaciął się caps lock
1. Czy kruk był zobowiązany podać mój aktualny adres zamieszkania i prowadzenia działalności gosp.? Figuruje on we wszystkich rejestrach działalności gospodarczej. Nie zmieniłem nazwy firmy ani nipu.
2. Czy po takim okresie mogę podnieść zarzut przedawnienia.
Prosze o odpowiedz, przepraszam za duze litery ale zaciął się caps lock