Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
meegii8919 i wszyscy - zwróćcie uwagę na podpisy na tych dwóch stronkach - TO PODPISYWAŁY DWIE RÓŻNE OSOBY !!!!.
Tak - to nie jest podpis jednej osoby ponieważ różni się w sposób znaczący . Ja - jeśli podpisuję jakieś dokumenty tym bardziej słane do jednej osoby podpisuję się TAK SAMO - by nie było wątpliwości że to ja się podpisałem . No cóż - kolejna wpadka !!!!!!!
A tak na marginesie - pan z windykacji prawnej nie dysponuje firmową pieczątką już nie mówiąc o imiennej - dziwny jest ten świat!!!!!:what:
I nie martw się o laptopa - komornik nie przyjdzie - na pewno.

Ostatnia edycja:
he he no z tymi podpisami - no cóż napracowali się, ale jak to bywa, zwłaszcza, gdy się oszukuje, nie dopracowali szczegółów:D....może jedno podpisał Michał a drugie Michaś:D

hehe po nich to się już wszystkiego można spodziewać :) swoją droga to ja nawet nie zwrociłam uwagi na te podpisy :D ktos powinien sprawić zeby zamknęli tą "działalność" raz na zawsze

i tu się z tobą zgadzam coś z tym trzeba zrobic żeby zamkneli tą działalnośc,tylko co -pozew zbiorowy?Kurcze nie lubie jak ktoś podnosi mi za bardzo ciśnienie :mad:Szkoda tylko tych którzy zapłacą tym złodziejom

zapłacili kare ponad 200 000zł, zmienili postępowanie?? Nie, nadal wysyłają wezwania... brak mi słów...

meegii8919 napisał:
zapłacili kare ponad 200 000zł, zmienili postępowanie?? Nie, nadal wysyłają wezwania... brak mi słów...

Jeszcze nie zapłacili, odwołali się i teraz zbierają na tę karę

prawnik2011 napisał:
Ciekawe co jeszcze wymyślą by Was " przekonać " do zapłaty.

Pewnie zaczną wysyłać polecone w których będzie podpis kolejnego upoważnionego przez kulczyńskiego który to jest upożaniony przez Knerę. Oczywiście nie będzie podpisu ani nic w tym stylu od tego prawnika bo jego kancelaria nie prowadzi sprawy pobieraczka.

Wszystko jest naciągane ale tylko kwestia czasu jak pobierak zostanie zmasakrowany przez pozew zbiorowy i wtedy rzeczywiście będą potrzebować pomocy prawnika (swoją drogą Lejczak jest prawnikiem a nic nie robi).

Przy okazji jak tak wysyłają śliczne listy i nakazują zapłatę w ciągu 7 dni od otrzymania tego listu. Czyli 7 dni od którego dnia ? Przecież ten list może iść do adresata 2 dni, a może iść 7 dni.

Ostatnia edycja:
zonku napisał bardzo ważne słowa :

Przy okazji jak tak wysyłają śliczne listy i nakazują zapłatę w ciągu 7 dni od otrzymania tego listu. Czyli 7 dni od którego dnia ? Przecież ten list może iść do adresata 2 dni, a może iść 7 dni.

Dlatego procedury wymagają by list był POLECONY - by można było udowodnić - na podstawie pokwitowania odbioru - kiedy list doszedł i czy w ogóle doszedł . A tak - każdy może powiedzieć " nic nie otrzymałem " i będzie na prawie. Dlatego - między innymi - to co dostajecie nadaje się do powieszenia w pewnym jakże zacisznym miejscu - tam gdzie i " król chodzi piechotą " . :)

Witam,

Troche przeglądałem ten temat i dużo się dowiedziałem ale tak dla pewności wole jeszcze napisać tego posta.

Moja sytuacja jest następująca:
Zarejestrowałem się na pobieraczku podając fikcyjne dane osobowe i adres. Jestem pełnoletni.
Mam do zapłaty około 100 zł za rok korzystania z usług. Jutro mija 3 miesiące od zawarcia umowy. Dowiedziałem sie ze w takich przypadkach jak moj, prokuratura może ustalić prawdziwy adres i dane (co za tym idzie sprawa w sądzie której nie chce) dopiero gdy kwota do zapłaty przekroczy 250 zł. Bo niższe kwoty poprostu puszczają płazem.
I teraz moje pytanie:
Moja umowa obowiązuje od maja tego roku do maja przyszłego roku i kosztuje 95zl. Czy po upływie tej umowy zostanie automatycznie zawarta nowa umowa (tak jak ta pierwsza po upływie okresu darmowego 10 dni) czy nie. Bo jesli tak to w koncu się nazbiera to 250 zł i mnie dopadną :|

Moze takie posty juz były, moze przedstawiłem to troche chaotycznie. Sory za błędy ort. Proszę o odpowiedź :)

balbina nawiązując do twojej wypowiedzi z wcześniejszych stron i pytania skierowanego do mnie- tak też mam z nimi problem, dałem sie im wrobić, przed sądowych wezwań do zapłaty dostałem chyba ze 3

Po umieszczeniu skanu listu który dodała meegii zadzwonie zaraz do kancelari pana Knery dowiedzieć się o szczegóły tzn. Czy Pan Kulczyński pracuje u niego i czy mogę z nim porozmawiać, jeżeli Pan Kulczyński nie pracuje to informacje o tym że podpisy są fałszywe dostanie UKiK i Pobieraczek a w przypadku braku kontaktu Policja :evil:

mateox2 napisał:
balbina nawiązując do twojej wypowiedzi z wcześniejszych stron i pytania skierowanego do mnie- tak też mam z nimi problem, dałem sie im wrobić, przed sądowych wezwań do zapłaty dostałem chyba ze 3

Po umieszczeniu skanu listu który dodała meegii zadzwonie zaraz do kancelari pana Knery dowiedzieć się o szczegóły tzn. Czy Pan Kulczyński pracuje u niego i czy mogę z nim porozmawiać, jeżeli Pan Kulczyński nie pracuje to informacje o tym że podpisy są fałszywe dostanie UKiK i Pobieraczek a w przypadku braku kontaktu Policja :evil:

Znalazłam jeszcze cos takiego : Kancelaria Prawna Konsens
tu też jest D.Knera, ale Kulczyńskiego nie ma. Pan Knera ma 2 kancelarie a może jest dwóch D.Knera?

Nessie, tam cała ekipa pracowników jest ta sama co na stronie od Knery więc to ta sama kancelaria musi być.

chyba to może być to ponieważ dzwoniąc do sekretariatu usłyszałem " Nie ma takiego numeru " może zmienił nazwe firmy i telefon zaraz tam zadzwonie

Dodzwoniłem sie do sekretariatu Pana Knery, Kulczyński z nimi nie pracuje i nie ma z nimi nic wspólnego, kancelaria Pana Knery zajmuje sie obrona pobieraczka w sądach itp. dzwoniąc do Pana Kulczyńskiego usłyszałem dźwięk faksu i tyle napisze jeszcze @ do niego w przypadku braku odpowiedzi zaczne węszyć dalej

mateox2 napisał:
Dodzwoniłem sie do sekretariatu Pana Knery, Kulczyński z nimi nie pracuje i nie ma z nimi nic wspólnego, kancelaria Pana Knery zajmuje sie obrona pobieraczka w sądach itp. dzwoniąc do Pana Kulczyńskiego usłyszałem dźwięk faksu i tyle napisze jeszcze @ do niego w przypadku braku odpowiedzi zaczne węszyć dalej

Czyli to ta sama kancelaria tylko inna strona internetowa,. Bronią pobieraczka przed UOiK?

Chyba tak wiem tyle że oni ich bronią w razie jakiś spraw a windykacją oni się nie zajmują tzn windykacją dla pobieraczka.

Czyli miałem rację. Oni są klientami tylko z tego względu że muszą mieć pomoc przy obronie przed wściekłym tłumem (bo kto robi przekręty i nie próbuje się bronić). Tak samo powinni zostać pociągnięci do odpowiedzialności prawnej za używanie nazwiska pana Knery jak mniemam bez jego wiedzy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót