Rejestracja karty sim

• Autor wątku Autor wątku dawid9999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wpisz sobie ten magiczny komunikat w google i zobacz od jakiego czasu użytkownikom takie komunikaty się pojawiają... Na pewno mają związek z ustawą. Na pewno. Jak w banku. 110%. Każdy wierzy w co chce.

Może problem z telefonem, może z kartą, może z operatorem.

A to do czego był sprzedawcy dowód, pozostanie jego tajemnicą.

Karty sim tzw. startówki zakupione np. w kiosku , mają datę ważności (dotyczy to oczywiście i innych kart) Karta nie zasilana odpowiednimi kwotami (czyli nie została przedłużona ważność konta) po jakimś czasie zostaje dezaktywowana , a przypisany do karty sim nr. jest na nowo przypisywany innej nowej karcie sim.

Ostatnia edycja:
wittka napisał:
Wpisz sobie ten magiczny komunikat w google i zobacz od jakiego czasu użytkownikom takie komunikaty się pojawiają... Na pewno mają związek z ustawą. Na pewno. Jak w banku. 110%. Każdy wierzy w co chce.

Może problem z telefonem, może z kartą, może z operatorem.

A to do czego był sprzedawcy dowód, pozostanie jego tajemnicą.

Na 200% z kartą.

Mirkam73 napisał:
...nie zarejestrowano w sieci. ...
Ten komunikat nie ma nic wspólnego z rejestracją danych. Twój problem nie ma nic wspólnego z omawianym tematem.

Uzywam swojej karty dosc dlugo i nie pamiętam czy zarejestrowana ? Jest jakis domowy sposob na sprawdzenie tego ? Salon operatora Plus w innym miescie

mir1 napisał:
... Jest jakis domowy sposob na sprawdzenie tego ? ...
To znaczy czego? Obowiązek podania danych przez abonenta usług przedpłaconych zacznie panować dopiero od 25 lipca, termin realizacji obowiązku podałem w poście #2.

Chodzi mi o to czy mam moze juz zarejestrowana swoja karte i moze nie muszę jej rejestrowac ?
Kiedys miałam nr w mixie czyli na umowe ,a po skonczeniu umowy dalej uzywałam korzystając z oferty plus na kartę .Tylko nie pamiętam czy to jest dokładnie ta karta uzywana do dziś ,bo w przeszłosci były tez inne

Wpisz w GOOGLE nazwę operatora , z tekstem jak sprawdzić rejestrację karty sim , podają tam kody darmowe do sprawdzenia. Pozdrawiam
PS. np. PLAY to *111*49*1#

Dzieki :) w Plusie jednak nie maja kodu do sprawdzenia. Proponują to zrobic przez Plus Online ,ale trzeba byc najpierw zarejestrowanym

Ostatnia edycja:
mir1 napisał:
Chodzi mi o to czy mam moze juz zarejestrowana swoja karte i moze nie muszę jej rejestrowac ? ...
Przeczytaj wątek od początku i ze zrozumieniem. Podałeś operatorowi swoje dane :?:

Powiem Wam, że rzeczywiście coś jest nie tak, bo mam kilka kart (kupionych w kiosku) i żadna nie chce się "zarejestrować" w sieci, sprawdzałem na trzech telefonach - sprawnych, bo abonamentówki w nich "chodzą".

Wygląda to tak, jakby operatorzy samowolnie "przyspieszyli" wejście w życie ustawy. Jeśli to prawda - a tak to brzmi - to ciekaw jestem procesów...

Znaczy (trochę ofttopu) komuś cykor dupę ścisnął albo ma problem z czytaniem ustawy ze zrozumieniem.

PS.
A sprawdziłeś ich datę ważności?:help:

Też mi to tak wygląda @LeszsekS. Albo nadgorliwość.

Zgadza się, pozwoliłeś sobie na trochę offtopu, to ja również zdecydowałem się do tego odnieść. Być może powinno to trafić do Hydeparku, ale to Ty jesteś moderatorem, więc i Ty o tym decydujesz.

Karty ważne, data się zgadza.

Składaj reklamację, na podanie swoich danych masz jeszcze prawie osiem miesięcy, dopiero po 1 lutego 2017 r. operator ma prawo/obowiązek wyłączyć kartę.

Ostatnia edycja:
I tak też będzie trzeba zrobić, sygnalizuję tylko, że rzeczywiście taki problem może występować - z czego wynika - nie mam pojęcia. Stawiam właśnie na nadgorliwość.

Powrót