Po tym jak po reklamacji odebrałem aparat sprawdziłem go bardzo dobrze w domu i okazuje się,że po nagraniu wideo aparatem przy odtwarzaniu tym razem na komputerze,występuje szum(sam aparat ma mikrofon mono,powinien dobrze nagrywać wideo tak by przy odtwarzaniu na komputerze nie było szumu,bo mam stary uszkodzony aparat też z mikrofonem mono i tutaj po nagraniu wideo przy odtwarzaniu w aparacie jak i na komputerze nie ma problemu). Tak się zastanawiam czy rzecznik praw konsumenta może mi pomóc i doprowadzić do tego,bym zwrócił do sklepu reklamowany aparat ponieważ mi nie odpowiada(nie złożę kolejnej reklamacji w sklepie,bo aparat już raz reklamowałem i nie oddam do serwisu,bo może to już mi nic nie dać),dwa razy był użyty(raz na drugi dzień po zakupie i drugi raz po odebraniu z reklamacji w celu bardzo dobrego przetestowania w domu,do tego aparat ma nadal folię na wyświetlaczu i wszystko co jest w zestawie), a sklep zwrócił gotówkę jaką wydałem na ten aparat(tylko czy to będzie możliwe i ma jakiś sens,warto o to próbować walczyć/działać przy pomocy rzecznika praw konsumenta),bo ten aparat mam cały czas w pudełku i wcale go nie używam(chyba popełniłem wielki błąd kupując aparat firmy Panasonic może w sklepie odebrałem wadliwy aparat i trafiło na mnie,reklamowałem,serwis tylko porównał aparat z innym egzemplarze i dla nich jest sprawny,a reklamacja zakończyła się odebraniem aparatu i nic więcej)?