R
renar2009
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 12
cedwah napisał:Wypisujesz bzdury i wprowadzasz czytających w błąd!
Proszę konkretniej - w którym miejscu i dlaczego tak uważasz.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
cedwah napisał:Wypisujesz bzdury i wprowadzasz czytających w błąd!
zuzka15 napisał:zrezygnowałam z otrzymywania dalszych pozycji
zuzka15 napisał:witam
Ja właśnie jestem po rozmowie z bardzo niemrawą panią z BOK.
Swego czasu zamówiłam książki wybrane. Po otrzymaniu 2 egz. zrezygnowałam z otrzymywania dalszych pozycji, ale pewnie zanim doszła rezygnacja mąż za mnie odebrał kolejną przesyłkę. Więc paczkę odesłałam, wraz z kolejna informacją o rezygnacji z dalszej prenumeraty i zaprzestania nękania mnie korespondencją.
po ok. miesiącu otrzymałam upomnienie, myślę kit - pewnie nie odnotowali, ale ostatnio kolejne upomnienie i tu się wściekłam.
więc dzwonię bo BOK, konsultant ma oddzwonić, ale poczekam do jutra - jak nie oddzwoni, to jutro zrobię raban. mam dowód nadania, ustawowy termin 14 dni zachowałam, tylko teraz bezsensowna walka mi została.
wysłałam listem poleconym. ciekawe czy w ogóle maja go odnotowany.zuzka15 napisał:pewnie zanim doszła rezygnacja
rpasternak napisał:Witam,
(...)
I teraz jak czytam jeszcze że wszystkie komentarze... to nie chcę mieć z nimi nic wspólnego.
Moje pytanie brzmi. Czy powinnam wysłać do nich pismo listem poleconym, że nie chcę już tej książki i nalegam na usunięcie mnie z ich bazy klientów oraz zastrzec dane osobowe. Czy tego typu posunięcie ma sens czy mam czekać ileś tam miesięcy jak mi przyślą tę książkę i jej po prostu nie odbierac? I czy po wysłaniu takiego pisma listem poleconym będzie miała jakieś znaczenie data wysłania, jeżeli będą próbować wkręcać że książka została wysłana już dawno... itp.
Dziękuje za pomoc
renar2009 napisał:Gdyby jednak zdarzyło się, że taka przesyłka nadejdzie, to faktycznie wystarczy jej nie odbierać.
renar2009 napisał:Akurat Twoja sytuacja jest odwrotna - pomimo wyraźnego zamówienia (koperta TAK) nie otrzymałaś książki i sądzę, że już jej nie wyślą, zamówienie nie zostało zarejestrowane i zapewne wylądowało w koszu.
Gdyby jednak zdarzyło się, że taka przesyłka nadejdzie, to faktycznie wystarczy jej nie odbierać.
Trochę zadziwia mnie jedna sprawa - czy od lipca nie było z RD żadnej korespondencji do Ciebie? Mam na myśli cokolwiek, np. kolejne oferty? Bo to by oznaczało, że w ogóle nie zostałaś zarejestrowana w RD.
To nic nie zmieniajak widzicie sami napisali ze moje pismo szło do nich miesiąc priorytet i to polecony co jest dla mnie śmieszne bo sama wysyłam takie przesyłki listowne i odbieram i kilka dni idą a nie miesiąc!
rpasternak napisał:Dostałam tylko kopertę z informacją że przechodzę dalej w loterii pod warunkiem że znowu odeślę do RD kopertę że się zgadzam na dalszą grę, czego później już oczywiście nie zrobiłam
Czytałem ten wpis wielokrotnie i przyznam, że nie bardzo wiem, jakiej rady oczekujesz – może sprecyzuj? Ponieważ, jak na razie, nikt nie odpowiada, przedstawię swój punkt widzenia.ererer napisał:Witajcie
tez jestem poszkodowana z tego powodu. w moim wypadku przyszedł do mnie e-mail z propozycja loterii i pomyślałam "a co mi tam wypełnię" (...)
Być może tu jest jakaś szansa, aby zakwestionować realizację umowy, skoro dane są inne niż rzeczywiste. Ale to już pytanie do prawnika, ja nim nie jestem – na przykład zawsze możemy zwrócić się do najbliższego Biura Rzecznika Konsumentów (wykaz znajduje się tu: http://www.uokik.gov.pl/rzecznicy_konsumentow.php )ererer napisał:Witajcie
Już w ogóle pominę, że zrobili chyba z tysiąc literówek w moich danych, nazwie mojej miejscowości itp.
astraya napisał:ja dostałam, że wygrałam darmowy kalendarz, zaprojektowalam go pare stron minelo no i wyskoczylo ze kosztuje 17 zł z wysyłką mówie to nie są pieniądze będę miała zdjęcia do wycięcia chociaż no i podałam adres i koniec zamówienia i jak już nacisłam ok to mi wyskakuje GRATULUJEMY UDANEGO ZAKUPU KSIĄŻKI jakieś zdrowe żywienie czy coś za 89 zł.