Rejestracja samochodu z Niemiec

• Autor wątku Autor wątku scchizm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ok. Aby zarejestrować auto potrzebne są następujące dokumenty:
-oryginału obu umów;
- akcyza - oryginał
- Vat 25 z urzędu skarbowego wystawiony przez właściwy urząd do którego należy ta Pani,
- opłata recyklingowa w kwocie 500 zł, uiszczona przez tą Panią na NFOŚ ( dowód w płaty)
- dowód rej. cz. I oraz cz. II wraz z tłumaczeniem
- tablice rejestracyjne niemieckie , bądź oświadczenie o braku tych tablic
- zaświadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym
- przetłumaczone umowy, jeżeli są sporządzone w j. obcym.

no wlasnie ta Pani nie oplacila vatu a ja sam nie moge tego zrobic a ona mieszka w niemczech i rzadko bywa w polsce

Witam.
Pozwolę sobie odświeżyć temat.
Czy można zarejestrować samochód z Niemiec gdy mam tylko duży brief (teil II) i zamiast dowodu teil I, mam dowód tymczasowy ( Fahrzeugschein für Fahrzeug mit Kurzzeitkennzeichen)?

filip2m napisał:
Witam.
Czy można zarejestrować samochód z Niemiec gdy mam tylko duży brief (teil II) i zamiast dowodu teil I, mam dowód tymczasowy ( Fahrzeugschein für Fahrzeug mit Kurzzeitkennzeichen)?

Witam.mam podobny problem. Otoz zakupilem auto w niemieckim komisie,lecz auto bylo wciaz zameldowane.udalem sie do najblizszego wydzialu gdzie auto zostalo wymeldowane oraz zostaly wyrobione zolte tablice zjazdowe do których otrzymałem nowy brief ten mały juz z moimi wszystkimi danymi jako właściciel auta. Stary dowód zostal w tym urzędzie i po przyjezdzie do polski nie mogę zarejestrować auta bo WK rząda odemnie starego briefu,ten który zostal wydany na nowe tablice nie wystarcza..

Co w takiej sytuacji? Pomózcie..
To moje 1 auto sprowadzone z niemiec

Witam. Ja z kolei mam takie pytanie. Kupiłem samochód sprowadzony z niemiec który miał już polskie tablice próbne. i chodzi o to czy te próbne numery muszą być zwrócone w miejscu ich wydania czy mogę zdać je w swoim wydziale?

Witaj, tak muszą zostać zwrócone, z uwagi gdyż zostały wydane w jakimś celu. Gdy cel zostanie osiągnięty należy je zwrócić do organu gdzie pojazd jest zarejestrowany. Do momentu gdy nie zostanie "wyrejestrowanych" z tych tablic, nie ma możliwości rejestracji.

filip2m napisał:
Witam.

Cześć, wiem że stary wątek, ale czy udało się zarejestrować? Mam taką sama sytuację.

Powrót