A
awokado
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 764
RE: fotoradary nowy temat - 2
Ale ty jej udzieliłeś, nie masz wpływu na to, czy list dotarł.
Ale ty jej udzieliłeś, nie masz wpływu na to, czy list dotarł.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
darek_3 napisał:Do pomiaru prędkości używają one częstotliwości 34 GHz, a to częstotliwość wojskowa - natowska, używana do radiolokacji. Jak podkreśla Dawid Piekarz z Urzędu Komunikacji Elektronicznej, nie można z niej korzystać bez specjalnej zgody wojska.
Być może. Trudno o opinię bez znajomości Twojej sprawy.darek_3 napisał:czy mam jakieś szanse to wygrać?
Na pewno nie używaniem wojskowych częstotliwości przez fotoradar - chyba, że zamierzasz dowodzić, że NATO zakłócało pomiardarek_3 napisał:czym się posiłkować na rozprawie?
Wysłałeś do nich ileś pism znalezionych w Internecie i nic to nie dało?darek_3 napisał:korzystając z gotowych formularzy na stronie yanosik odwolaj mandat czy jakoś tak wymieniałem z nimi po kolei te pisma ... Oni i tak twierdzą że jestem winny
Nic tylko wysłać kolejne pisma - tym razem z podziękowaniami dla twórców tych stron gwarantujących Ci łatwe zrobienie SM w "bambuko".darek_3 napisał:kolejne odwołania nic nie dały tylko pogrążyły mnie w jeszcze gorsze koszty sądowe
Ripper napisał:Na pewno nie używaniem wojskowych częstotliwości przez fotoradar - chyba, że zamierzasz dowodzić, że NATO zakłócało pomiar.
eferowsky napisał:Witam serdecznie,
Jestem skłonny wskazać siebie, jako iż dowód jest wyraźny jako tako, natomiast muszę wypełnić oświadczenie, w którym wskażę siebie, oraz jakiś smieszny kwestionariusz.
Dodam, iż zdjęcie zostało zrobione przenośnym fotorapid CM, prawdopodobnie koloru szarego.
"proszę wskazać w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania czy w dniu XX.XX.XX o godz XX.XX użytkowała Pani pojazd o nr rej. XXX, a jeśli tak to czy powierzyła pani ten ten pojazd innej osobie do kierowania lub używania we wskazanym wyżej czasie, ponieważ popełniono tym pojazdem wykroczenie polegające na tym, ze (....) kierujący pojazdem nie zastosował sie do przepisu ograniczającego prędkość.
Z uwagi na to, że pojazd mógł być w posiadaniu Pani proszę o udzielenie odpowiedzi, ponieważ w trakcie prowadzenia czynności wyjaśniających SM w Człuchowie ustaliła, że taka okoliczność mogła mieć miejsce. Jednocześnie informuję że Pani jako osoba która mogła bć w posiadaniu w/w pojazdu może podlegać odpowiedzialności wykroczeniowej za niedpopełnienie obowiązku wskazania osoby której powierzono do kierowania lub użytkowania ten pojazd, czyli za nieudzielenie odpowiedzi na pytanie postawione powyżej, to jest czyn z art 96 par 3 k.w."