Rezygnacja z usługi Pobieraczek bez konieczności zapłaty

• Autor wątku Autor wątku kasiu35
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Maniek063d napisał:
Pomóżcie!!! mi nie wiem co robić. Dzisiaj jest wtorek a wczoraj (poniedziałek) przysłali mi wiadomość na e-mail że mam 5 dni czasy by zapłacić 95 zł (i ileś groszy) i grożą mi: przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,
- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,
- postępowanie sądowe,
- komornicza egzekucja należności,
- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.
Ja jestem niepełnoletni. Zarejestrowałem się tylko po to by z innego portalu pobrać plik i musiałem się tu zarejestrować. Ale nic tu nie ściągałem a nie zaglądałem do tego konta. A tu mi piszą że mam im zapłacić tyle forsy z góry.
Co mam zrobić??? :(

a czy korzystałeś z usług Pobieraczka? tzn, ściągałeś coś?

prawnik2011 napisał:
martaa11 - tak ??? To dlaczego nie wierzysz że ten co nic im nie odpisze ma ten święty spokój ?? Tak jest - wiem bo to przeszedłem . Zapłacić za coś co ma się za darmo - nie jest to zbyt mądre . Oddać stówę - prawie - by żyć w poczuciu że - nie wiem - oszust o nic mnie nie oskarży ???? Naprawdę aż tak ten naród jest ograniczony ???? I nie obrażaj się - tu nie o to chodzi ale trochę logiki i zdrowego rozsądku . Każdy człowiek myślący zada sobie pytanie - za co mam zapłacić - ZA CO ????? Co dostałem , co otrzymałem bym musiał za to płacić ??? Więc - cóż takiego dostałaś - co takiego otrzymałaś byś czuła się zobowiązana do zapłaty ???? Powiedz jasno i wyrażnie wszystkim .
Wiem że nie zapłaciłaś - napisałaś to ale nie można myśleć takimi kategoriami . Jeśli tak będziemy myśleć - to dlaczego się dziwicie że oni istnieją ???Skoro - zawsze znajdą się ci płacący za jakiś święty spokój - to po co te pytania - dlaczego istnieją ?? Dlatego że znajdują się tacy co im zapłacą - DLATEGO .:!:

Zgadzam się. Tylko mówie, że są jednak tacy ludzie kórzy płacą ze strachu, nie pomyślą, że to oszuści. I jednak sporo osób zaplaciło, więc w pewnym stopniu nasz naród jest ograniczony. Bo gdyby wszyscy myśleli trzeźwo i logicznie to Pobieraczek szybko by splajtował :)

mam 15 lat i nie wiem czy pisać do nich że chce zerwać tą umowę. W telewizji mówili że mam prawo w ciągu 3 miesięcy zerwać. A na portalu pobieraczek po przekroczeniu 10 dni już nie wolno się wycofać.

Nigdy nic z tego portalu nie ściągałem. wszedłem tylko raz by usunąć to konto ale nie umiałem bo nigdzie nie można było.

Maniek063d napisał:
Pomóżcie!!! mi nie wiem co robić. Dzisiaj jest wtorek a wczoraj (poniedziałek) przysłali mi wiadomość na e-mail że mam 5 dni czasy by zapłacić 95 zł (i ileś groszy) i grożą mi: przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej,
- przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej,
- postępowanie sądowe,
- komornicza egzekucja należności,
- Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych.
Ja jestem niepełnoletni. Zarejestrowałem się tylko po to by z innego portalu pobrać plik i musiałem się tu zarejestrować. Ale nic tu nie ściągałem a nie zaglądałem do tego konta. A tu mi piszą że mam im zapłacić tyle forsy z góry.
Co mam zrobić??? :(

chłopie poczytaj to forum to sie dowiesz co masz zrobić a tak na marginesie jak on zawał dostał jak mu mail przyszedl to by chyba umarł jak dostał by list:D

ja tez mam 15 lat podalem falszywe dane i mam ich w dupie w sumie na poczatku sie zdziwilem co za gowno mi przychodzi powiedzialem rodzicom ze jacys idioci każą mi płacić to mam coś burknęła a ojciec zaczął krzyczeć żę nie bedzie płącił tysiącami(miałem niezły ubaw) nie masz sie czym przejmowac (przynajmniej tak wyniika z tego forum:D) ja nie jestem prawnikiem i o prawe nie mam pojęcia ale dam ci radę poczytaj to forum!

baropl- nie jesteś prawnikiem i nie jesteś pełnoletni ale powiadam Ci - wielu niby dorosłych piszących tutaj może Ci pozazdrościć rozumu i roztropności. :D

ludzie nie warto sobie szarpać na tym nerwów stwierdziłem że trzeba o tym zapomnieć nawet jeśli pobieraczek bedzie kogoś pozywał to w kupie siła nie tylko wy macie taki problem tylko masę ludzi

Jeszcze wczoraj byłam przerażona, że będę musiała tułać się po jakichś sądach... Ale jak teraz zobaczyłam to forum to kamień spadł mi z serca! Nie rozumiem tylko dlaczego ta śmieszna strona Pobieraczka jeszcze istnieje...:what:???

Wszyscy tu piszą o tym że można zrezygnować w ciągu 3 miesiecy ja zalogowałem się tam ze dwa lata temu pamiętam że przysłali mi jakiego emaila ze jak nie zapłace to sąd i takie tam poczytałem fora różne i dałem se spokój (firma oszust) minęło 2 lata i dostaje na email ze sprawa trafiła do windykaci że w ciągu 7 dni mam zapłacić 95 zł a jak nie to koszty będą 465 zł szukałem na forach i nic podobnego nie znalazłem wszystko co znalazłem to tylko że mogłem w ciągu 3 miesięcy odstąpić od umowy Proszę o odpowiedz co robić napiszę tylko jako załącznik że logował sie tam mój syn nie pełnoletni i podał nie prawdziwe dane tylko ni3e piszcie że zmień email lub aip :rolleyes:

Seba 78 napisał:
Wszyscy tu piszą o tym że można zrezygnować w ciągu 3 miesiecy ja zalogowałem się tam ze dwa lata temu pamiętam że przysłali mi jakiego emaila ze jak nie zapłace to sąd i takie tam poczytałem fora różne i dałem se spokój (firma oszust) minęło 2 lata i dostaje na email ze sprawa trafiła do windykaci że w ciągu 7 dni mam zapłacić 95 zł a jak nie to koszty będą 465 zł szukałem na forach i nic podobnego nie znalazłem wszystko co znalazłem to tylko że mogłem w ciągu 3 miesięcy odstąpić od umowy Proszę o odpowiedz co robić napiszę tylko jako załącznik że logował sie tam mój syn nie pełnoletni i podał nie prawdziwe dane tylko ni3e piszcie że zmień email lub aip :rolleyes:

Ależ na tym forum kilka razy pisali o tej rzekomej windykacji, nawet ludzie do domu dostali te śmieszne listy. Nic nie robić to nie od windykacji tylko od pobieraczka

Olej to. Oni nic ci nie zrobią. Prędzej ty wygrasz niż oni. Oni tylko chcą wyłudzić pieniądze. Oglądnij ten program co stronę wcześniej wstawiłem. Dostali tam kare ok 250 tyś zł ale dalej prowadzą ten portal

Witam.. moje wczesniejsze posty mozna znalezc na 64 stronie. Mowilam ze jesli sie czegos dowierm to Wam dam znac, wiecie juz ze pisalam do 'szanownego' pobieraczka, po tym jak zaczelam dostawac od nich maile i pisma. Wymienilam pare ustaw, naruszonych przez nich, pogrozilam UOKiK oraz policja. Niestety do panow nic nie dociera.. takze olali to iz mialam przy rejestracji 16lat, a teraz po 2 latach im sie o mnie przypomnialo. :confused:
Nie daja za wygrana, nadal postraszyli innymi ustawami, napisali ze przeciez u nich na stronie wszystko pisze i nie moglam zostac wprowadzona w błąd :mad:
No coz. Nie wiem co robic juz .. trace nerwy do nich.. ktos moze cos poradzic?

Pisalam takze wczesniej do UOKiK, to oni zalozyli im sprawe w 2010, tyle ze oni zajmuja sie nie sprawami indywidualnymi (tak odpisali, napisali takze ze zajma sie ta sprawa jesli wykryja cos wstepne 'badania') ,a spolecznymi i najlepiej byloby zrobic tak jak w 2010 wyslac jakies zbiorowe pismo czy cos..

Teraz wrzuce Wam to pismo od nich byscie mogli zobaczyc jak to wyglada i moze cos poradzic ( Pismo sklada sie ze zdj. 1-9 .. przepraszam za jakosc :) Na 9 zdj. jest odrecznym tym razem podpis.)

WRZUTA - 1

WRZUTA - 2

Zastanawia mnie pewna kwestia:
Podkreślić należy, iż zgodnie z treścią decyzji, do UOKIK wpłynęło około 230 skarg konsumenckich związanych z działalnością serwisu, podczas gdy dotychczasowe komunikaty prasowe wskazywały na liczbę około 30 tysięcy skarg. Potwierdza to tezę, iż cały problem związany z funkcjonowaniem serwisu Pobieraczek.pl został wyolbrzymiony poprzez nagonkę prowadzoną w mediach oraz na forach internetowych. Zdecydowana większość użytkowników serwisu korzysta z jego usług świadomie, zaś ewentualne skargi pochodzą tylko od użytkowników, którzy nie zapoznali się z regulaminem.

fatymid- tak - a przeczytałeś decyzję UOKiK - tak ze zrozumieniem ??
Tam nie jest napisane że WPŁYNĘŁO 230 SKARG ALE ŻE TYLE SKARG WZIĘTO POD UWAGĘ rozpatrując sprawę . Na czym polega różnica ??? Po raz kolejny pobieraczek Was oszukuje a Wy - niektórzy z Was te brednie powielają !!!! A póżniej się dziwicie - skoro nie potraficie ze zrozumieniem przeczytać prostych sformułowań.
Co tam - w decyzji - napisano ??
W toku postępowania do Delegatury Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów we Wrocławiu wpłynęło około 223 skargi
Czy to oznacza że TO SĄ WSZYSTKIE SKARGI ???? Nie - w toku postępowania tyle ich wpłynęło - a oni znowu wciskają Wam ciemnotę a niektórzy z Was to kupują . :x
No cóż - nie dziwcie się że oszuści istnieją , nie dziwcie się że Was okradają . W szczegółach są detale na które nie zwracacie uwagi - detale które mówią że chcą Was okraść.:x

Potwierdza to tezę, iż cały problem związany z funkcjonowaniem serwisu Pobieraczek.pl został wyolbrzymiony poprzez nagonkę prowadzoną w mediach

No cóż...media rzeczywiście podawały liczbę 30 000 skarg.

Nie wiem co robić.. wczoraj do mojego domu przyszedł list, że mam zapłacić 90,80 zł.. mam zapłacić czy nie ? Jest to "PRZED SĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY", ale z tego co wiem takie listy powinny przychodzić poleconym, a to jest zwykły list.. W tym liście piszą, że już nie raz wysyłali powiadomienia.. więc sprawdziłam e-mail i nic tam nie było, listu też żadnego nie przysłali z powiadomieniem o zapłacie..
Z tego co wyczytałam to w tym liście umowę "pod pisałam" w 2009 roku! Minęły dwa lata, a nie dostałam nic! Coś mi tu śmierdzi jednak oszustwem..
Kiedyś weszłam na tą stronę.. chciałam ściągnąć jakąś grę, zarejestrowałam się, lecz gdy dowiedziałam się, że trzeba płacić, nic nie ściągnęłam. Wyłączyłam stronę i nigdy więcej na nią nie wchodziłam. Całkowicie zapomniałam o tym.. A to nagle po dwóch latach..

Nie wiem co robić.. mam dopiero 15 lat..

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót