Reklamacja w orange

• Autor wątku Autor wątku ryba1548
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ryba1548

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Mam telefon w Orange zrejestrowany na firme...w grudniu otrzymalam rachunek na bardzo duza kwote,na ktorym byly połączenia z wapem,ktorych nie wykonywalam,dodam iz przebywalam wtedy zagranica,stad taki rachunek.Naliczonych zostalo kilka godzin transmisji danych z zagranicy.Kilka razy zdarzalo sie tak,ze ktos chcial do mnie wtedy zadzwonic i bylo zajete a nie dzwonilam nigdzie.Napisałam reklamacje do operatora,oczywiscie odpisal mi,ze nie umiem sie poslugiwac telefonem,ze po kazdym nacisnieciu na ekranie ok (telefon htc TyTn II,z dotykowym ekranem) łacze sie z internetem i ze reklamacje odrzucaja(a mam ustawione polaczenia reczne z netem).Odpisalam im,ze nie potwierdzalam polaczen z internetem,ze chce zeby telefon byl zbadany przez jakiegos eksperta,ktory by stwierdzil,czy jest mozliwe,zeby sie łączyć bez potwierdzania...odpisali,ze mają to w nosie zle łączyc i jak zrobie ekspertyze u np.bieglego sądowego i bedzie ona korzystna umorza mi 50% rachunku.orange nie odpowiada za to,ze telefon u nich zakupiony jest robi co chce.oczywiscie mam to zrobic na wlasny koszt.paranoja jakas.nie wiem co mam teraz zrobic,poradzcie cos.dodam tylko jeszcze,ze dzwonilam do boku i jeden z konsultantow przyznal sie,ze czasami im sie zdarzaja takie polaczenia i orange nie umie sobie z tym poradzic,jedyne co moge zrobic to wyłaczyc calkowicie mozliwosc polaczen z netem...

Zmień sieć?
A na poważnie... Zmień telefon! Sam mam numer w tej (pożal się Boże) sieci. Numer mam od 10 lat i zdecydowanie wolałem poprzedniego operatora.
Osobiście nie potrzebuję 'wypasionych' telefonów (np. takiego, co Ty masz), więc nie mam takich problemów. Być może złapałeś wirusa jakiegoś lub faktycznie wina to samego operatora.
Jeszcze raz powtarzam, zmień telefon na prostszy.

witam,
Miałem podobną sytuację...również mam tel HTC TyTN II i także w orange...po pierwszym dniu użytkowania jego zauważyłem że telefon sam łączy się z internetem...niezwłocznie zablokowałem w BOK połączenia z internetem...po miesiacu otrzymałem rachunek...za JEDEN dzień w którym tel. łączył się z internetem, przyszło dodatkowo mi zapłacić 100zł...niby nie dużo, ale za co? Jako, że jestem byłym pracownikiem tej firmy, wiedziałem, że nie wygram z nimi...znając różne możliwości, jakie mają konsultanci sprawę załatwiłem pozytywnie, płacąc połowę tej kwoty...lepsze to, niż całość...

co do tego telefonu....w kilku miejscach są informacje dotyczące połączeń z internetem...będzie sprawdzał pocztę automatycznie, pobierał aktualizację Quick GPS, aktualizację oprogramowania Orange i wiele innych...trzeba troszkę czasu mu poświęcić, żeby to zlikwidować...

Pozdrawiam

no tak zmienic telefon na prostszy....
:(
kondzio co radzis zrobic?jak ich postrasze odejsciem to pewnie nic nie da...net juz zablokowany chociaz szczerze powiedziawszy jest mi potrzebny ze wzgl na prace...chyba zadzwonie do producenta i zobacze co mi powiedza o ekspertyzie...ciekawe ile kosztuje...niby lepiej zaplacic polowe,ale rachunek to 3tys...denerwuje mnie,zeby nie uzyc bardziej dosadnych slow,ze moga sobie robic co chca,bo tak to wyglada

Powrót