Rejestracja karty sim

• Autor wątku Autor wątku dawid9999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dawid9999

Użytkownik
Odpowiedzi
54
Witam dziś chciałem kupić starter i poproszono mnie o dowód ( słyszałem że miała wejść ustawa w życie ) zrezygnowałem. Posiadam w domu starą kartę sim i czy muszę ją rejestrować ? jeśli tak to do kiedy muszę i jakie będą konsekwencję nie zrobienia tego ? Pozdrawiam

Jeśli do 1 lutego 2017 r. nie zarejestrujesz ich to zostaną wyłączone.

dawid9999 napisał:
Witam dziś chciałem kupić starter i poproszono mnie o dowód ( słyszałem że miała wejść ustawa w życie ) zrezygnowałem. ...
Trochę się pośpieszyli, ustawa będzie obowiązywać dopiero od 25 lipca.

Ostatnia edycja:
No nie jest to zgodne z prawem, że zażądali dowodu. Podali dlaczego?

Karty niezarejestrowane już nie działają, mąż włożył do telefonu starą startówkę i pisało że trzeba zarejestrować.

Mirkam73 napisał:
Karty niezarejestrowane już nie działają, mąż włożył do telefonu starą startówkę i pisało że trzeba zarejestrować.

Ja mam jeszcze nie rejestrowaną i działa bez zastrzeżeń.

loco1 napisał:
To nie jest prawda.

To my wkładaliśmy kartę do telefonu i wiem jaki komunikat się wyświetlił ...nie zarejestrowano w sieci. Więc nie pisz, że nie prawda. Może te cały czas używane jeszcze działają, ale długo nie używana nie działa.

Ostatnia edycja:
Karta nie rejestruje się w sieci - może jest uszkodzona, albo straciła ważność? Ale to nie ma żadnego związku z ustawowym obowiązkiem rejestracji.

Nie jest uszkodzona , a dlaczego miała by stracić ważność ? Jak wkładam moja kartę ,tak samo długo nieużywaną to wszystko jest ok...z tym ze moja była kiedyś na umowę kupiona,więc jest zarejestrowana. Męża karta kupiona kiedyś w kiosku nie działa.

Na opakowaniu startówki jest "karta SIM ważna do ......" Po tym terminie Ci nie ruszy tzn.nie zarejestruje się w sieci

loco1 napisał:
Przeczytaj regulamin usługi, to się dowiesz.

Skoro tak dobrze jesteś poinformowany ,to myślałam że Ty mi powiesz. Piszesz to co według Twojej teorii jest prawdą, a wytłumaczyć tego nie potrafisz. Mamy tą kartę z 10 lat i do tej pory żaden termin nie obowiązywał.

Mirkam73 napisał:
myślałam że Ty mi powiesz
A skąd mam wiedzieć, na jakich warunkach została kupiona karta? Znajdź dokumenty, albo zapytaj operatora.
Ale na pewno nie ma to żadnego związku z omawianym tematem.

loco1 napisał:
A skąd mam wiedzieć, na jakich warunkach została kupiona karta? Znajdź dokumenty, albo zapytaj operatora.
Ale na pewno nie ma to żadnego związku z omawianym tematem.
Tak ,zapewne:lol: Tak samo jak to,że ustawa miała wejść od 25 lipca a już dziś autor postu miał pokazać dowód przy zakupie karty. Szkoda dyskusji.

Powrót