Reklamacja usługi fryzjerskiej

• Autor wątku Autor wątku miiya
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miiya

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
Proszę o pomoc ponieważ w czwartek byłam u fryzjera do którego wizytę kupiłam przez Grupon. Żałuję strasznie tego, ponieważ fryzjer - stylista zepsuł mi włosy tak pofarbować, że wyglądałam jak pisanka w plamach. Wyszłam od fryzjera jak już było ciemno i spieszyłam się do domu. Poza tym w marnym świetle nie było aż tak widać plam i beznadziejnego koloru. Nie chciałam się też odzywać ponieważ dziewczynę którą zrobił prawie równocześnie ze mną jak wyraziła swoją opinię że jest nie zadowolona i że zepsuł jej włosy to strasznie emocjonalnie zaczął podchodzić i się unosić, dziewczyna odpuściła. Ja zgłosiłam to do Gruponu, ale oni ręce umywają twierdząc że są tylko pośrednikami. Nie wiem co mam w takiej sytuacji robić. W piątek ludzie w pracy się ze mnie śmieli że miałam wypadek z farbą :( w niedziele poszłam do salonu fryzjerskiego gdzie Pani powiedziała że mam na włosach zrobiony dramat i w dodatku włosy krzywo podcięte. Wydałam 189 zł. Proszę o pomoc.

A co masz zapisane w umowie usługi? Jak miały być pomalowane i ucięte?

99,99 zł za koloryzację, strzyżenie i regenerację kupon zakupiony przez Grupon

Dokładnie kupon zawierał to:
Wybierz 1 z 3 opcji
•59,99 zł za strzyżenie, modelowanie, poradę stylisty i regenerację mini,
•69,99 zł za strzyżenie, modelowanie, poradę stylisty i regenerację maxi,
•99,99 zł za koloryzację, strzyżenie i regenerację.

Regeneracja mini:
•szampon pielęgnacyjny i maska dobrane indywidualnie do potrzeb włosów,
•balsam wygładzająco-regenerujący na włosy.

Regeneracja maxi:
•peeling skóry głowy,
•mycie i pielęgnacja dobranym do potrzeb włosów szamponem i maską,
•masaż głowy,
•balsam wygładzająco-regenerujący włosy,
•produkty potrzebne do stylizacji fryzury wybranej przez klienta.

Podczas wizyty wykorzystywane są kosmetyki marki Santique.

Atelier Thomas Gain

Fryzjerska metamorfoza w tym salonie nie tylko uwzględni indywidualne potrzeby, lecz także nada uczesaniu niepowtarzalny wygląd dzięki konsultacji z utalentowanym stylistą. Atelier jest prowadzone przez Thomasa Gaina, międzynarodowego stylistę pracującego w prestiżowych salonach w Londynie i Hiszpanii, który sprosta każdemu fryzjerskiemu wyzwaniu – od klasycznej elegancji do ekstrawaganckiej awangardy.

Głodny nowych doświadczeń, regularnie uczestniczy on w szkoleniach i pokazach organizowanych przez Akademię L’Oreal Professionnel i Instytut Kérastase. Pracuje wyłącznie na ekskluzywnych produktach, które są nierozerwalnie związane z najwyższą jakością wykonywanych usług i dbałością o każdy szczegół. Stylista dba o piękno i zdrowie włosów poprzez dobór odpowiednich metod ich pielęgnacji, opartych na indywidualnej diagnozie potrzeb oraz pomaga wykreować wizerunek, który harmonijnie współgra z urodą, temperamentem i stylem bycia klienta.

Thomas Gain to także znany i ceniony stylista gwiazd show biznesu, prowadzący program TVS Metamorfozy z Thomasem.

Ja wybrałam opcje 3. Zostały moje włosy zniszczone ! Grupon twierdzi że on do tego nic nie ma i że muszę dochodzić reklamacji bezpośrednio u fryzjera

Proszę przeczytać uważnie co napisałam do fryzjera który zniszczył mi włosy udałam się dn. 12.03.2015 r. z gruponu za który zapłaciłam 99,99zł. Fryzjer zrobił ze mnie jajko pisankę z uwagi na to że w piątek czyli dzień po wizycie u stylisty ludzie śmieli się ze mnie i niedzielę poszłam do salonu i wydałam 189 zł żeby doprowadzić fryzurę kolor do używalności.

A co w przypadku gdy klintka wychodzi z salonu niesamowicie zadowolona i pytana jeszcze 4 razy czy aby napewno wszystko jej odpowiada mówi:" wszystko jest wspaniale bede juz na zawsze pańska klientką" a juz wieczorem po kilku godzinach dzwoni ze mezowi sie nie podoba i wszystko jest zle i ze boi sie wyjsc z domu, Czy potraktować taką kobiete jako niezrównoważoną psychicznie czy uledz jej sugestią. ? Przez 10 lat pracy jest to moj pierwszy taki przypadek gdzie kobieta sam nie wie czego chce raz mowi ze jest zachwycona pozniej ze jest tragiczniee mimo iż obiektywna ocena wszystkich dookola jest pozytywna jak i moja gdyż gdyby uznal ze koloryzacja jest szpecaca to napewno nie wypuscil bym jej ze studia. Jak podejśc do takiej klintki gdyż osobiście mam zamiar dokonać jej poprawki chociaz nie wiem jak poprawic cos co poprawilo jej wyglad. Mam zamiar poprosic ja aby wiecej nie przychodzila

Nie ma złotego środka. Fryzura to po części realizacja pewnych ogólnych zasad fryzjerstwa, ale i indywidualnych upodobań. Bez względu na wszystko, to klienta ma być zadowolona - to jej głowa. Trzeba dążyć do sytuacji, gdy obie strony dokładnie wiedzą jaki będzie końcowy rezultat pracy fryzjera (umowa, okazanie wzoru fryzury, koloru, etc.)

Powrót