P
pawcio0503
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 35
No ok a co ze stypendium? Ile moga wynosic takie koszta za badania lekarskie orientujesz sie?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Przeczytaj uważnie post nr 162.pawcio0503 napisał:o tym ze zarobione pieniadze musze oddac nic nie ma a ile wynosi koszt za badania lekarskie?
Płatnikiem składek jest PUP, więc do PUP.pawcio0503 napisał:A zaswiadczenie lekarskie to gdzie musze dostarczyc mam nip urzedu podany ale musze go dostarczyc pracodawcy czy pup?
Odpowiedź jak najbardziej tam się znajduje. Staż ma się odbywać zgodnie z przyjętym harmonogramem przez PUP. Prawo nie zabrania pracy stażystom pracy w soboty. Także o ile pracodawca nie sprecyzował twoich dni i godzin pracy w PUP, może jak najbardziej wymagać przyjścia do pracy w sobotę. Tydzień pracy stażysty nie może przekroczyć ogółem 40 godzin i zabrania pracy w niedzielę i święta... chyba, że wcześniej PUP wyraził na to zgodę.pawcio0503 napisał:Ale pod tym linkiem nie ma odpowiedzi na moje pytanie jest ze 8h w ciagu dnia(...) Czy pracodawca ma prawo zwolnic mnie 2h kazdego dnia w ciagu tygodnia i zlozyc mi dzień pracy na sobote
Zakazane jest odbywanie stażu w godzinach nadliczbowych.pawcio0503 napisał:czy nastepnego dnia moze mi kazac zostac dluzej?
Nie.pawcio0503 napisał:czy ja jako stazysta ponosze jakas odpowiedzialnosc za produkcje jesli nie mam opiekuna?
Twój PUP orzekł, że tak. Nie znamy szczegółów sprawy, więc trudno jednoznacznie opowiedzieć się czy postąpił właściwie czy nie. Jeśli nie zgadzasz się z tym stanowiskiem masz prawo wnieść odwołanie od decyzji w terminie 14 dni od dnia doręczenia ci jej. W takim przypadku PUP ma obowiązek ponownie zbadać sprawę i albo uchyli wydaną przez siebie decyzję albo przekaże wraz z aktami sprawy do rozpatrzenia organowi II instancji czyli wojewodzie.chilloutjeeg napisał:czy faktycznie decyzja o rezygnacji ze stażu z mojej winy jest zasadna?