Reklamacja telefonu

• Autor wątku Autor wątku BeataHaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Rozumiem, źe źadnych konkretów nie będzie :( tylko odnośniki...i sama mam szukać???? :o

A jaki to ma związek, skoro uszkodzenia zostały zakwalifikowane jako nie podlegające gwarancji?
Zanim serio zaczniemy, może warto jednak czytać posty...
BeataHaaa napisał:
Rozumiem, źe źadnych konkretów nie będzie :( tylko odnośniki...i sama mam szukać???? :o
No cóż - tak jak wspomniał Nomnes - nie znamy warunków gwarancji, jaka obowiązuje w tym przypadku. Ustawa o prawach konsumenta, o których wspomina natalia.paj111 to zaś inna sprawa, i aktualnie z niej nie korzystasz.

Ostatnia edycja:
Moźe jeszcze raz...telefon nokia lumia 1320 po włączeniu słychać źe źyje...ale niestety nie ma obrazu...to podlega gwarancji....został zaniesiony do salonu a stamtąd do serwisu...z serwisu dzwoni pan i informuje źe są mechaniczne uszkodzenia ale to będzie kosztować...ale juź zapomina dodać, źe jeżeli nie zgodzę się na naprawę poza gwarancyjną naprawy gwarancyjnej nie będzie... czekam prawie miesiąc :( powiedzmy, źe jestem cierpliwa tak??? i odbieram nienaprawiony telefon...

Chciałabym gdzieś to opisać ale tak naprawdę nie wiem gdzie...źeby dotarło do tych naciągaczy :(

BeataHaaa napisał:
Rozumiem, źe źadnych konkretów nie będzie
A mamy zgadywać jakie konkrety chcesz? :what:

Zadałaś pytanie i na nie otrzymałaś konkretne odpowiedzi.
BeataHaaa napisał:
czekam prawie miesiąc powiedzmy, źe jestem cierpliwa tak???
Tak, jesteś.

Wyraźnie napisałam, źe nie znam się na tym...dlatego proszę o pomoć...no cóź ...przyjaciel forum chyba tylko w cudzysłowie :P

Grzecznie pytam :) czy serwis ma prawo w ten sposób postępować? czy konieczna jest naprawa mało znaczących usterek mechanicznych źeby przystąpić do naprawy tego co jest na gwarancji?

BeataHaaa napisał:
czy serwis ma prawo w ten sposób postępować?
Tak, jeśli pozwalają mu na to warunki gwarancji.
BeataHaaa napisał:
czy konieczna jest naprawa mało znaczących usterek mechanicznych źeby przystąpić do naprawy tego co jest na gwarancji?
Teoretycznie nie.

Dziękuję za odpowiedź :) Niestety teoria nie zawsze idzie w parze z praktyką :(
Wynegocjowałam z serwisem , źe odstąpią od zmiany obudowy...ale wejście audio muszą naprawić :) nasuwa się pytanie jak długo to teraz potrwa . Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

BeataHaaa napisał:
nasuwa się pytanie jak długo to teraz potrwa
Wracamy do punktu wyjścia: 1) patrz warunki określone przez gwarancję
2) jeśli tego nie określili, należy się pytać w serwisie

Powrót