reklamacja,data szkody,termin

• Autor wątku Autor wątku marysiapoland
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marysiapoland

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Mam zamiar reklamować laptop firmy lenovo z powodu trzeszczących głośników. Wadę zauważyłam około 2 lub 3 tygodnie temu, jednak używam laptopa do nauki oraz pisania prac i nie miałam możliwości oddać go reklamacji. Oddaje go za tydzien i moje pytanie:
Jak mam sformułowac reklamacje? (jest to reklamacja door to door)
Jeśli powiem ze zauważyłam wade 2 tygodnie temu to w odpowiedzi dostanę, że wada nie była zgłoszona jak najszybciej i reklamacji nie uznają, a jeszcze dodadzą, że wada powstala z mojej winy. Jak tego uniknąć?
Czy mogę się ubiegać o szybsze rozpatrzenie reklamacji ze względu na to, że używam laptopa do nauki?
Jeśli tak, to gdzie znajdę wzór takiego pisma?

Proszę o odpowiedź, bo kompletnie się na tym nie znam.

Stary laptop ma prawo trzeszczeć. A kupiony na targu ciężko zareklamować.

Po czym Pan twierdzi, że to stary laptop? Ze kupiony na targu?
Kupiłam go dwa miesiące temu. W EURO RTV AGD.
Także bezpodstawny komentarz, który nic nie wniósł.

Skoro zgłaszasz go do producenta, bo wynika to z door-to-door, to nie ma znaczenia, czy powiesz, że głośniki charczą od 2 tygodni, czy od 5 godzin. .

Nie możesz się ubiegać o szybszą naprawę, bo używasz go do nauki. Myślisz, że do czego inni użytkownicy notebooków ich używają? Czy serwis ma "priorytetować" naprawy notebooków zgodnie z tym do czego używa ich klient, do pracy, do gier, do oglądania filmów, nauki i etc. ? Poza tym jak mieliby to weryfikować? Co najwyżej konsultant telefoniczny zapewni Ciebie, że postara się o szybszą naprawę, jak go będziesz prosiła, tylko że takie zapewnienie daje każdemu namolniakowi, czyli przynajmniej 1/3.

Powrót