proszę państwa , ja również dostałam milutkiego maila z przed sądowym wezwaniem do uiszczenia opłaty w wysokości 94.80 zł na rzecz usługi określonej jako dziesięciodniowe darmowe pobieranie plików . Informacją którą chcę Wam wszystkim przekazać jest fakt że portal internetowy zwany przez was potocznie naciągaczkiem nie ma żadnych podstaw ku temu by karać was za absurdalna usługę z której nawet nie skorzystaliście . otóż : firma ta nigdy nie wystosowała wobec jakiegokolwiek domniemanego dłużnika żadnego doniesienia na policję , nie założyła wobec nikogo sprawy sądowej , a jedynym argumentem jaki jest usilnie wałkowany przez prawnika firmy jest to że każde działanie podjęte przez właścicieli , pracowników , a nawet sprzątaczkę wycierającą kurz z monitorów :razz: oraz to czy firma podpisała kiedykolwiek jakąkolwiek umowę z komornikiem który powinien egzekwować osobiście uiszczenie opłaty jest tajemnicą firmy i nikt prócz pracowników i szefostwa nie ma wglądu nawet do tego ile papieru toaletowego zużywa ten prawnik podczas czasu pracy .Kolejną ciekawostka jest to że jedyna wzmianka o jakimkolwiek postępowaniu sądowym toczącym się wraz z udziałem pobieraczka.pl jest donos sądowy złożony przez ojca kilkunastoletniego chłopca do sądu bodajże w gdańsku i żeby było jeszcze śmieszniej to dla tego kto nie zrozumiał postępowanie to toczy się przeciwko właścicielom portalu poberaczek.pl . Więc moja rada dla wszystkich zainteresowanych sprawą godnego pożałowania portalu wyłudzającego pieniądze nawet od małych dzieci stosując wobec nich napór psychiczny jest wystosowanie odpowiednich kroków ;
krok 1 : wysłanie maila i wiadomości listownej o treści -
1. Z serwisu Pobieraczek.pl nie skorzystałem po za rejestracją, a więc nie pobierałem plików multimedialnych jakie oferujecie co oznacza, że nie miałem okazji skorzystać z waszych usług!
2. Ze względu na brak wiadomości o jakichkolwiek opłatach po 10 dniach od zarejestrowania się okres możliwości odstąpienia od niniejszej umowy przedłuża się do okresu 3 miesięcy - dzisiaj dnia __.10.2010r. nie mija miesiąc od akceptacji regulaminu co pozwala mi na korzystanie z prawa konsumenta i odstąpienia od umowy bez żadnych konsekwencji.
3. Za próby dalszego oszustwa i wyłudzenia pieniędzy ode mnie naruszacie Państwo art. 286 par. 1 k. k. w zw. z art. 13 k. k., co jest przestępstwem i dalsze bezpodstawne grożenie mi sprawą sądową ostrzegam, iż przy jakimkolwiek naliczeniu z waszej strony karnych odsetek lub żądania sumy 94,80PLN - jak dotychczas - sprawa zostanie zgłoszona na policję oraz do prokuratury a także postaram się, aby wszyscy pokrzywdzeni przez Was – materialnie i nie tylko – internauci napisali Pozew Zbiorowy, dzięki któremu będziemy mogli rościć sobie prawo do odszkodowań!
lub kolejna wersja jak kto woli

Załącznik nr 3 "Wzór oświadczenia o odstąpieniu od umowy na usługi Usenet"
Na podstawie przepisów ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, z zachowaniem 10 (dziesięć) dniowego terminu od dnia zawarcia umowy, odstępuje od zawartej z Eller Service S. C. umowy o świadczenie usług Usenet.
..................
imię i nazwisko
..................
adres e-mail
starczy wpisać tylko adres e-mail
krok2; wiadomości te wysłać pod adres ;
Eller Service S.C.
80-350 Gdańsk
ul. Chłopska 72
i na maila
bok@pobieraczek.pl
krok 3 ; i wiem że bardzo łatwo się mówi ale nie przejmować się zbytnio ' sama jestem w podobnej sytuacji ale po przeczytaniu tych wszystkich ustaw , aneksów , wzorów umów , wzorów odwołań , i tych wszystkich innych druczków prawnych które nie zawsze są dla wszystkich zrozumiałe zebrałam wszystko co przeczytałam na tym blogu w jedną spójną całość i wszyscy możecie być pewni że nie przyjdzie do was komornik , dług nie wzrośnie a wy będziecie mogli spać spokojnie bo nikt z waszą sprawą do sądu nie pójdzie chyba że zrobicie to sami by ukarać tych drani którzy uczciwej pracy się nie chwycą tylko będą żerować na naszych portfelach jak pchła na psie