Reklamacja, brak możliwości naprawy i wymiany towaru na identyczny nowy.

• Autor wątku Autor wątku 4est
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przeczytaj co napisałem bo prościej juz nie umiem. Skoro reklamowales producentowi - ok, Twoje prawo ale nie dziw się że nie godzi się na Twoje żądania.

Mogłeś złożyć reklamację sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową. A co naprawdę zrobiłeś, to nawet sam nie wiesz. Jak pokażesz zgłoszenie, to będzie można kontynuować wątek.
black9 napisał:
Nie, pójść w miejsce, gdzie kupiłeś i złożyć reklamację z tytułu rękojmi.
Nie rękojmi!

black9 napisał:
Nie, pójść w miejsce, gdzie kupiłeś i złożyć reklamację z tytułu rękojmi. Nie do autoryzowanego salonu, tylko miejsca, w którym kupiłeś sprzęt. Bo reklamację z tytułu rękojmi składa się u sprzedawcy, konkretnego.
Teraz chyba Ty nie przeczytales ze zrozumieniem :)
Zanioslem towar do miejsca gdzie go kupilem i zlozylem reklamacje. Jak dostalem radosna odpowiedz odnosnie propozycji bonu to podziekowalem i wskazalem, ze nie ma podstaw do takiego zalatwienia sprawy i ze zadam zwrotu pieniedzy w zwiazku z odstapieniem od umowy z tytulu niezgodnosci towaru z umowa.

Od cala historyja...

loco1 napisał:

A czego? :) Mogę się oczywiście mylić, natomiast dotychczas złożyłem/pomagałem składać kilka takich reklamacji... gdzie jest błąd w moim rozumowaniu?

Reklamację do kogo i z jakiego tytułu?
1. Reklamacja do producenta, we wskazanym punkcie (punkt serwisowy/gwarancyjny/jakkolwiek inaczej), z tytułu gwarancji
2. Reklamacja do sprzedawcy, z tytułu niezgodności z umową?
3. Reklamacja do producenta, z tytułu niezgodności - nie ma czegoś takiego.

Ot.

Co to była za reklamacja? Bo że potem powiedziałeś że z niezgodności jest mało ważne, trzeba to było od razu wskazać jak zanosiłeś towar.

Powrót