Reklamacja do umowy Polomtel (Plus gsm)

• Autor wątku Autor wątku Piotrekop
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Piotrekop

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
Witam,

zareklamowałem zawartą 23.12.2016 umowę na odleglość z Polkomtel tj. było to przedłużenie umowy z telefonem. Umowa jest na firmę, więc trochę się komplikuje ale...
Konsultant zapewnił mnie że telefon HTC ONE A9S jest nastepcą telefonu HTC ONE M8 jaki posiadam obecnie. Był to jedyny argument jaki przekonał mnie do przedłużenia tej umowy. Okazało sie że ten telefon nie jest nastepca telefonu jaki posiadam i jest to jakośc o półkę niżej. Zalezało mi aby utrzymac wysoką jakość telefonu jaki uzytkuje. Konsultant wprowadził mnie w błąd. Poswiadczył nieprawdę. Telefon przyszedł itd itp. Reklamowałem trzykrotnie ta sprawę ale reklamacje zostały odrzucone. Twierdzą że z ich strony zostao wzystko prawidłowo przeprowadzone. Odmówiono mi nawet udostepnienia nagrania z rozmowy twierdząc że udostepnienie dotyczy tylo samej umowy a nie rozstrzygania o modelu telefonu Przepraszam a czy telefon nie jest integralną częścią umowy? W jaki sposób świadczyć umowę bez telefonu? Dobry telefon do umowy był jedynym argumentem który spowodowałby jej przedłużenie. Co w tej sprawie można zrobić ponieważ Polkomtel uzywa różnych sztuczek aby mnie zniechecić a ja nie odpuszczę i nie boje sie powalczyć.

Dziękuję,

Piotr

nie masz o co walczyć. Takie jest prawo w Polsce. Konsultanci celowo wprowadzają w błąd, bo mogą. Liczy się tylko to co podpiszesz. Jeśli umowa zawarta jest na odległość, a ty jesteś osobą prywatną to możesz zrezygnować do 14 dni i tyle.

mój cytat z innego tematu
analogiczna sytuacja jest z firmami telekomunikacyjnymi.
Przedłużasz umowę np w Plusie i dzwonią do Ciebie, że dają Ci 100darmowych minut do wszystkich sieci i abonament za 39,99zł. (możesz nagrywać rozmowę, to nic nie da), a jak przychodzi umowa i ją podpiszesz to wszystkie słowa sprzedawcy były nie ważne, bo podpisałeś umowę która stanowi całkowicie inne warunki. Abonament 49,99zł i 10 darmowych minut. I koniec. Podpisałeś, to teraz walcz 5 lat z wielką korporacją w sądzie. Powodzenia. Wszystkie duże firmy stosują taką praktykę. Ktoś miał interes żeby uchwalić takie prawo. W Polsce musisz mieć oczy dookoła głowy, a na słowo nie wierzyć nawet rodzinie. Tu na każdym kroku chcą Cie ...

poczytaj podobne tematy ja konsultanci manewrują klientami np

https://forumprawne.org/prawa-konsumenta/702121-t-mobile-rejstracja-karty-oszukana.html

no dobrze.. skoro ten wątek odpada to moze ktos podpowie jak z nimi rozwiazać taką umowę? Czego nalezałoby się przyczepić lub na co zwracać uwage żeby złapać ich a wykroku. Jest cos o co można się zaczepic?

jeśli minęło 14 dni to nie.
Na przyszłość wszystko sprawdzaj sam, nie ufaj konsultantom i CZYTAJ UMOWY.

a jako przedsiebiorca nie mam 14 dni. Co wtedy? Nie chodzi mi o umowę. Warunki sa ok. Wydymali mnie tylko z tym telefonem. Żeby to zmienić to trzeba rozwiązać bezbolesnie umowę. Tylko jak?

Ostatnia edycja:
Powrót