Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nic ci nie grozi ponieważ jesteś małoletni to umowa zawarta przez ciebie nie jest wiążąca, OLEJCIE POBIERACZKA

A czy, jeśli mają taką możliwość, namierzą moje IP (niezmienne) i zorientują się, że podałem fałszywe dane grozi mi oraz ewentualnie rodzicom jakaś odpowiedzialność prawna? Sorry, że tak pytam, ale zarówno zależy mi na tym, żeby rodzice się o tym nie dowiedzieli, jak i na tym, żebym ja nie miał problemów, a z tego wszystkiego już głupieję. :(

SzaLony95 - BARDZO DOBRZE ZROBIŁEŚ i absolutnie nic im nie odpisuj - ABSOLUTNIE NIC a już na pewno jakiegoś wypowiedzenia.
Jest prosta zasada - nie chcesz od pobieraczka kolejnych " liścików " - zignoruj te które otrzymałeś - i to dotyczy wszystkich :!:

Szalony nic nie rób sprawa w sądzie z pobieraczkiem się nie zakończyła, w prawdzie przegrali sprawę ale sie odwołali i ostatecznego wyroku nie ma, jest to kwestia kilku tygodni ( tym razem pewnie też przegrają :)) zaglądaj raz w tygodniu na strone główna UKiK ukik.gov.pl tam pojawi się informacja dla poszkodowanych przez pobieraczka co mają robic w przypadku przegrania lub nie daj Boże wygrania sprawy przez pobieraczka-naciagaczka

pod mailem którego zostałem po dwóch latach był podpisany radca prawny który zajmuje się windykacją nie wiem co mam robić chciałem nawet zapłacić ale teraz się waham chciałbym mieć święty spokój i nie płacic dodatkowych kosztów

Kilka stron wcześniej jest mowa na ten temat, jeśli masz tą wiadomość to wklej ją tu

mateox2 napisał:
Szalony nic nie rób sprawa w sądzie z pobieraczkiem się nie zakończyła, w prawdzie przegrali sprawę ale sie odwołali i ostatecznego wyroku nie ma, jest to kwestia kilku tygodni ( tym razem pewnie też przegrają :)) zaglądaj raz w tygodniu na strone główna UKiK ukik.gov.pl tam pojawi się informacja dla poszkodowanych przez pobieraczka co mają robic w przypadku przegrania lub nie daj Boże wygrania sprawy przez pobieraczka-naciagaczka

Dziś po dwóch latach dostałam Przedsądowe wezwanie do zapłaty.Straszaka o wpisie do KRD i wszystko podpisane przez p.Michała Kulczyńskiego-radcę prawnego.Mateox czy też miałeś do czynienia z pobieraczkiem?

Przedsądowe wezwanie do zapłaty
Niniejszym zawiadamiam Panią,iż mój Mocodawca-spółka Eller Service z siedzibą w Sopocie nip... regon...,zlecił mojej kancelarii złożernie w sądzie powszechnym pozwu w postępowaniu upominawczym.z wnioskiem o wydanie nakazu zapłaty.
Tym samym wzywam Panią do zapłaty kwoty 94,80 w terminie 7 dni od daty otrzymania niniejszego pisma.Po upłwie wskazanego terminu,w przypadku braku dokonania płatności,do właściwego miejcowo sądu zostanie wniesione powództwo o zapłatę.

Czy ktoś wie czy Pobieraczek założył już kiedyś komuś sprawę?A jeśli tak to jak to się skończyło?

Witam. Przeglądałem te strony już napisane w ciągu 2 lat. oczywiście nie zbyt dokładnie ponieważ jest tego za dużo. Dostałem po 2 latach pismo (pocztą nie na email) że należy zapłacić 94 złote z groszami. Wyczytałem tutaj iż żeby to olać ponieważ to wyłudzanie, a pod windykacje podszywa się pobieraczek. Jednak na piśmie które ja dostałem są ręczne podpisy pana Kulczyńskiego oraz pieczątka firmy windykacyjnej. Olać to tak jak już pisane było w tym temacie ?

Witam.Ja też dostałam takie same pismo jak twoje,również szukałam odpowiedzi czy olac czy nie.Posłuchałam rady i weszłam na stronę UkiOk i sobie poczytałam.
1)wypowiedziałam umowę po miesiącu ale pobieraczek nie przyjął mojego wypowiedzenia miomo,że miałam na to 3 m-ce.
2)Nie dostałam umowy na piśmie.itd.
Reasumując wybieram się do Rzecznika Praw konsumenta i to ja mam zamiar dochodzic swoich praw i zadoścuiszczenia moich szkód.

galaktyczny A moze zeskanuj i wrzuc to pismo tutaj. To na pewno pieczątka czy logo rzekomej firmy windykacyjnej? A list wysłany od firmy windykacujnej czy od spółki Eller?

Ostatnia edycja:
Nie rozumiem czemu" bijecie nadal pianę" z tym Pobieraczkiem.?? Ja wam napisalam ,że to trzeba olac,inni Wam piszą a Wy ludzie nadal w kółko..Ile razy mozna pytac o to samo? Czytajcie odpowiedzi jak juz tu jesteście ,a nie jak uparte barany bez czytania opowiadacie swoje historie,ktore sa identyczne jak innych? Tak trudno poczytac,zanim nawalicie kolejnych postow w tym temacie?

Nessie11 pieczątki tylko Eller Service.Podpis z upoważnienia radcy prawnegoDariusza Knery Michał Kulczyński.Wierzytolnosci Monitoruje Kancelaria Prawna Konsens.

Wiecie co ? Napiszę Wam tak :

- pobieraczek śle wszystkim trzy maile wzywające do zapłaty - ostatni zwany przedsądowym wezwaniem do zapłaty;
- ludzie zaczęli pisać że maile nie mają żadnych mocy prawnych - pobieraczek śle listowne wezwania do zapłaty ale tylko tym którzy w jakiś sposób potwierdzili swoje dane ;
- ludzie zaczęli pisać że te liściki nie spełniają wymogów proceduralnych / np. brak własnoręcznego podpisu / więc jak pisze galaktyczny - otrzymał liścik z własnoręcznym podpisem
Więc - żeby było jasno - by od kogoś żądać pieniędzy nie wystarczy zawrzeć umowy na usługę ale trzeba JĄ WYKONAĆ / co najmniej uruchomić / , trzeba wystawić fakturę , trzeba jakieś wezwania wysłać listem POLECONYM . Jeśli pobieraczek spełni te wymagania - to wówczas może dopominać się zapłaty .

Mówicie - ślą listy. Coś Wam powiem - na forach znalazłem takie listy dające 7 dni na zapłatę datowane na PAŻDZIERNIK 2010 ROKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Więc - cóż te liściki są warte skoro dają 7 dni na zapłatę a tu mija rok/ na pewno ludzie wcześniej dostawali te liściki / i nikogo nie oskarżają tak jak po tych mailach . Sami odpowiedzcie sobie na to pytanie.

balbina122 - skoro to pieczątka Eller Service - to jak myślisz - czy jakaś kancelaria nie ma własnej pieczątki czy firmowego papieru ????
Powoływali się wcześniej na radcę prawnego Dariusza Knerę - nie było własnoręcznego podpisu więc teraz wymyślili jakiegoś Michała Kulczyńskiego który już się podpisuje . A wcześniej był zamieszczony tekst że kancelaria radcy prawnego Dariusza Knery NIE PROWADZI ŻADNEJ SPRAWY POBIERACZKA !!!
Ciekawe co jeszcze wymyślą by Was " przekonać " do zapłaty.

Ostatnia edycja:
ja powinnam zapłacic do wczoraj:D bo miałam siedem dni. to wszystko się kupy nie trzyma... zdjęcia słabej jakości ale moze jakos cos bedzie widac. o ile wogóle te załaczniki się pojawią:D takie cos otrzymałam a ktoś prosił o zeskanowanie podpisu. jak na moje oko to ten podpis jest na zasadzie kopiuj wklej;p więc samo to... :D

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
balbina122 napisał:
Nessie11 pieczątki tylko Eller Service.Podpis z upoważnienia radcy prawnegoDariusza Knery Michał Kulczyński.Wierzytolnosci Monitoruje Kancelaria Prawna Konsens.
To kolejny pic na wodę, bo p. Knera ma swoja własną kancelarię, która raczej nie nazywa sie Konsens-patrz kilka stron wcześniej pisalismy na temat kancelarii, p. Kulczyński u p. Knery też nie pracuje

meegii8919:) no jak widać trochę się bardziej napracowali i upiększyli wezwania...a nuż widelec kaiś naiwny się złapie i zapłaci;-)

Ostatnia edycja:
z tego co tutaj czytam to te które ludzie otrzymują teraz wyglądają na bardziej wiarygodne. Powiedzmy:D jak sama dostałam to wezwanie to myślałam, że zawału dostane. To forum jest niesamowicie pomocne... Ludzie nie mają wstydu. wzbogacać się po trupach. Ale przynajmniej teraz będziemy czytać regulaminy:)

Ja bym się zbytnio tym nie przejmował.Też dostaje te maile i olewam je narazie .

własnie to mnie zastanawia. ja nie otrzymałam ani jednego maila. po 2 latach własnie to wezwanie do zapłaty. przez ten czas jakos nic im nie przeszkadzało, ja nie pamietałam ze załozyłam tam wogóle konto. starch nadal jest, rodzice mi owiedzieli ze jak przyjdzie komornik to oddam laptopa, szkoda troche

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót